Πώς θα αποκτήσετε κίνητρο για μια καλύτερη ζωή

Είναι πολύ σημαντικό καθώς δείχνει τον τρόπο που βλέπουμε τα πράγματα στη ζωή μας. Μια πρόσφατη έρευνα δείχνει ότι η έλλειψη κινήτρου αγγίζει σήμερα το υψηλότερο σημείο από ποτέ στις σύγχρονες δυτικές κοινωνίες. Σήμερα, περισσότερο από το 50% των εργαζομένων αισθάνονται ότι δεν έχουν κίνητρο στη δουλειά τους. Όλοι ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε όμως δυστυχώς κολλάμε σε μία διάθεση «δεν έχω την όρεξη να το κάνω».

Ωστόσο δεν είναι θέμα όρεξης απλά δεν έχετε κανένα κίνητρο. Και το κίνητρο είναι το πιο σημαντικό πράγμα για να προχωρήσουμε στην ζωή. Ίσως κάποιες φορές μοιάζει αδύνατο καθώς δεν έχετε όρεξη να κάνετε το οτιδήποτε. Δεν είστε οι μόνοι.

Διαβάστε τι μπορεί να σας βοηθήσει πολύ

Συνειδητοποιήστε ότι υπάρχουν τα πάνω και τα κάτω. Τα κίνητρα δεν είναι δεδομένο ότι θα υπάρχουν πάντα εκεί για εσάς, συνεχόμενα και ανελλιπώς. Έρχονται και φεύγουν, ξανάρχονται και ξαναφεύγουν. Συνειδητοποίηστε όμως ότι ενώ μπορεί να φεύγουν, αυτό δεν κρατά για πάντα. Θα την κάνουν την επανεμφάνιση τους.

Μείνετε στο στόχο σας. Ότι και να κάνετε μην τα παρατήσετε. Ακόμη κι αν δεν αισθάνεστε όρεξη σήμεραμην τα παρατήσετε. Και πάλι, η όρεξη θα ξανάρθει. Σκέψου το στόχο σας σαν ένα μακρύ ταξίδι, κι αυτό που σας έχει πάρει από κάτω είναι απλά μια λακκούβα στο δρόμο. Δεν πρέπει να τα παρατάτε με κάθε μικρή λακκούβα που βρίσκετε μπροστά σας.

Ξεκινήστε σιγά σιγά. Με κάτι πραγματικά μικρό. Μην κάνετε μεγάλα σχέδια ούτε να βάζετε μεγάλους και δύσκολους στόχους. Θέλει χρόνο και όλα πρέπει να γίνουν στην ώρα τους.

Χτίστε πάνω σε αυτές τις μικρές σας επιτυχίες. Και πάλι, αν ξεκινήσετε με μικρά βήματα για μια εβδομάδα, θα πετύχετε. Δεν μπορείτε να αποτύχετε αν ξεκινήσετε με κάτι εξωφρενικά εύκολο. Ποιος δεν μπορεί να ασκηθεί για 2 λεπτά για παράδειγμα. Και θα αισθανθείτε καλά με τον εαυτό σας και θα αισθανθείτε επιτυχημένοι.

Σκεφτείτε τα οφέλη, όχι τις δυσκολίες. Ένα συνηθισμένο πρόβλημα είναι ότι σκεφτόμαστε πόσο δύσκολο είναι κάτι. Η άσκηση ας πούμε ακούγεται πολύ δύσκολη! Και μόνο που το σκέφτεστε, κουράζεστε. Αντί να σκεφτείτε όμως πόσο δύσκολο είναι κάτι, σκεφτείτε τι θα κερδίσετε από αυτό. Για παράδειγμα, αντί να σκέφτεστε πόσο δύσκολη μπορεί να είναι η άσκηση, εστιάστε στο πόσο καλά θα νιώσετε όταν τελειώσετε, και στο ότι θα είστε πιο υγιείς.

Βρείτε υποστήριξη. Είναι δύσκολο να καταφέρετε κάτι μόνοι σας. Αλλιώς είναι να έχετε τη βοήθεια των φίλων και της οικογένειας σας, να σας ενθαρρύνουν, κι αλλιώς να παλεύετε μόνοι.

Πηγή