11 συνήθειες των ανθρώπων με κρυμμένη κατάθλιψη

Η κατάθλιψη είναι συχνά αόρατη, μη αναγνωρισμένη και αδιάγνωστη. Ένα άτομο με κρυμμένη κατάθλιψη είναι κάποιος που έχει την τάση να ασχολείται με τους εσωτερικούς δαίμονες τους με τρόπο που δεν τους καθιστά εμφανείς. Μπορούν να μην διαγνωσθούν και αυτό μπορεί να συμβαίνει ακόμη και με τους πλησιέστερους συντρόφους τους. Το πρόβλημα είναι ότι ο κόσμος γίνεται πιο σκοτεινός όταν δεν μπορούμε να κατανοήσουμε ο ένας τον άλλον. Έχουμε την τάση να πιστεύουμε ότι οι δυστυχίες είναι φανερές, αλλά πολλές από αυτές τις πληγές δεν αποκαλύπτονται εύκολα σε εκείνους που δεν έχουν χρόνο να κοιτάξουν.

depression

 

1. Μπορούν σκόπιμα να καταβάλουν προσπάθειες για να φαίνονται εντάξει και ίσως μάλιστα να φαίνονται υπερβολικά χαρούμενοι και αισιόδοξοι.
Η ιδέα ότι όλοι με την κατάθλιψη έχουν όλοι μια παρόμοια θλιβερή προσωπικότητα είναι ψευδής. Η κατάθλιψη είναι κάτι περισσότερο από μια διάθεση. Όσοι ζουν με την κατάθλιψη έχουν μάθει να αλλάζουν τις εμφανείς διαθέσεις τους και ίσως να είναι και κάποιοι από τους πιο φαινομενικά “ευτυχισμένους” ανθρώπους που γνωρίζετε. Οι προσωπικότητες μπορεί να διαφέρουν. Συχνά όσοι πάσχουν από κατάθλιψη προσπαθούν να δείξουν τα θετικά μέρη της συμπεριφοράς τους ανεξάρτητα από το τι περνούν μέσα τους. Κανείς δεν θέλει να τα μεταφέρει στους άλλους κάτω, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει να κρύβει πώς αισθάνεται πραγματικά.

2. Μπορούν να έχουν συνήθη μέσα αντιμετώπισης της κατάθλιψης.
Υπάρχουν σοβαροί τρόποι αντιμετώπισης της κατάθλιψης, συμπεριλαμβανομένης της θεραπείας και της φαρμακευτικής αγωγής. Ωστόσο, εκτός από αυτές τις θεραπείες, υπάρχουν και συνήθειες του τρόπου ζωής που χρησιμοποιούν οι ασθενείς με κατάθλιψη για να αντιμετωπίσουν την καθημερινή τους κατάσταση. Αυτό μπορεί να έχει τη μορφή μουσικής, άσκησης, οδήγησης, βόλτες ή ουσιαστικά οτιδήποτε γνωρίζουν μπορούν να βγουν από ένα βύθισμα συναισθημάτων. Η κρυμμένη κατάθλιψη έχει πολλά να κάνει με τους τρόπους που οι άνθρωποι προσπαθούν να κατακτήσουν προσωπικά τους δαίμονες τους.

3. Μπορεί να έχουν πρόβλημα με την εγκατάλειψη.
Όποιος έχει βιώσει την κατάθλιψη καταλαβαίνει το βάρος που μπορεί να είναι. Μπορεί επίσης να αποτελέσει βάρος για όσους βρίσκονται πλησιέστερα σ ‘αυτούς. Μερικές φορές, όταν τους αφήνετε για λίγο αντιδρούν. Αν και είναι δύσκολο να κατηγορήσουμε τους συντρόφους τους για εγκατάλειψη, αυτό δημιουργεί ένα σοβαρό αίσθημα εγκατάλειψης για όσους έχουν κατάθλιψη. Φοβούνται την εγκατάλειψη από εκείνους που αγαπούν.

4. Μπορούν να είναι ειδικοί στην συγκάλυψη και στην άρνηση.
Οι άνθρωποι που ζουν με διάφορες μορφές κατάθλιψης δοκιμάζουν αρκετές δυσκολίες που μπορεί μερικές φορές να παρεμποδίσουν την ομαλότητα της καθημερινής τους ζωής. Σε αυτές τις περιπτώσεις, ξέρουν τι να πουν για να αποφύγουν την προσοχή από τους άλλους σε αυτές τις επιδείξεις του πόνου τους.

5. Μπορεί να έχουν αφύσικο ύπνο και διατροφικές συνήθειες.
Μπορεί να φαίνεται σαν ένα μικρό σημάδι ή παράγοντας κατάθλιψης, αλλά έχει ένα σοβαρό αποτέλεσμα. Όσοι ζουν με την κατάθλιψη με τρόπο που δεν τους αποκαλύπτει, μπορεί μερικές φορές να αφήσουν μικρά σημάδια μόνο να την δείξουν. Ο πολύς ή ο λίγος ύπνος είναι τέτοια παραδείγματα. Το ίδιο ισχύει και για το φαγητό. Ο ύπνος και η διατροφή είναι δύο κρίσιμα στοιχεία για την υγεία. Είναι επίσης δύο στοιχεία που ο ανθρώπινος νους μπορεί να επιχειρήσει να ελέγξει. Η κατάθλιψη δημιουργεί μια ασφυκτική έλλειψη ελέγχου. Ο ύπνος μπορεί να είναι σχεδόν αδύνατος ή μπορεί να είναι ο μόνος τρόπος διαφυγής. Το ίδιο ισχύει και για το φαγητό.

6. Μπορούν να κατανοήσουν τις ουσίες διαφορετικά.
Ένα άτομο που χειρίζεται την κατάθλιψη γνωρίζει επίσης πώς να παρακολουθεί ότι παίρνει. Γνωρίζουν ότι το αλκοόλ είναι καταθλιπτικό και αν πίνει για μεγάλο χρονικό διάστημα μπορεί να δημιουργήσει μια τέτοια ψυχική κατάσταση που να είναι λιγότερο εξοπλισμένη για να το χειριστεί από ό, τι ο μέσος άνθρωπος. Ξέρουν ότι η καφεΐνη και η ζάχαρη είναι το πάνω μέρος για τις διαθέσεις τους. Ξέρουν τι κάνουν τα φάρμακα. Γνωρίζουν όλα αυτά, επειδή αλλοιώνουν την ψυχική κατάσταση του νου τους και τους επηρεάζει πολύ περισσότερο απ ‘ό, τι μπορεί να γίνεται για άλλους ανθρώπους.

7. Μπορούν να παρουσιάσουν μια πολύ περίπλοκη αντίληψη της ζωής και του θανάτου.
Όλα τα άτομα με κατάθλιψη δεν σκέφτονται την αυτοκτονία. Ωστόσο, η κατάθλιψη συχνά συνεισφέρει σε μια μοναδική και περίπλοκη διαδικασία σκέψης για τη ζωή γενικά. Η αντιμετώπιση της θανάτου συχνά έρχεται σε στιγμές απελπισίας. Αυτό συμβαίνει όταν αναζητάτε εξοργισμένα απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις της ζωής. Η κατάθλιψη μπορεί να προκαλέσει αυτές τις σκέψεις να είναι πιο συχνές.

8. Είναι συχνά μοναδικά ταλαντούχοι και εκφραστικοί.
Πολλοί από τους πιο εμπνευσμένους καλλιτέχνες, μουσικούς και ηγέτες αυτού του κόσμου μαστίζονται επίσης από ψυχικές ασθένειες. Χρησιμοποιώ τη λέξη “μαστίζεται” κατά τρόπο αντιφατικό, επειδή η ύπαρξη ενός σοβαρού βάθους συναισθημάτων μπορεί επίσης να οδηγήσει σε βαθύ μεγαλείο. Οι άνθρωποι που ζουν με κατάθλιψη που μπορεί να μην είναι ορατοί με γυμνό μάτι συχνά εκφράζονται με απίστευτους τρόπους. Είναι σε επαφή με τα καλά και τα κακά κομμάτια της ψυχής τους. Είναι σε θέση να διατυπώσουν και να απεικονίσουν την ομορφιά μέσα από τις σκιές των συναισθημάτων που μεταφέρουν.

9. Αναζητούν συχνά έναν σκοπό.
Ο καθένας θέλει ένα σκοπό στη ζωή. Θέλουμε να γνωρίζουμε ότι αυτό που κάνουμε αξίζει τον κόπο. Θέλουμε να γνωρίζουμε ότι κινούμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση. Εκείνοι που ζουν με αόρατη κατάθλιψη θέλουν και αυτό, και με έναν τρόπο που προσπαθεί να ικανοποιήσει κάτι μέσα τους που μπορεί πάντα να πεινάει για περισσότερα. Τα συναισθήματα της ανεπάρκειας και του φόβου δεν είναι ξένοι για το καταθλιπτικό μυαλό. Οι άνθρωποι με κρυμμένη κατάθλιψη προσπαθούν σχεδόν πάντα να αντισταθμίσουν στη ζωή τους τις αδυναμίες που έχουν μέσα τους. Μπορούν συχνά να αλλάξουν τις κατευθύνσεις. Μπορούν να εμπλακούν απίστευτα στην αναζήτηση της αληθινής ευτυχίας. Αγωνίζονται επίσης και αναζητούν περισσότερα.

10. Κάποια στιγμή θα απελευθερώσουν λεπτές κραυγές για βοήθεια.
Ακόμη και κάποιος που ξέρει να ζει με το βάρος που έχει στο μυαλό του μπορεί να χρειαστεί βοήθεια. Μερικές φορές δεν είναι ασφαλές για τους ανθρώπους να είναι μόνοι ε την κατάθλιψη τους. όσο και να λένε κάτι διαφορετικό. Μερικές φορές θα ανοιχτούν. Αυτές οι στιγμές είναι οι πιο κρίσιμες, επειδή είναι ιδιαίτερα ισχυρές. Είναι αυτά που δημιουργούν μια γέφυρα μεταξύ ανθρώπων που έχουν διαφορετικά επίπεδα συναισθημάτων και νοοτροπίας. Είναι αυτό που δημιουργεί μια εγγύτητα και εμπιστοσύνη μεταξύ των φίλων και των εραστών, που δεν είναι πάντα εύκολο εάν κάποιοι αισθάνονται ότι πρέπει να καμουφλάρουν τον αληθινό τους εαυτό.

11. Επιδιώκουν την αγάπη και την αποδοχή, όπως κάνει κάθε άνθρωπος.
Η θωράκιση του κόσμου από τους δικούς τους προσωπικούς δαίμονες δεν γίνεται για χάρη της ατιμωρησίας. Οι άνθρωποι που ζουν με κρυφή κατάθλιψη, το κάνουν για προστασία. Είναι για την προστασία της καρδιάς τους. Είναι για την προστασία των ανθρώπων γύρω τους. Είναι για την προστασία της επιτυχίας των ονείρων τους. Μερικοί από αυτούς που διαβάζουν αυτό το κείμενο μπορεί να αισθάνθηκαν μια μυστηριώδη σύνδεση με αυτές τις συνήθειες. Είτε έχετε υποβληθεί σε θεραπεία για κατάθλιψη, είτε έχετε απλά αντιμετωπίσει τον εαυτό σας, ξέρετε πόσο εύκολο είναι να αισθάνεστε μόνοι σας. Ζούμε σε έναν κόσμο που μας ενθαρρύνει να κρύψουμε αυτό που είναι σκοτεινό και δυσάρεστο. Δεν είναι όμως απαραίτητο.

Η πιο σημαντική συνήθεια και κίνητρο εκείνων με αόρατη κατάθλιψη είναι να κατανοήσουν ότι ψάχνουν για αγάπη και αποδοχή. Όλοι το κάνουμε. Ο μόνος τρόπος για να κερδίσετε είναι να το διαδώσετε. Ποτέ μην φεύγετε μακριά από ένα άτομο που φαίνεται να αγωνίζεται. Αγάπη όταν είναι σε δύσκολη θέση. Να κλαίτε όταν χρειάζεται. Απευθυνθείτε κάπου όταν κάποιος σας κλείσει την πόρτα. Ανοίξτε την καρδιά σας, ακόμα κι αν αισθάνεται τρομακτικό να το κάνετε. Αν συνεχίσουμε να αναγκάζουμε το κακό να γίνει αόρατο, το καλό θα γίνει επίσης κι αυτό αόρατο.