10 συμβουλές για να ξεκινήσεις να ζεις στο παρόν

Μία από τις καλύτερες, απρόβλεπτες συνέπειες της απλοποίησης της ζωής μας είναι ότι μας επέτρεψε να ζούμε στην παρούσα στιγμή.  Η εξάλειψη των μη απαραίτητων πραγμάτων μας έχει απελευθερώσει από πολλά που μας κρατούσαν στάσιμους με το παρελθόν. Και η αλλαγή των σκέψεων μας επέτρεψε να διαμορφώσουμε ελεύθερα τη ζωή μας γύρω από τις πιο σημαντικές αξίες μας.

in-the-present

Το να ζεις στην παρούσα στιγμή σημαίνει να μην ανησυχείς πλέον για το τι συνέβη στο παρελθόν και να μην φοβόμαστε τι θα συμβεί στο μέλλον. Σημαίνει να απολαμβάνεις αυτό που συμβαίνει τώρα και να ζεις το σήμερα.

Η επιλογή να ζήσετε στο παρελθόν ή στο μέλλον όχι μόνο σας στερεί την απόλαυση σήμερα, αλλά σας “ληστεύει” πραγματικά από τις όμορφες στιγμές. Η μόνη σημαντική στιγμή είναι η παρούσα στιγμή.

Έχοντας υπόψη αυτόν τον στόχο, σκεφτείτε αυτήν τη λίστα με δέκα συμβουλές παρακάτω για το πώς να ζήσετε τη στιγμή.

1. Αφαιρέστε τα περιττά αγαθά

Ο μινιμαλισμός σάς αναγκάζει να ζήσετε στο παρόν. Η κατάργηση στοιχείων που σχετίζονται με τις προηγούμενες αναμνήσεις σας ελευθερώνει και σας επιτρέπει να σταματήσετε να ζείτε στο παρελθόν. Μόλις το παρελθόν δεν έχει πλέον δύναμη, μπορείτε να αρχίσετε να ζείτε τη στιγμή.

2. Χαμογέλα

Κάθε μέρα είναι γεμάτη ατελείωτες δυνατότητες! Ξεκινήστε με ένα χαμόγελο. Έχετε τον έλεγχο της στάσης σας κάθε πρωί, διατηρήστε την αισιόδοξη και προσδοκώμενη. Να είστε πρόθυμοι για αυτό και θα το κάνετε κάθε μέρα χωρίς να το συνειδητοποιείτε.

3. Εκτιμήστε πλήρως τις στιγμές του σήμερα

Βουτήξτε όσο μπορείτε στο σήμερα – τα αξιοθέατα, τους ήχους, τις μυρωδιές, τα συναισθήματα, τον θρίαμβο και τη θλίψη. Αυτά είναι στην καθημερινή μας ζωή, αλλά συχνά ξεχνάμε να τα αποκτούμε και να τα εκτιμούμε πραγματικά.

4. Συγχωρήστε τις παλιές πληγές

Εάν έχετε δυσαρέσκεια απέναντι σε έναν άλλο άνθρωπο εξαιτίας των πόνων του παρελθόντος, επιλέξτε να συγχωρήσετε και να προχωρήσετε . Η ζημιά ήταν δικό τους λάθος, αλλά το αν επιτρέπεται να επηρεάσει τη διάθεσή σας σήμερα είναι δική σας υπόθεση. Αφήστε τα πίσω και επιλέξτε να είστε παρόντες στην παρούσα στιγμή.

5. Αγαπήστε τη δουλειά σας

Εάν απλώς «επιβιώνετε» στο πενθήμερο που δουλεύετε και περιμένετε συνεχώς το επόμενο Σαββατοκύριακο  για να «ζήσετε, τότε σπαταλάτε το 71% της ζωής σας (5/7 ημέρες.) Υπάρχουν δύο λύσεις: βρείτε μια νέα δουλειά που πραγματικά σας αρέσει ή βρείτε κάτι που εκτιμάτε για την τρέχουσα καριέρα σας.

6. Ονειρευτείτε για το μέλλον, αλλά δουλέψτε σκληρά σήμερα

Θέστε στόχους και σχέδια για το μέλλον. Αλλά η σκληρή δουλειά σήμερα είναι πάντα το πρώτο βήμα για την πραγματοποίηση των ονείρων σας αύριο. Μην αφήσετε να ονειρευτείτε το αύριο για να αντικαταστήσετε τη ζωή σας σήμερα. Το όνειρο για το μέλλον είναι παραγωγικό μόνο όταν συνδυάζεται με δράση που γίνεται σήμερα.

7. Μην βασίζεστε σε προηγούμενα επιτεύγματα

Εάν εξακολουθείτε να μιλάτε για αυτό που κάνατε χθες, δεν θα έχετε να κάνετε πολλά σήμερα. Υπάρχει ακόμα αρκετός χρόνος για να αξιοποιήσουμε τις προηγούμενες επιτυχίες και να δημιουργήσουμε περισσότερες αναμνήσεις και επιτεύγματα για το μέλλον. Στο μέλλον, θα λατρέψετε τις αναμνήσεις του σήμερα.

8. Σταματήστε να ανησυχείτε

Δεν μπορείτε να εκτιμήσετε πλήρως το σήμερα αν ανησυχείτε πάρα πολύ για το αύριο. Συνειδητοποιήστε ότι το αύριο πρόκειται να συμβεί είτε ανησυχείτε είτε όχι. Και επειδή η ανησυχία δεν έχει επιτύχει ποτέ τίποτα σε κανέναν, ανακατευθύνετε την ψυχική σας ενέργεια αλλού.

9. Σκεφτείτε μακριά ​​από τις παλιές λύσεις στα προβλήματα

Ο κόσμος μας αλλάζει τόσο γρήγορα που οι περισσότερες από τις χθεσινές λύσεις δεν είναι πλέον οι σωστές απαντήσεις σήμερα. Μην κλειδωθείτε στη νοοτροπία «αλλά έτσι το κάναμε πάντα». Οι χθεσινές λύσεις δεν είναι οι σημερινές λύσεις και σίγουρα δεν είναι οι αυριανές λύσεις.

10. Απομακρύνεται τους εθισμούς

Οι εθισμοί στη ζωή σας σε κρατούν όμηρο. Σας εμποδίζουν να ζήσετε μια εντελώς δωρεάν ζωή και δεν σας επιτρέπει να εστιάσετε στη στιγμή. Βρείτε βοήθεια. Κάντε τα βήματα. Και αφαιρέστε την επιρροή τους από τη ζωή σας. Αφήστε τον εαυτό σας να ζήσει στη στιγμή χωρίς εθισμούς.

Το να μάθεις πώς να ζεις στην παρούσα στιγμή είναι απαραίτητο συστατικό για μια ευτυχισμένη ζωή .  Εάν μπορείτε να ζήσετε μόνο μια στιγμή τη φορά, μπορείτε επίσης να το κάνετε για το παρόν.

Πηγή