8 λόγοι που φοβάσαι να δεσμευτείς σε μια σχέση

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που μπορεί μια γυναίκα να μην θέλει να βρίσκεται σε σχέση. Από τις διαφορετικές προτεραιότητες μέχρι τις συναισθηματικές συνθήκες, πολλές σχέσεις δεν αποκτούν ποτέ το happy end που υπόσχονται οι ταινίες. Εκτός όμως από τη συνειδητοποιημένη απόφαση, υπάρχει και η περίπτωση του να σου αρέσει πολύ κάποιος αλλά να σε πιάνει ένας πανικός όταν σκέφτεσαι να το δεις πιο σοβαρά. Περνάς καλά αλλά φοβάσαι να μπεις σε σχέση. Δες γιατί.
beach-black-and-white-couple

1. Δεν θες να βγεις από το comfort zone σου.
Όταν έχεις μείνει single για κάποιο διάστημα, βολεύεσαι και είναι δύσκολο να αποχωριστείς τις συνήθειές σου για χάρη κάποιου άλλου. Νιώθεις άνετα με το πρόγραμμα και την καθημερινότητα που έχεις διαμορφώσει και φοβάσαι πως θα πρέπει να τα αλλάξεις. Άσε που πλέον εκτός από τον εαυτό σου θα φροντίζεις και κάποιον άλλο.

2. Σκέφτεσαι ότι δεν θα του αρέσεις
Στην αρχή μιας γνωριμίας δείχνουμε όλοι τον καλύτερό μας εαυτό. Και εμφανισιακά και σαν χαρακτήρες. Ανησυχείς λοιπόν ότι αν σε γνωρίσει καλύτερα, αν σε δει το βράδυ στο σπίτι μετά από 14 ώρες δουλειάς με παντόφλες και μαλλί ανανά, αν ανακαλύψει τις περίεργες συνήθειές σου, δε θα του αρέσεις και τόσο.

3. Έμεινες καιρό εκτός παιχνιδιού
Δεν είναι ότι δεν θες, είναι ότι μάλλον έχεις «σκουριάσει». Έμεινες καιρό εκτός παιχνιδιού και φοβάσαι πώς θα πεις ή θα κάνεις κάτι που θα σε κάνει να φανείς ηλίθια, οπότε απομακρύνεσαι με ελαφρά πριν εκτεθείς.

4. Φοβάσαι να δεθείς

Όσες περισσότερες φορές ραγίζει η καρδιά σου, τόσο πιο δύσκολο είναι να την ανοίξεις ξανά σε κάποιον. Έφαγες τα μούτρα σου τόσες φορές στο παρελθόν που αποφάσισες να μην αφήνεις κανέναν να σε πλησιάσει τόσο όσο να δεθείς και να νοιάζεσαι.

5. Αμφιβάλλεις ότι είναι ο ένας

Έχεις αυτή την πολύ ρομαντική πλευρά που πιστεύει ότι υπάρχει ο «ένας» εκεί έξω για κάθε γυναίκα. Κι με αυτόν που γνώρισες περνάς ωραία, σου αρέσει αλλά δεν είναι ακριβώς αυτό που φανταζόσουν και ανησυχείς ότι ίσως το γραφτό σου είναι ακόμα εκεί έξω και σε ψάχνει.

6. Έχει ελαττώματα

Όπως όλοι άλλωστε οι άνθρωποι που αναπνέουν. Για κάποιο λόγο όμως εστιάζεις μόνο σε αυτά και τα χρησιμοποιείς ως δικαιολογία για να μην τον δεις πιο σοβαρά. Αν είναι τόσο προβληματικός όμως γιατί συνεχίζεις και βγαίνεις μαζί του γενικά;

7. Είσαι εγωίστρια

Κάθε σχέση απαιτεί προσπάθεια και υποχωρήσεις και από τις δύο πλευρές για να κρατήσει. Αν είσαι εγωίστρια και σε ενδιαφέρει μόνο το πώς νιώθεις εσύ, είναι λογικό να σε ανησυχεί το γεγονός ότι θα υπάρξουν στιγμές που θα πρέπει να βάλεις κάποιον άλλο πάνω από εσένα.

8. Πιστεύεις ότι δεν θα τα πάει καλά με την οικογένειά σου

Εσένα σου αρέσει, αλλά η γνώμη της οικογένειάς σου μετράει πολύ στη ζωή και τις αποφάσεις σου και κάτι μέσα σου λέει ότι δε θα τα πάνε καλά αν γνωριστούν, οπότε γιατί να προσπαθήσεις καν; Το θέμα είναι ότι όλοι έχουμε ανάγκη από κάποιον, για σεξ, για παρέα, για συντροφικότητα, αναλόγως το χαρακτήρα. Αν δεν μάθεις να ανοίγεσαι και να κάνεις υποχωρήσεις όπου χρειάζεται, ίσως μείνεις πιο μόνη απ’ ό,τι υπολόγιζες.

Πηγή