13 μικρά πράγματα που λένε πολλά για την ψυχολογία και την προσωπικότητα ενός ατόμου

Αυτοί οι κανόνες δεν ισχύουν εκατό τοις εκατό, αλλά το θέμα είναι να αρχίσετε να γίνεστε καλύτερος παρατηρητής των προτύπων της ανθρώπινης συμπεριφοράς. Αν είστε πιο προσεκτικοί στις καθημερινές σας αλληλεπιδράσεις μπορείτε να συλλέξετε πολλές πληροφορίες για τον χαρακτήρα και την προσωπικότητα των άλλων εάν τους προσέχετε καλύτερα.gossip

Εάν παρατηρείτε άλλους ανθρώπους, θα αποκτήσετε πολλές πληροφορίες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να καταλάβετε ποιος είναι ο διπλανός σας και να αλλάξετε τον τρόπο συμπεριφοράς σας .

1. Ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζουν το προσωπικό εξυπηρέτησης στα μαγαζιά

Ο τρόπος με τον οποίο κάποιος μεταχειρίζεται άτομα που εργάζονται στο λιανικό εμπόριο, τις υπηρεσίες του φαγητού κ.λπ. σας λέει σχεδόν όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε γι ‘αυτούς. Στην πραγματικότητα, ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζουν αυτούς τους ανθρώπους σας λέει τον τρόπο που αντιμετωπίζουν τους ανθρώπους γενικά. Γιατί; Διότι όταν πάτε σε ένα μαγαζί, είστε στην απόλυτη θέση εξουσίας. Δεν μπορούν να διαφωνήσουν τόσο πολύ μαζί σας, «ο πελάτης έχει πάντα δίκιο» και έχουν κίνητρα να είναι όσο το δυνατόν καλύτεροι με εσάς.

«Ένα άτομο που είναι καλό σε σένα αλλά αγενές με τον σερβιτόρο δεν είναι καλό άτομο». – Dave Barry

Εάν αντιμετωπίζετε αυτούς τους ανθρώπους άσχημα, αλλά αντιμετωπίζετε καλά, άλλα άτομα που θεωρείτε ότι είναι στο επίπεδό σας ή πολύ καλύτεροι, αυτό δείχνει ότι έχετε χαμηλή ακεραιότητα, χαμηλή ενσυναίσθηση και ακόμη και χαμηλό αυτοσεβασμό, επειδή κάποιος με αυτοσεβασμό δεν χρειάζεται να ενεργεί όπως αυτοί που νομίζουν ότι είναι πάνω από οποιονδήποτε.

2. Το πώς ενεργούν ανάλογα με το ποιος είναι γύρω τους

Συνέπεια των παραπάνω. Υπάρχει ένα ρητό που λέει, «Αντιμετωπίστε τον Διευθύνοντα Σύμβουλο με τον ίδιο τρόπο που θα φέρεστε σε έναν επιστάτη» Κάνετε το γιατί όλοι οι άνθρωποι είναι εγγενώς πολύτιμοι ανεξάρτητα από το επάγγελμά τους ή τη ζωή τους. Επίσης, οι έξυπνοι άνθρωποι ξέρουν ότι δεν ξέρεις ποτέ τι είδους άτομο αντιμετωπίζεις.

Αυτές οι διαφορές στον τρόπο συμπεριφοράς των ανθρώπων είναι λεπτές, αλλά αν τις συλλάβετε, λένε πολλά για το άτομο που αντιμετωπίζετε.

3. Προσοχή στους τρόπους, τη γλώσσα, τη συμπεριφορά και τι κάνουν

Όταν βλέπετε κάποιον που έχει βασικό επίπεδο ευγένειας και λέει «παρακαλώ» και «ευχαριστώ» συχνά, να ξέρετε ότι έχετε μπροστά σας ένα κοινωνικά έξυπνο άτομο. Δεν χρειάζεται να κάνετε πολλά για να ξεπεράσετε το εμπόδιο της γνωριμίας , αλλά πολλοί άνθρωποι δεν έχουν βασικούς τρόπους.

Μπορείτε να διευκολυνθείτε στις σχέσεις σας, να μειώσετε την τριβή κατά τη διάρκεια των αλληλεπιδράσεων σας και να προχωρήσετε στη ζωή πολύ πιο εύκολα με αυτόν τον τρόπο. Δεν έχεις τίποτα να χάσεις αλλά να κερδίσεις τα πάντα.

4. Ο τρόπος που περπατούν

Στέκονται όρθιοι ή έχουν τικ με τους ώμους τους; Περπατούν με λίγη ζωντάνια στο βήμα τους ή σέρνουν τα πόδια τους; Πόσο γρήγορα περπατούν; Φαίνονται τεμπέληδες, βιαστικοί, ή κινούνται με ρυθμό με ένταση και υπομονή ταυτόχρονα;

Πάρτε κάποιον σαν τον Μπαράκ Ομπάμα και δείτε πώς μπαίνει σε ένα δωμάτιο. Έχει αυτή την αίσθηση εμπιστοσύνης και μπορείτε να το παρατηρήσετε με τον τρόπο που περνάει άνετα αλλά με αυτοπεποίθηση στο περιβάλλον. Είναι ταυτόχρονα φιλικός, ισχυρός, προσελκύοντας την προσοχή, αλλά στερείται ταυτόχρονης αναζήτησης.

Όταν πρόκειται να περπατήσετε σε ένα δωμάτιο, σηκωθείτε ευθυτενής, πάρτε ανάσα και ετοιμαστείτε να περπατήσετε στο δωμάτιο με αυτοπεποίθηση.

5. Πώς αντιδρούν στην ελαφρά κοινωνική πίεση

Με κοινωνική πίεση, εννοείται κάθε μικρή κατάσταση που προκαλεί ή λίγη τριβή ή να βάλει μια πιο δυνατή φωνή. Όχι να είστε αγενής, αλλά κάπως επιθετικοί. Καταστάσεις όπως αυτές, ενώ είναι μικρές, μπορούν να σας δείξουν ότι κάποιος προχωρά και δεν φοβάται στη ζωή του .

Είναι λοιπόν πρόθυμοι να είναι λίγο άβολα κοινωνικά για να πάρουν αυτό που θέλουν ή όχι;

6. Πώς ανταποκρίνονται στην καλή τύχη των άλλων

Αν κάποιος βραβεύεται ή κερδίζει πως είναι η έκφραση του προσώπου του; Μήπως δείχνει ότι δεν είναι πολύ χαρούμενος;  Μήπως δείχνει να ζηλεύει; Είτε αυτό είναι αλήθεια είτε όχι, υπάρχουν καταστάσεις στην πραγματική ζωή όπου μπορείτε να δείτε, ή τουλάχιστον να μαντέψετε, διαβάζοντας το πρόσωπο ενός ατόμου εάν χαίρονται ή ζηλεύουν επιτυχημένους ανθρώπους.

Ακούστε και τις λεπτές αποχρώσεις στη φωνή τους.  Να είστε προσεκτικοί και να είστε ενήμεροι για τέτοιες εκφράσεις ή δηλώσεις τους.

7. Πώς διαμορφώνουν τις ευθύνες τους και τις προκλήσεις τους

Όταν ακούτε τους ανθρώπους να μιλούν, ειδικά για προκλήσεις και εμπόδια, θα καταλάβετε εάν βλέπουν ή όχι τη ζωή μέσω ενός παραμορφωτικού φακού ότι είναι θύματα της ζωής ή τις βλέπουν για να πάνε μπροστά. Ο στόχος δεν είναι να γίνει κάποιος τέλειος άνθρωπος που δεν θα έχει ποτέ προβλήματα ή καταστάσεις που αξίζει να διαμαρτυρηθεί, αλλά μάλλον πώς αντιλαμβάνεστε και μιλάτε για αυτές τις προκλήσεις στη ζωή σας.

Να είστε λοιπόν προσεκτικοί με τα λόγια σας και τα λόγια των άλλων.

8. Πώς ανταποκρίνονται στη φράση «Πώς είσαι;» ή “Τι νέο υπάρχει;”

Πολλοί άνθρωποι έχουν την προεπιλεγμένη απόκριση «Όπως πάντα» ή «καλά». Εσείς όμως θέλετε να περνάτε περισσότερο χρόνο με άτομα που φαίνονται κάτι να κάνουν στη ζωή τους

Για παράδειγμα. Όταν τους ρωτάτε τι κάνουν είναι καλό να έχουν ένα project στα σκαριά, χόμπι, πρόσφατα γεγονότα ή ταξίδια που έχουν απολαύσει κ.λπ. Φυσικά, αυτό δεν ισχύει κάθε φορά που μιλάς σε κάποιον. Μερικές φορές οι άνθρωποι είναι για μία ημέρα λιγομίλητοι. Αλλά εσείς ψάξτε για το συνολικό πρότυπο.

Όσο περισσότεροι άνθρωποι έχετε γύρω σας που “ανάβουν” όταν κάνετε αυτήν την ερώτηση, τόσο το καλύτερο.

9. Τα παιδιά βλέπουν καλύτερα

Όσο νεότεροι είναι κάποιοι, τόσο περισσότερο δίνουν προσοχή στις εκφράσεις του προσώπου σας και στον τρόπο που δείχνεται (εκφράσεις κλπ) σε σχέση με αυτά που λέτε ή με τον τρόπο που προσπαθείτε να απαντήσετε. Ίσως να μην το πιστεύετε αλλά ισχύει για πολλές περιπτώσεις.

10. Πόσο χρόνο περνούν μιλώντας για άλλους ανθρώπους ή μάθετε αν τους αρέσει το κουτσομπολιό

Δώστε προσοχή στην αναλογία μεταξύ του πόσο μιλάει  κάποιος για το τι συμβαίνει στη ζωή του ή για τη ζωή του ατόμου με τον οποίο μιλάει εκείνη τη στιγμή, έναντι του πόσο μιλούν για άτομα που δεν είναι παρόντα.

Το πιο προφανές είναι το κουτσομπολιό – αν μιλάνε για άλλους ανθρώπους όταν δεν βρίσκονται παρόντες, τι θα λένε για εσάς όταν δεν είστε εκεί; Άλλες μορφές είναι όμως πιο λεπτές. Για παράδειγμα, παρατηρούμε ότι πολλοί άνθρωποι ξοδεύουν πολύ χρόνο μιλώντας για τα επιτεύγματα άλλων ανθρώπων. Έχουν επενδύσει πάρα πολύ σε διασημότητες, τους αγαπημένους τους αθλητές και αθλητικές ομάδες, τηλεοπτικές εκπομπές και ταινίες. Μπορείτε να απολαύσετε αυτά τα πράγματα, αλλά μερικοί άνθρωποι τείνουν να δημιουργούν ολόκληρες προσωπικότητες με βάση το τι κάνουν οι άλλοι και είναι εύκολο να τα λέτε αυτά όταν κουβεντιάζετε μαζί.

Όπως αναφέρθηκε νωρίτερα, υπάρχουν εκείνοι που μιλούν για τα έργα πάνω στα οποία εργάζονται, σας ρωτούν για τη ζωή σας ή μιλούν μαζί σας για ιδέες, τρέχοντα γεγονότα, πιθανές συνεργασίες.

11. Πόσο καλά χειρίζονται την απόρριψη;

Τι απάντηση προκαλεί η λέξη «όχι»; Το άτομο τρελαίνεται, πιστεύοντας ότι πρέπει να έχει ό, τι θέλει; Αυτό θα σας πει πόσο σημαντικοί νομίζουν ότι είναι οι άλλοι και πόσο ρεαλιστές είναι. Ένας ρεαλιστής και ένα άτομο που αποδίδει μέτρια σημασία στον εαυτό του θα παραμείνει ήρεμος όσο το δυνατόν περισσότερο.

12. Πόσο συχνά αλλάζει τα συναισθήματα του;

Θυμώνουν φαινομενικά για το τίποτα; Στην ιδανική περίπτωση, ένα άτομο που είναι σε θέση να ελέγξει τα συναισθήματά του είναι αυτό με το οποίο θέλετε να περάσετε χρόνο ή να ασχοληθείτε. Αυτό θα σας πει πολλά για τη συναισθηματική σταθερότητα του ατόμου.

13. Πώς ντύνονται; Πρόχειρα ή επίσημα;

Τα Floral φορέματα μεταδίδουν θηλυκότητα και χάρη, ενώ τα σπορ ρούχα αποκαλύπτουν εμπιστοσύνη και αξιοπιστία, ενώ η επίσημη ενδυμασία (όπως παντελόνια, σακάκια κ.λπ.) αποπνέουν μία εκλέπτυνση αλλά και μία επιθετικότητα