20+1 τρόποι για τη βελτίωση της ζωής σας

Για τη βελτίωση της ζωής σας δεν χρειάζεται να κάνετε μεγάλη χειρονομία. Αντιθέτως, είναι κάτι στο οποίο μπορείτε να δουλεύετε  συνεχώς και συνήθως έρχεται στα μικρά πράγματα που κάνετε κάθε μέρα. Είναι κατανοητό ότι κανείς δεν έχει όλη την ώρα στον κόσμο για να σκεφτεί την αυτο-βελτίωση και την προσωπική ανάπτυξη, όταν υπάρχει δουλειά και οικογένεια και λογαριασμοί που πρέπει να πληρωθούν, οπότε ας ξεκινήσουμε με 20+1 τρόπους. Αυτό που σας ζητώ είναι να δοκιμάσετε μία (ή δύο, ή πέντε ή όλες) από αυτές τις δραστηριότητες και να δείτε αν θα σας βοηθήσουν να γίνετε καλύτεροι “εσείς”. Αν αυτό σημαίνει αύξηση της εμπιστοσύνης προς τον εαυτό σας, μείωση του άγχους σας, δημιουργία βαθύτερων σχέσεων , ή να γίνετε ένα πιο υγιές άτομο.

improve-your-life

 1. Πάντα προχωρήστε κάνοντας κάτι που δεν μπορούσατε να κάνετε χθες.

 2. Βελτιώστε συνεχώς τη ζωή σας μαθαίνοντας κάτι που δεν το ξέρατε χθες.

 3. Ο ευκολότερος τρόπος για να μειώσετε την αξία σας είναι να αντιγράψετε ακριβώς τι κάνουν οι άλλοι. Να είστε ορίτζιναλ και να παρακολουθείτε τργύρω σας καθώς η φήμη σας θα αυξάνεται.

 4. Η πρόοδος εξαρτάται από τις διαθέσεις που είχατε το πρωί που ξυπνήσατε.

 5. Εάν δεν ξυπνήσατε με τη σωστή διάθεση, βεβαιωθείτε ότι κάνατε εγκαίρως τις απαραίτητες διορθώσεις για να την έχετε όλη την ημέρα.

 6. Ένα μικρό βήμα προς τα εμπρός είναι χίλιες φορές καλύτερο από πολλά βήματα που δεν έγιναν ποτέ.

 7. Πάντα προσπαθείτε να βρείτε προβλήματα. Η έλλειψη προβλημάτων σημαίνει έλλειψη ευκαιριών.

 8. Η μίμηση είναι έλλειψη φαντασίας. Προσπαθήστε να βρείτε προκλήσεις που να διεγείρουν τη φαντασία σας.

 9. Η αποτυχία είναι απλώς ένα μικρό μειονέκτημα στο ταξίδι της ζωής. Πολλές αποτυχίες είναι τα δομικά στοιχεία για την επιτυχία.

 10. Μην επιδιώκετε να είστε διάσημοι. Αναζητήστε να γίνετε ένα πρόσωπο με υπόληψη.

 11. Ο τρόπος για να κερδίσετε οποιαδήποτε μάχη είναι να είστε πάντα αουτσάιντερ.

 12. Περπατήστε στις σκιές άλλων επιτυχημένων ανθρώπων, αλλά μην φοράτε τις σκιές τους.

 13. Η αποτυχία δεν σκοτώνει την αποφασιστικότητά σας. Επιβεβαιώνει μόνο στην πίστη σας ότι εξακολουθείτε να βρίσκεστε στο σωστό δρόμο προόδου και βεβαιώνει ότι υπάρχουν καλύτεροι τρόποι για να το κάνετε.

 14. Περπατήστε γύρω από ανθρώπους που είναι καλύτεροι από εσάς και δεν θα έχετε ποτέ απουσία ιδεών πως να προχωρήσετε.

 15. Αν θέλετε να βελτιώσετε τη ζωή σας, να εργάζεστε πάντα με το μυαλό σας, γιατί στο μυαλό σας είναι το επίκεντρο κάθε ανθρώπινης συμπεριφοράς και συνηθειών.

 16. Ο καλύτερος τρόπος για να βελτιώσετε τη ζωή σας είναι να αλλάξετε τις συνήθειές σας, αλλά χρειάζεται μεγάλη θυσία και προσπάθεια για να τις αλλάξετε.

 17. Το ρητό ότι «οι παλιές συνήθειες πεθαίνουν δύσκολα» δεν είναι αλήθεια. Η αλήθεια είναι ότι οι παλιές συνήθειες δεν πεθαίνουν.

 18. Αν θέλετε να προχωρήσετε γρήγορα, πρέπει να σκοτώσετε κυριολεκτικά τον πρώην εαυτό σας.

 19. Η αλλαγή είναι η καλύτερη μέθοδος για τη βελτίωση της ζωής σας, ωστόσο οι περισσότεροι άνθρωποι δεν μπορούν να αλλάξουν. Ο λόγος γι’ αυτό είναι ότι χρησιμοποιούν μεθόδους που χρησιμοποιήθηκαν από άτομα που αρνήθηκαν να αλλάξουν.

 20. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να καταλάβετε είναι ότι είστε διαφορετικοί. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος που θα ανακαλύψετε τον εαυτό σας και θα δημιουργήσετε μια ζωή που αξίζει να ζήσετε.

 21. Αν κοιτάξετε γύρω σας, θα παρατηρήσετε ότι οι άνθρωποι είναι πάντα σε κίνηση. Κινούνται για έναν λόγο και δεν μπορούν να παραμείνουν στάσιμοι. Κινούνται γιατί πρέπει να κινηθούν για να επιβιώσουν. Μετακινηθείτε λοιπόν και θα κάνετε πρόοδο. Παραμείνετε στάσιμοι και θα πεθαίνετε.