Ποτέ μην αφήνετε κάποιον που έχει αυτές τις ιδιότητες

Υπάρχουν μερικοί άνθρωποι που συναντάμε στη ζωή μας, τους οποίους δεν θέλουμε να χάσουμε. Είτε είμαστε σε σχέση με αυτό το άτομο είτε σε μια φιλία, θέλουμε να είναι στη ζωή μας για πάντα. Μερικές φορές συναντάμε κάποιον τόσο ξεχωριστό, που όταν τον κοιτάζουμε όλοι μπορούμε να σκεφτούμε κάτι σαν το, “Γαμώτο, θα πονάει όταν θα τον χωρίσεις”.

young-couple

Υπάρχουν κάποιες τοξικές ιδιότητες που έχει ένα άτομο στη σχέση σας μαζί τους. Πρέπει να προσέχετε τέτοιου είδους ανθρώπους. Ακόμα κι αν τους αγαπάτε, οι τοξικές τους συνήθειες μπορούν να καταστρέψουν τη φιλία σας και μπορεί να τους χάσετε, αλλά και άλλους ανθρώπους εξαιτίας αυτών.

Από την άλλη πλευρά, μερικοί άνθρωποι διαθέτουν μια ποικιλία καλών ιδιοτήτων, κάτι που θα σας έκανε να συνειδητοποιήσετε ότι είναι τόσο καταπληκτικές. Πάντα ψάχνετε για αυτές τις ιδιότητες, επειδή η κατοχή αυτών των ιδιοτήτων θα σας εγγυόταν μια υγιή και μακροχρόνια σχέση.

Δέχονται τα ελαττώματά σας

Βλέπουν τις αδυναμίες που έχετε και εξακολουθούν να σας αγαπούν για το ποιοι είστε. Δεν σας εγκαταλείπουν ποτέ ούτε προσπαθούν να σας αποφύγουν αφού παρατηρήσουν ένα συγκεκριμένο ελάττωμα που έχετε. Αντ ‘αυτού, προσπαθούν να σας διορθώσουν εάν κάνετε κάτι λάθος. Σας βοηθούν πάντα να γίνετε καλύτερος άνθρωπος. Βλέπουν τις ατέλειές σας και προσπαθούν να τις κάνουν τέλειες.

Ξέρουν πώς να συμβιβαστούν

Είναι ο τύπος των ανθρώπων που δεν είναι εγωιστές. Προσπαθούν πάντα να λύσουν τυχόν προβλήματα, εάν προκύψουν προβλήματα μεταξύ των δυο σας. Συνειδητοποιούν ότι και οι δυο σας πρέπει να ακούσετε πρώτα και μετά να κατανοήσετε. Προσπαθούν πάντα για το καλύτερό σας. Ακόμα κι αν προκύψουν κάποια επιχειρήματα, προσπαθούν να τα επιλύσουν έτσι ώστε η ένταση μεταξύ σας να εξαφανιστεί.

Οι συμβιβασμοί οδηγούν σε περισσότερη ευτυχία σε μια σχέση.

Σας βοηθούν στην προσωπική σας ανάπτυξη

Η προσωπική ανάπτυξη αναφέρεται στην ανάπτυξη σας ως ατόμου. Σας βοηθά λοιπόν να αξιοποιήσετε πλήρως τις δυνατότητές σας. Εάν ο σύντροφός σας ή ο φίλος σας σας βοηθούν στην προσωπική σας ανάπτυξη ή συνεισφέρουν οτιδήποτε σε αυτό, είναι κάποιος που δεν πρέπει ποτέ να αφήσετε. Αν σας βοηθούν στην προσωπική σας ανάπτυξη, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να σας ενδιαφέρουν πολύ.

Είναι ευγενικοί και σεβαστοί

Είναι πάντα ευγενικοί απέναντί ​​σας και σέβονται βαθιά. Ποτέ δεν μιλούν άσχημα με σένα. Μιλούν μαζί σας με σεβασμό. Σας συγχαίρουν πάντα για τα καλά σας χαρακτηριστικά και ποτέ δεν σας προσβάλλουν αν κάνετε κάποιο λάθος. Αντ ‘αυτού, προσπαθούν να σας εξηγήσουν γιατί πιστεύουν ότι κάνετε λάθος. Δεν αγνοούν ποτέ τα μηνύματά σας. Αντιδρούν πάντα θετικά σε εσάς, υπό την προϋπόθεση ότι δεν τους μιλάτε αρνητικά. Όταν τους λέτε ότι είστε λυπημένοι, προσπαθούν να σας ενθαρρύνουν. Όταν τους λέτε ότι είστε χαρούμενοι, μοιράζονται και την ευτυχία σας.

Είναι υποστηρικτικοί

Υποστηρίζουν πάντα αυτό που θέλετε να κάνετε στη ζωή σας. Σας ενθαρρύνουν να επιδιώξετε τις φιλοδοξίες σας. Δεν σας αποθαρρύνουν ποτέ ούτε λένε αποθαρρυντικά πράγματα για να σας απογοητεύσουν. Προσπαθούν πάντα να σας βοηθήσουν όταν συναντήσετε προβλήματα ενώ επιδιώκουν τους στόχους σας. Προσπαθούν να σας βοηθήσουν να πετύχετε τους στόχους σας και θέλουν πραγματικά να είστε ευτυχισμένοι στη ζωή.

Καταλαβαίνουν

Σε καταλαβαίνουν πολύ. Εάν κάνετε κάτι που πολλοί άνθρωποι δεν θα τους άρεσε, θα καταλάβουν γιατί το κάνετε. Αν έχετε κάποια κακή διάθεση κάποια μέρα, θα ξέρουν τον λόγο για τον οποίο είστε αναστατωμένοι. Θα ήξεραν γιατί είσαι ευτυχισμένος και θα ήξεραν γιατί λυπάσαι. Θα σας καταλάβουν ακόμα και όταν οι άλλοι απογοητεύονται από εσάς.

Είναι συναισθηματικά ευφυείς

Η συναισθηματική νοημοσύνη αναφέρεται στην ικανότητα ενός ατόμου να κατανοεί, να χρησιμοποιεί και να διαχειρίζεται τη δική του συναισθήματα με θετικούς τρόπους για την ανακούφιση του άγχους, την αποτελεσματική επικοινωνία, την ενσυναίσθηση με τους άλλους, την αντιμετώπιση των προκλήσεων και την εξάλειψη των συγκρούσεων.

Είναι η ικανότητα ενός ατόμου να κατανοεί τα συναισθήματά του, καθώς και αυτά των άλλων. Εάν η συναισθηματική τους νοημοσύνη είναι υψηλή, θα είναι σε θέση να επικοινωνούν μαζί σας καλύτερα, να μειώνουν το άγχος και την νευρική σας τάση, να επιλύουν τις συγκρούσεις μαζί σας, να βελτιώνουν τις σχέσεις, να συμπαθούν κάτι μαζί σας και να θέλουν να ξεπεράσουν τις προκλήσεις της ζωής μαζί.

Μοιράζονται τις βασικές σας αξίες

Η βασική αξία ενός ατόμου αναφέρεται σε εκείνες τις αξίες που αποτελούν το θεμέλιο πάνω στο οποίο οι άνθρωποι εκτελούν εργασία και συμπεριφέρονται. Υπάρχουν ορισμένες αξίες που οι άνθρωποι θεωρούν πιο σημαντικές από άλλες αξίες. Μερικά παραδείγματα βασικών αξιών είναι η ειλικρίνεια, η ακεραιότητα, η πίστη, η θετικότητα, η δέσμευση κ.λπ. Εάν ο σύντροφός σας μοιράζεται τις ίδιες βασικές αξίες με εσάς, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να είναι πάντα φίλος σας μέχρι το τέλος.