15 προειδοποιητικά σημάδια ότι ο σύντροφός σου σε απατά, σύμφωνα με τους ειδικούς

Όταν μια τέτοια υπόθεση έρχεται στο φως, είναι εύκολο να συνειδητοποιήσουμε ότι τα σημάδια ήταν εκεί καθ ‘όλη τη διάρκεια – απλά δεν τα βλέπαμε. Τα σημάδια της απάτης, είτε η υπόθεση είναι καθαρά σωματική είτε συναισθηματική , είναι συχνά ανεπαίσθητα. Ίσως άρχισε να έρχεται στο σπίτι αργά μετά τη δουλειά πιο συχνά από ό, τι το έκανε. Ίσως ξαφνικά άρχισε να σας δίνει μεγαλύτερη προσοχή για να μην προκαλέσει υποψίες. Ο στόχος του είναι να μην πιαστεί και στη συνέχεια να αντιμετωπίσει τις συνέπειες. Προσπαθούν να κάνουν τα πάντα για να φαίνονται κανονικοί.

relationship-problems

Ταυτόχρονα, οι άνθρωποι τείνουν να βγάζουν συμπεράσματα για τον σύντροφό τους με βάση τις προϋπάρχουσες πεποιθήσεις τους. Επομένως, αν έχετε την τάση να είστε λίγο αφελείς, μπορεί να είναι εύκολο να παραβλέψετε τα λιγότερο προφανή σημάδια της απιστίας.

Αυτά τα προειδοποιητικά σημάδια που γράφουμε πιο κάτω. μπορεί να μην είναι σίγουρο σημάδι ενός άπιστου συντρόφου, αλλά αν βρείτε στον άλλο πολλά από αυτήν τη λίστα, ίσως είναι καιρός να κάνετε μια ανοικτή συνομιλία. Σε τελική ανάλυση, εάν δεν έχουν τίποτα να κρύψουν, θα πρέπει να είναι περισσότερο από ευτυχείς για να ανακουφίσουν τους φόβους σας.

1. Το πρόγραμμά τους αλλάζει χωρίς μία καλή λογική εξήγηση.

Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν συμβαίνει όταν ο σύντροφός σας δεν έχει να προωθήσει μία νέα δουλειά, πάνω στο οποίο εργάζεται.

2. Είναι ξαφνικά απρόσιτος

Και πάλι, μια αλλαγή είναι ο μεγάλος παράγοντας. Εάν ο σύντροφός σας έχει μια δουλειά που καθιστά δύσκολη την επικοινωνία μαζί τους κατά τη διάρκεια συγκεκριμένων ωρών της ημέρας, αυτό δεν σημαίνει ότι απατούν. Αλλά αν ξαφνικά αγωνίζεστε να τους δείτε όταν μπορούσατε στο παρελθόν, αυτό πρέπει να σηκώσει μια κόκκινη σημαία.

3. Έχουν μείωση – ή αύξηση – στη λίμπιντο.

Είναι πιο συνηθισμένο για τους άπιστους να μειώσουν τη συχνότητα του σεξ στο σπίτι, δεδομένου ότι το κάνουν αλλού. Αλλά μερικές φορές προσπαθούν να κάνουν σεξ περισσότερο στο σπίτι. Κάποιοι θα το κάνουν για να καλύψουν τα ίχνη τους. Αλλά μερικοί μπορεί να το κάνουν για να ικανοποιήσουν έναν σύντροφο, έτσι ώστε ο σύντροφος να μην αναζητά σεξ αργότερα, όταν ο άπιστος γνωρίζει ότι δεν θα είναι διαθέσιμος.

4. Οι φίλοι τους δεν φαίνονται τόσο φιλικοί σε σας όσο ήταν παλιά.

Οι άπιστοι τείνουν να είναι λιγότερο προσεκτικοί στους φίλους τους για να καλύψουν την απιστία τους. Ως αποτέλεσμα, «υπάρχει μια καλή πιθανότητα οι φίλοι του συντρόφου σας να γνωρίζουν τι πραγματικά συμβαίνει πριν το καταλάβετε. Αυτοί οι φίλοι μπορεί να καταλήξουν να αισθάνονται άβολα και ανήσυχοι μαζί σας επειδή ξέρουν κάτι που δεν το γνωρίζετε.

5. Οι συνήθειες του τηλεφώνου τους αλλάζουν.

Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει μια σειρά από πράγματα, όπως η αλλαγή του κωδικού πρόσβασής τους ή να μιλάνε στο τηλέφωνό τους όλη την ώρα.

6. Ξαφνικά δίνουν περισσότερη προσοχή στην εμφάνισή τους.

Μερικές φορές οι άνθρωποι αποφασίζουν να επικεντρωθούν στην εμφάνισή τους ή να επιλέξουν να ξεκινήσουν μια νέα κατάσταση φυσικής κατάστασης για λόγους υγείας όπως λένε – αλλά συνήθως είναι για να αρέσουν. Και δεν είναι παράλογο να ρωτήσετε γιατί. Αν η απάντησή τους δεν έχει νόημα, θα πρέπει να σηκώσει μία κόκκινη σημαία.

7. Φαίνονται απλά να έχουν λιγότερο χρόνο από το συνηθισμένο.

Και πάλι, είναι απολύτως εντάξει και πρέπει να ρωτήσετε τον σύντροφό σας τι συμβαίνει όταν ξαφνικά δεν βρίσκονται τόσο πολύ όσο συνήθως.

8. Αυτό που λένε και τι πραγματικά συμβαίνει δεν βγάζει νόημα.

Αυτό συμβαίνει συχνά με τους άπιστους. Ίσως ο σύντροφός σας λέει ότι έπρεπε να κάνει κάτι που δεν το εξηγεί. Η αλήθεια είναι εύκολη, αλλά τα ψέματα είναι δύσκολο να διατηρηθούν για πολύ καιρό. Τα αντικειμενικά στοιχεία υποστηρίζουν την αλήθεια, αλλά συχνά έρχονται σε αντίθεση με τα ψέματα.

9. Δεν αποκαλύπτουν πλέον λεπτομέρειες της ημέρας τους.

Οι άνθρωποι μοιράζονται συνήθως οικείες λεπτομέρειες της ημέρας τους με τον σύντροφό τους. Αλλά όταν απατούν, καταλήγουν να σας λένε λιγότερα. Όταν έχουν ήδη κάποιον άλλον για να τα μοιραστούν, δεν το κάνουν πλέον μαζί σας.

10. Σας κατηγορούν για εξαπάτηση.

Αυτή είναι μια παράξενη αλλά κοινή συνήθεια των άπιστων – και υπάρχουν μερικοί λόγοι για αυτό. Καθιστώντας εσάς ενόχους για μία υποτιθέμενη συμπεριφορά σας, σας βάζει στην άμυνα για να απομακρύνει το φταίξιμο του. Και τους δίνει επίσης έναν λόγο να πουν ότι χρειάζονται «χρόνο για να σκεφτούν», που είναι γνωστό και ως συνάντηση με τον εραστή τους.

11. Αρχίζουν να σας δίνουν περισσότερα δώρα από το συνηθισμένο.

Φυσικά, οι αγαπημένοι σύντροφοι δίνουν δώρα. Αλλά οι άπιστοι το μεταφέρουν στο επόμενο επίπεδο για να καλύψουν την απιστία τους. Μπορεί να είναι ένας τρόπος για να σας καθησυχάσει ότι σας αγαπούν και είναι αφοσιωμένοι σε εσάς, έτσι ώστε οποιοδήποτε λεπτό σημάδι εξαπάτησης δείτε στον σύντροφο σας, να απορριφθεί ως κάτι που δεν θα κάνουν ποτέ.

12. Ή ξαφνικά είναι πολύ επικριτικοί για εσάς.

Υπάρχει κάτι που ονομάζεται γνωστική δυσαρμονία (όταν επιλέγουν το βολικό ψέμα από μια άβολη αλήθεια) που είναι μια άβολη κατάσταση εσωτερικού άγχους και έντασης που δημιουργείται όταν η στάση ενός ατόμου για κάτι, είναι το αντίθετο από αυτό που κάνουν στην πραγματικότητα (απιστία ούτως ή άλλως). 

Για να προσπαθήσουν να μειώσουν αυτή την εσωτερική ένταση, μπορεί να προσπαθήσουν να δικαιολογήσουν την απιστία τους προσπαθώντας να πείσουν τον εαυτό τους ότι είστε εσείς το πρόβλημα.

13. Τα ζητήματα σχέσεων που είχατε στο παρελθόν δεν φαίνεται να είναι πια εκεί.

Κάθε ζευγάρι έχει κάποιο πρόβλημα που συνεχίζει να εμφανίζεται. Εάν ξαφνικά εξαφανιστεί και δεν φαίνεται να υπάρχει λόγος για αυτό, θα πρέπει να ανησυχείτε.

Αυτό μπορεί να είναι ένα σημάδι απιστίας ή απλά ότι ο σύντροφός σας έχει σταματήσει να προσπαθεί και ψάχνει για μια διέξοδο. Ένα μεγάλο σημάδι ότι κάτι δεν πάει καλά με αυτό: Η ένταση δεν υπάρχει πια, αλλά δεν αισθάνεστε συνδεδεμένοι.

14. Γίνονται αμυντικοί όταν ρωτάτε γιατί άλλαξαν πρόγραμμα ή πράγματα.

Οι σχέσεις αλλάζουν και εξελίσσονται, αλλά αυτό πρέπει να είναι κάτι για το οποίο μπορείτε να μιλήσετε ως ζευγάρι. Εάν υπάρχει μια αθώα εξήγηση για το γιατί άλλαξαν πράγματα, δεν υπάρχει ανάγκη για άμυνα. Ένας άπιστος μπορεί να απαντήσει σε μια ερώτηση με μια άλλη ερώτηση, όπως “Γιατί ρωτάτε;” ή “Γιατί είναι τόσο σημαντικό;” επειδή χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να βρουν μια απάντηση με την οποία μπορούν να ξεφύγουν, λέει.

15. Είναι πραγματικά υπερβολικός στο να εξηγεί το πρόγραμμα του.

Μπορεί να είναι λίγο περίεργο όταν ο σύντροφός σας συνεχίζει να ρωτάει πότε θα είναι και πότε δεν θα είναι σπίτι – και θα έπρεπε. Ο άπιστος πρέπει να γνωρίζει τις χρονοθυρίδες όταν μπορούν να έχουν την ελευθερία και την ευελιξία να περνούν χρόνο με το νέο ρομαντικό τους άτομο. Δουλεύουν σκληρά για να μην τον πιάσουν.

Συμπέρασμα: Εάν ο σύντροφός σας δείχνει οποιοδήποτε από αυτά τα σημάδια, ή πράγματα κάποια δεν σας φαίνονται σωστά, είναι απολύτως αποδεκτό να ρωτήσετε τι συμβαίνει. Ας ελπίσουμε ότι υπάρχει μια απολύτως λογική εξήγηση.

Πηγή: https://www.prevention.com/