10 σκληρές αλήθειες που θα βελτιώσουν αμέσως τη ζωή σας

Μπορεί να μην είναι διασκεδαστικά να τα ακούσετε ή να τα σκεφτείτε, αλλά μπορούν να σας βοηθήσουν να βελτιώσετε αμέσως τη ζωή σας. Γιατί όλοι θέλουν να ζήσουν μια ζωή για την οποία να είναι περήφανοι. Όμως, όποιος έχει γνωρίσει ποτέ επιτυχίες ή δυσκολίες και απογοητεύσεις γνωρίζει ότι η ζωή έρχεται με κάποιες σκληρές αλήθειες.Αυτό είναι μία πραγματικότητα και δεν αλλάζει.

creative-beach

Η επιτυχία απαιτεί σκληρή δουλειά και δέσμευση , αλλά τι συμβαίνει όταν η καλή τύχη μας αποφεύγει;

Ίσως πρέπει να αρχίσουμε να κοιτάζουμε κάποιες σκληρές αλήθειες που μας δείχνουν αν αυτές δυσκολεύουν τη δική μας επιτυχία.

Ίσως αυτό που χρειάζεται είναι να αφιερώσουμε λίγο χρόνο στο να ξανασκεφτούμε, να ανανεώσουμε και να αναδιαρθρώσουμε την προσέγγισή μας στη ζωή για να δώσουμε στον εαυτό μας την καλύτερη ευκαιρία να προχωρήσουμε με επιτυχία.

1. Δεν μπορείτε να ελέγξετε πολλά πράγματα – αλλά μπορείτε να ελέγξετε τον τρόπο που αποκρίνεστε σε αυτά.

Στη ζωή και στις επιχειρήσεις, τα περισσότερα πράγματα είναι εκτός του ελέγχου σας. Αλλά υπάρχει ένα πράγμα που μπορείτε πάντα να ελέγχετε – και αυτό είναι ο εαυτός σας, οι αντιδράσεις και οι ιδέες σας.

2. Η ζωή δεν είναι πάντα ευτυχισμένη – αλλά υπάρχει αξία τόσο στο κακό όσο και στο καλό.

Υπάρχει τεράστια πίεση σε όλους μας να είμαστε ευτυχισμένοι. Αλλά η ζωή είναι μερικές φορές δύσκολη και επώδυνη. Όταν αφήσετε την ιδέα ότι μόνο η ευτυχία έχει αξία, μπορείτε να αποδεχτείτε τη ζωή σε όλη την ένδοξη πολυπλοκότητά της.

3. Τίποτα δεν διαρκεί για πάντα – και αυτό είναι καλό.

Όποια κι αν είναι η κατάσταση ή το συναίσθημα, υπάρχει μεγάλη ελευθερία όταν μπορείτε να μάθετε να αφήνετε, να κάνετε την εμπειρία μέρος αυτού που γίνετε και να προχωρήσετε.

4. Μπορούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό και εξακολουθούμε να αποτυγχάνουμε – και δεν φταίμε εμείς.

Ως ηγέτες έχουμε την τάση να είμαστε σκληροί στον εαυτό μας. Αλλά όταν αφήσετε την τελειομανία,  θα μπορείτε να αποδεχτείτε ότι κάνατε το καλύτερό για σας, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα. Ελπίζουμε για το καλύτερο και περιμένουμε υπέροχα πράγματα – και αν αυτό δεν συμβεί, αφήστε το να φύγει.

5. Δεν είστε για να ευχαριστείτε όλους – και αυτό είναι σωστό.

Αυτό έχει αναγνωριστεί ξανά και ξανά, αλλά εάν εστιάζετε στο να προτιμάτε τον εαυτό σας αντί μόνιμα τους άλλους , μπορείτε να μην λογαριάζετε διαρκώς την έγκριση των άλλων.

6. Το παρελθόν έχει φύγει – αλλά μπορείτε να χτίσετε ένα μεγάλο μέλλον στη βάση του.

Είμαστε όλοι διατεθειμένοι να αφιερώσουμε χρόνο αναλύοντας το παρελθόν. Είναι πολύτιμο μέχρι ένα σημείο, αλλά πέρα ​​από αυτό είναι απλώς μια συνταγή για παράλυση. Κρατήστε αυτό που έχετε μάθει, αφήστε κάθε πόνο και προχωρήστε προς το παρόν – και από εκεί, το μέλλον.

7. Οι πεποιθήσεις των άλλων να μην σας απασχολούν – μόνο η αποδοχή των ανθρώπων αξίζει.

Ο καθένας μας είναι μοναδικός με τον δικό μας τρόπο, και αυτό είναι που κάνει αυτόν τον κόσμο τόσο φανταστικό. Αυτό που είναι σωστό για μένα μπορεί να είναι λάθος για εσάς – το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να αφήσουμε τις κρίσεις και να αποδεχτούμε όπως είμαστε ο ένας τον άλλον.

8. Μερικοί άνθρωποι και καταστάσεις είναι επιβλαβείς – και είναι σωστό στο να φεύγετε μακριά τους.

Κάποτε, συναντάτε ένα άτομο ή μια κατάσταση που απλώς σας κάνει να χάνετε τον χρόνο σας, αφαιρώντας πολύτιμους πόρους και ενέργεια από τη ζωή σας. Μπορεί να μην είναι σωστό να τους κρίνετε, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να επιτρέψετε στην τοξικότητα να σταματήσει τη ζωή σας. Απλά αφήστε τα πίσω σας.

9. Η ψευτιά, η απάτη και τα τυχόν παιχνίδια με τους άλλους δεν βοηθούν τη σταδιοδρομία – η εμπιστοσύνη είναι το κλειδί.

Η επιχείρηση βασίζεται σε τίμιες σχέσεις, και όπως οι συνεργασίες, οι γάμοι ή οι φιλίες, η εμπιστοσύνη και η αυθεντικότητα είναι τα βασικά στοιχεία.

10. Είναι πολλά πράγματα που δεν μπορείτε να επιλέξετε, αλλά έχετε μια επιλογή σε ό, τι κάνετε.

Μπορείτε να δικαιολογήσετε τον εαυτό σας, να κατηγορήσετε τους άλλους, να αγκαλιάσετε το τοξικό σας λάθος – ή μπορείτε να ακολουθήσετε μια πιο φωτεινή πορεία. Από σας εξαρτάται.

Όταν αφήνετε τις κακές ιδέες στη ζωή σας, δεν πρόκειται για αδυναμία – είναι να συνειδητοποιήσετε ότι είστε αρκετά σημαντικοί για να επιλέξετε το καλό και αρκετά δυνατοί για να αφήσετε τα πράγματα που μπορεί να σας κρατούν πίσω.