Ποιός είναι ο καλύτερος τρόπος να ξεπεράσεις κάποιον;

Αν θέλετε να ξεχάσετε κάποιον σημαίνει ότι ξέρετε ότι δεν αξίζει να τον θυμάστε. Πρέπει να σας έχουν βλάψει αρκετές φορές. Αλλά είχατε ελπίδες και συνηθίζατε να δίνετε ψευδείς λόγους στον εαυτό σας για την κακή συμπεριφορά τους. Δεν αξίζουν όμως αν σας προκαλούν πόνο.

forema

Μερικές φορές ενδέχεται να είναι πιο δύσκολο να προχωρήσεις απ’ ότι νόμιζες στην αρχή. Και αυτό γιατί ίσως το άτομο αυτό να ήταν κομμάτι της ζωής σου. Και είναι πολύ δύσκολο να διαγράψεις ένα κομμάτι της καθημερινότητας σου, γιατί στη θέση του μένει ένα κενό.

Θα υπάρξουν στιγμές που θα στεναχωρηθείς και θα θες αυτό το πρόσωπο πίσω στη ζωή σου. Αν όμως είσαι σίγουρη πως αυτό δεν γίνεται, τότε μην εγκαταλείπεις την απόφασή σου. Βέβαια το δύσκολο κομμάτι δεν είναι να πάρεις την απόφαση. Η δυσκολία έγκειται στο να ζήσεις με αυτήν την απόφαση.

Τι μπορείς όμως να κάνεις:

Πρώτος κανόνας, καμιά επαφή. Αποκλείστε τους από παντού και σταματήστε να τους καταδιώκετε. Θυμηθείτε ένα πράγμα: ότι αλλιώς σπαταλάτε τον πολύτιμο χρόνο σας.

Ελέγξτε την επιθυμία σας να πάτε από πίσω τους. Συγκρατείστε τον εαυτό σας.

Δώστε προτεραιότητα στον εαυτό σας. Αγαπήστε και σεβαστείτε αρκετά τον εαυτό σας ώστε να μην σπαταλάτε την ενέργειά σας σε εκείνους που δεν κάνουν ούτε για ένα γεια.

Ασχοληθείτε με κάτι σοβαρά ώστε να μην έχετε χρόνο να τον σκεφτείτε υπερβολικά. Η ενέργειά σας πρέπει να χρησιμοποιηθεί γιατί εάν είστε σε αδράνεια, θα κάνετε ανόητα πράγματα, οπότε χρησιμοποιήστε την ενέργεια σας σωστά.

Σταματήστε τον εαυτό σας να υποθέτει διάφορα για το τι φταίει. Και σταματήστε να δίνετε δικαιολογίες για την κακή συμπεριφορά του.

Στην πραγματικότητα ξέρετε ποια είναι η αλήθεια, δηλαδή το άλλο άτομο δεν νοιάζεται για σας, αποδεχτείτε το.

Πίστεψέ με δεν είναι οι άλλοι ιδιαίτερα ξεχωριστοί, εσύ είσαι αυτή που τα είχε κάνει ξεχωριστά.

Σταματήστε να σκέφτεστε να γυρίσετε πίσω. Ό, τι έπρεπε να συμβεί, έχει ήδη συμβεί. Μην μένετε στη δική σας απατηλή φυσαλίδα για το τι έπρεπε να γίνει.

Αφήστε την ελπίδα ότι θα τα ξαναφτιάξετε. Απλώς αποδεχτείτε την πραγματικότητα και προχωρήστε. Απλώς δεν έπρεπε να είχατε κάνει σχέση.

Τα συναισθήματα αλλάζουν με τον καιρό. Έχουν αλλάξει και είναι ώρα να εξελιχθείς.

➔ Διώξε τα συναισθήματα μίσους απέναντι του. Μπορεί να σε πλήγωσαν άσχημα, αλλά πίστεψέ με, αν θέλεις να το ξεπεράσεις πρέπει να είσαι σε θέση να συγχωρήσεις αυτό το άτομο. Δεν το κάνεις για αυτόν η αυτή, αλλά για εσένα. Απαιτεί μεγάλη ψυχική δύναμη να καταφέρεις να συγχωρήσεις κάποιον και εν τέλει να προχωρήσεις.

➔ Συμφιλιώσου με τα συναισθήματά σου. Μην καταπιέζεις τα συναισθήματά σου. Το να γεμίζεις με αρνητικά συναισθήματα ίσα ίσα καθυστερεί την διαδικασία του να ξεπεράσεις κάποιον. Επομένως, την επόμενη φορά που θα νιώσεις ότι θέλεις να κλάψεις, κάν’το. Θέλει δύναμη για να παραδεχθείς τα συναισθήματα σου.

Ο χρόνος είναι ο καλύτερος θεραπευτής, και τελικά θα τους ξεχάσετε με το πέρασμα του χρόνου. Δώστε στον εαυτό σας αρκετό χρόνο.