Είστε στη σωστή σχέση αν δείτε αυτά τα 14 σημάδια

Περνάμε πολύ χρόνο συζητώντας πώς να εντοπίσουμε ένα τοξικό άτομο ή μία τοξική σχέση, αλλά πρέπει επίσης να αναγνωρίσουμε πώς μοιάζουν οι υγιείς σχέσεις, για διάφορους λόγους.  Πρώτον  πρέπει να γνωρίζουμε τι ψάχνουμε για να το αναγνωρίσουμε όταν το βρούμε. Δεύτερον, πρέπει να έχουμε ένα όραμα για το πώς μοιάζει μια καλή σχέση για να ξέρουμε πώς να φτάσουμε προς αυτήν και να την αναπτύξουμε με τον σύντροφο μας.

Right-Relationship

Έτσι, αντί να μιλάμε για άσχημα σημάδια να μιλήσουμε για μερικά σωστά.  

Εκτιμάτε τις διαφορές του άλλου και τις αξιοποιείτε

Όταν εργάζεστε σε μια ομάδα, δεν είναι όλοι ειδικευμένοι στους ίδιους τομείς, αλλά όλοι μαζί δουλεύουν για να δημιουργήσουν μια συνέργεια αξιοποιώντας ο ένας τις ικανότητες του άλλου.

Και οι δύο σύντροφοι θα αναγνωρίσουν ότι ο άλλος έχει δεξιότητες που τους λείπουν σε μια παραγωγική σχέση. Σε αυτό που μπορεί να περιγραφεί ως «ζευγάρι δύναμης», λειτουργείτε σαν ένα καλά λαδωμένο μηχάνημα τόσο σε συνήθεις όσο και σε ασυνήθιστες δραστηριότητες. Στα πάρτι, τα διαφορετικά επίπεδα οργάνωσης και εφευρετικότητάς σας βοηθούν να διατηρούνται τα πράγματα σε τάξη και οι προσωπικότητές σας ισορροπούν ο ένας τον άλλον. Το παιχνίδι κερδίζεται από την ομάδα.

Έρχεστε σε αντιπαράθεση

Όχι, όχι σε τακτική βάση. Όχι, όχι με σκληρό τρόπο. Ωστόσο, η αντιπαράθεση δείχνει ότι και οι δύο έχετε ισχυρές πεποιθήσεις και είστε πρόθυμοι να τις τηρήσετε. Αυτή είναι μια θετική εξέλιξη. Εάν δεν υπάρχουν καθόλου διαφωνίες, θα μπορούσε να υποδείξει ότι κάποιος κρύβει κάτι, καταστέλλει τα συναισθήματά του ή απλά δεν είναι ειλικρινής για τα αληθινά του συναισθήματα. Μπορεί να πιστεύουν ότι διατηρούν την ειρήνη, αλλά μακροπρόθεσμα, τίποτα από όλα αυτά δεν είναι ωφέλιμο.

Και οι δύο έχετε συμφωνήσει να συμμετάσχετε

Δεν υπάρχει σχέση μερικής απασχόλησης. Είτε είσαι μέσα είτε είσαι έξω. Και τα δύο μέρη πρέπει να είναι απόλυτα αφοσιωμένα το ένα στο άλλο και στη σχέση συνολικά στη σωστή σχέση. Αυτό συνεπάγεται τη συγκόλληση και την αντιμετώπιση των εμποδίων της ζωής ως ομάδα. Δείτε το πρώτο σημείο.

Δεν κρύβετε πλέον τις αδυναμίες σας

Κανείς δεν είναι χωρίς ελαττώματα. Ωστόσο, εάν προσπαθούμε συνεχώς να πείσουμε τους άλλους ότι είμαστε, δεν θα είμαστε ποτέ απόλυτα άνετοι μαζί τους και δεν θα γνωρίσουν ποτέ τον πραγματικό μας εαυτό. Είμαστε ανοιχτοί σε αυτά τα πράγματα μεταξύ μας στην κατάλληλη σχέση και το υπέροχο είναι ότι θα εξακολουθήσουν να σε αγαπούν και να σε αποδέχονται γι ‘αυτό.

Μιλάτε για το σεξ

Η επικοινωνία είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη μιας ευτυχισμένης, υγιούς σχέσης και αυτό ισχύει μέσα και έξω από το υπνοδωμάτιο. Είναι ζωτικής σημασίας και για τους δύο συντρόφους να είναι ανοιχτοί και ικανοποιημένοι σε αυτόν τον τομέα εάν θέλουν να είναι ευτυχισμένοι μαζί, και θα πρέπει να είναι κάτι που δύο σαν ώριμοι ενήλικες αισθάνονται άνετα να συζητούν.

Μπορεί να μην επικοινωνείτε καθόλου κατά καιρούς

Είχατε ποτέ έναν φίλο με τον οποίο θα μπορούσατε να καθίσετε σε ένα δωμάτιο και να σιωπήσετε χωρίς να αισθάνεστε άβολα; Σας αρέσει να είστε μόνοι ή εκτιμάτε την παρέα του άλλου; Αυτή είναι επίσης μια κρίσιμη πτυχή μιας σχέσης: δεν χρειάζεται πάντα να μιλάτε και μερικές φορές απλά να είστε μαζί.

Κρατάτε τις ταυτότητές σας ξεχωριστές

Δείτε τι γίνεται σε μία ομάδα. Αν προσπαθούσατε να παίζετε σε όλες τις θέσεις συνεχώς, θα ξεχάσετε σύντομα σε ποια θέση παίζετε στην ομάδα, αφού καταβάλατε τόση προσπάθεια για να βοηθήσετε όλους τους άλλους σε όλες τις θέσεις.

Όταν είστε σε μια σχέση, είναι κρίσιμο να διατηρήσετε την ατομικότητά σας και να μην χάσετε τον εαυτό σας. Εάν συμβεί αυτό, μπορεί να βρεθείτε υπερβολικά ανιδιοτελείς και ουσιαστικά να είστε σαν το χαλί της πόρτας, δυστυχισμένοι στην περίπτωσή σας αλλά ανίκανοι να το εκφράσετε αφού δεν ξέρετε τι θέλετε πια.

Σέβεστε την ιδιωτικότητα του άλλου

Ναι, είστε μια ομάδα και το σκεφτικό του «αυτό που είναι δικό σου είναι και δικό μου» είναι καλό, αλλά εξακολουθείτε να είστε δύο διαφορετικοί άνθρωποι με δικαίωμα στην ιδιωτικότητα. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει έλεγχος μέσω του τηλεφώνου τους ή κατασκοπεία. Αυτή είναι μια προδοσία εμπιστοσύνης στην οποία δεν εμπλέκονται υγιείς σχέσεις εκτός εάν σας έχουν δώσει μια πολύ καλή αιτία να είστε καχύποπτοι για κάτι.

Έχετε πίστη ο ένας στον άλλον

Η σημασία της εμπιστοσύνης είναι τεράστια. Χωρίς εμπιστοσύνη, κανένα από τα άλλα θετικά στοιχεία που συγκρατούν μια σχέση δεν μπορεί να υπάρχει. Δεν μπορείτε να αισθάνεστε άνετα με το άτομο με το οποίο βγαίνετε έξω χωρίς εσάς, ή να περνάτε χρόνο με φίλους ή ακόμα και στη δουλειά εάν δεν τον εμπιστεύεστε. Δεν μπορείτε να είστε και θα “χαλάει” τη βάση της σχέσης σας, όπως οι τερμίτες κάνουν μέχρι να διαλυθεί.

Δύο άτομα σε ασφαλή σχέση κάποια στιγμή θα πρέπει να έχουν δύσκολες συζητήσεις για δύσκολα προβλήματα. Αν αποφύγετε να συζητήσετε τα θέματα «ταμπού» φοβούμενοι μην προσβάλλετε ο ένας τον άλλον, μπορεί να οδηγήσει σε ένταση και καταστολή βασικών συναισθημάτων. Φυσικά, η άλλη πλευρά αυτού είναι ότι η κουβέντα θα διεξαχθεί με ήρεμο και ευγενικό τρόπο, έχοντας κατά νου τα συναισθήματα και τις απόψεις του άλλου ατόμου.

Έχετε συμβιβαστεί με το παρελθόν του άλλου

Ο καθένας μας έχει ιστορία. Άλλα σημαντικά πρόσωπα είναι συχνά παρόντα στο παρελθόν μας. Όταν μαθαίνετε για κάποιον ή τον γνωρίζετε, σχεδόν σίγουρα θα συναντήσετε σημαντικά γεγονότα στη ζωή του που αφορούν κάποιον άλλο εκτός από τον εαυτό σας. Κόβετε ένα μεγάλο μέρος της ζωής τους εάν αποφεύγεται να ακούσετε για τους πρώην τους. Το μόνο που έχει σημασία φυσικά είναι το παρόν της σχέσης σας.

Μια υγιής σχέση θα είναι ανοιχτή σε όλα τα θέματα κουβέντας και αναγνωρίζει ότι το παρελθόν δεν είναι πλέον εδώ.

Ενθαρρύνετε και υποστηρίζετε ο ένας τα ενδιαφέροντα και τις προσπάθειες του άλλου

Είτε μοιράζεστε είτε όχι τα ίδια ενδιαφέροντα ή στόχους στη ζωή, όταν νοιάζεστε πραγματικά για κάποιον, θέλετε να τον δείτε να πετυχαίνει και να είναι ευτυχισμένος κάνοντας αυτό που αγαπά. Όταν καταβάλλουν προσπάθειες για την επίτευξη ενός στόχου, αυτό σημαίνει ότι στέκεστε δίπλα τους, όχι στο δρόμο τους.

Πολύ καιρό αφότου «είχατε» ο ένας τον άλλον, συνεχίζετε και οι δύο να προσπαθείτε

Δεν είναι να δίνεις και να παίρνεις μόνο σε μεγάλες σχέσεις. Είναι να δίνεις και να δίνεις συνεχώς. Η συνεισφορά κάθε συμπαίκτη στη σχέση πρέπει να είναι συνεπής, καθώς και να αναγνωρίζεται και να εκτιμάται εξίσου από τον άλλο. Η ένωση είναι καταδικασμένη όταν ένα ή και τα δύο κομμάτια σταματήσουν την προσπάθεια τους.

Ο ένας με τον άλλον, πρέπει να είστε πάντα ανοιχτοί, ειλικρινείς και άμεσοι

Αναφερθήκαμε πριν στην επικοινωνία μέσα και έξω από το υπνοδωμάτιο. Αυτή θα πρέπει να γίνεται γιατί είναι απαραίτητη για την επιτυχία της σχέσης σας σε όλους τους τομείς της ζωής. Ανοιχτή, ειλικρινής, χωρίς φιλτράρισμα επικοινωνία με τον / τη σύζυγό σας, με την οποία και οι δύο αισθάνεστε ασφαλείς να κάνετε χωρίς να σας κρίνει ο άλλος και που γνωρίζετε ότι ο άλλος αισθάνεται το ίδιο για εσάς.

Θέλετε να είστε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας, ενώ παραμένετε πιστοί στον εαυτό σας

Αυτό είναι ένα αναμφισβήτητο σημάδι μιας ευτυχισμένης σχέσης. Ο άλλος δεν πρέπει να προσπαθήσει να αλλάξει την προσωπικότητα ή τον χαρακτήρα σας, αλλά το να ενθαρρύνεστε να αναπτυχθείτε (τόσο για τον εαυτό σας όσο και για αυτόν) είναι ένας καλός δείκτης.

Αποφύγετε άτομα που προσπαθούν να μειώσουν τους στόχους σας, όπως συνέστησε ο Mark Twain. Οι μικροί άνθρωποι το κάνουν συνεχώς, αλλά ο πραγματικά μεγάλος σε κάνει να πιστεύεις ότι και εσύ μπορείς να πετύχεις κάτι το σπουδαίο.