Οι 11 κανόνες γνωριμιών που μάλλον πρέπει να προσπαθήσετε να ακολουθήσετε

Δεν χρειάζεται να σας πω ότι το ραντεβού σήμερα είναι πιο περίπλοκο από ότι στο παρελθόν. Όποιος έχει τηλέφωνο γνωρίζει ότι η αληθινή διασύνδεση με κάποιον—και το να τον βλέπει με συνέπεια ώστε να χτίζει μια πραγματική, αποκλειστική σχέση, είναι πιο σκληρή από μια … υπερβολικά ψημένη μπριζόλα.

dating

Αλλά εδώ μπαίνουν οι κανόνες γνωριμιών: Όταν έχετε βάλει προστατευτικά κιγκλιδώματα – κανόνες για να σας βοηθήσουν να παραμείνετε στο δρόμο σας σας και να σας προστατεύσουν από άτομα που δεν βλέπουν σοβαρά μία σχέση, ο δρόμος για την εύρεση του Μοναδικού Ατόμου γίνεται πολύ πιο εύκολος.

Φυσικά, ο καθένας θα πρέπει να έχει το δικό του σύνολο κανόνων γνωριμιών, επιλεγμένους με βάση τις δικές του επιθυμίες και ανάγκες. Στην ιδανική περίπτωση, αυτοί οι κανόνες θα σας ωθήσουν προς υγιείς σχέσεις και θα σας απομακρύνουν από αυτές που θα μπορούσαν να γίνουν μονόπλευρες ή τοξικές (ή και άδειες σχέσεις), προκειμένου να εξοικονομήσετε χρόνο, ενέργεια και πολλά αντικρουόμενα συναισθήματα. Λάβετε υπόψη σας ότι μερικές φορές οι κανόνες που είναι πιο κρίσιμοι για να τους τηρήσετε μπορεί να είναι αυτοί που είναι λιγότερο διασκεδαστικοί, οπότε προσπαθήστε να μην καταρρίψετε τους δικούς σας κανόνες γνωριμιών, μόνο και μόνο επειδή τους θεωρείτε δύσκολους. Τους έβαλες στο μυαλό σου για έναν λόγο – εμπιστεύεσαι τον εαυτό σου!

Τώρα, αν δυσκολεύεστε να βρείτε τους δικούς σας κανόνες γνωριμιών, ίσως οι παρακάτω μπορούν να βοηθήσουν. Έχουν ακολουθηθεί από πολλές γυναίκες (και άντρες!) στο πώς να έχουν μια υγιή ζωή στα ραντεβού, γιατί δυστυχώς, δεν μπορείτε να βασιστείτε στον Έρωτα για να πραγματοποιήσετε όλη τη μαγεία (αν ήταν τόσο απλό…). Επιλέξτε τους κανόνες που σας ταιριάζουν, απορρίψτε αυτούς που δεν ισχύουν και, φυσικά, πειραματιστείτε όσο χρειάζεται για να βρείτε τους δικούς σας. Δεν υπάρχει σωστό ή λάθος εδώ.

1. Κλείστε ραντεβού με πολλά άτομα σε λίγες ημέρες.

Ναι! Πριν μπείτε σε μια συμφωνημένη μονογαμική σχέση, κάντε τη χάρη στον εαυτό σας και παίξτε. Γιατί εδώ είναι τι είναι πιο πιθανό να συμβεί αν δεν το κάνετε: Συναντάτε κάποιον που σας αρέσει πολύ, βγαίνετε ξανά μαζί του, τα πράγματα κλιμακώνονται και μετά—μπαμ—είτε απομακρύνονται ή σας λένε ότι δεν ψάχνουν για κάτι σοβαρό. Τώρα είστε συντετριμμένοι επειδή είχατε επενδύσει συναισθηματικά σε αυτά — αλλά οι άλλοι δεν έχουν επενδύσει καθόλου σε εσάς. Όταν είσαι έστω και στο παραμικρό δεμένος με ένα άτομο, η απογοήτευση σε πειράζει. Αποφύγετε λοιπόν τον πόνο μην βάζοντας ένα αυγό σε πολλά καλάθια.

2. Κρατήστε τα ραντεβού σύντομα.

Να μην αφήνετε τα ραντεβού να διαρκούν περισσότερο από 90 λεπτά. Γιατί; Αυτός είναι αρκετός χρόνος για να γνωρίσετε το άτομο σε επιφανειακό επίπεδο και (ελπίζουμε) να νιώσετε μια σπίθα, αλλά όχι αρκετά ώστε ο εγκέφαλός σας να αρχίσει να παρασύρεται από τον ενθουσιασμό. Τα ραντεβού για δείπνο που μετατρέπονται αυθόρμητα σε πεντάωρο στο μπαρ ή σε βραδιά ταινίας μπορεί να είναι απίστευτα διασκεδαστικά, αλλά μπορούν επίσης να σας αφήσουν σε κατάσταση σύγχυσης και απόγνωσης, αν δεν προκύψει τίποτα από τη μαραθώνια έξοδο στη συνέχεια.

Για να μην αναφέρουμε, όταν κρατάτε σύντομα ραντεβού, είναι λιγότερο πιθανό να ξεσπάσετε και να ορκιστείτε ότι δεν θα βγείτε ξανά ραντεβού, αν δεν είναι τόσο υπέροχα. Κάντε την ερωτική σας ζωή εύκολη στον εαυτό σας!

3. Να είστε εκ των προτέρων θετικοί με την επιθυμία μιας σχέσης.

Αν, αυτό είναι όντως αυτό που θέλετε. Δεν μπορείς να κερδίσεις τίποτα κρύβοντας το γεγονός ότι τελικά ψάχνεις τον παντοτινό σου άνθρωπο, αλλά υπάρχουν πολλά που μπορείς να χάσεις από αυτό.

Αν ανησυχείτε ότι το να πείτε σε έναν πιθανό σύντροφο ότι θέλετε μια σχέση (γενικά, όχι απαραίτητα μαζί του), επειδή πιστεύετε ότι θα τον τρομάξει ή θα σας κάνει να φαίνεστε απελπισμένοι, αφήστε την ιδέα. Όποιος δεσμεύεται όταν είστε ειλικρινείς σχετικά με τις προθέσεις σας, δεν είναι κάποιος που θα μείνει μακροπρόθεσμα, έτσι κι αλλιώς, έτσι κάνετε τον εαυτό σας σταθερό.

4. Αποφύγετε να μιλάτε για τους πρώην στα πρώτα ραντεβού.

Είναι ένας παλιός αλλά καλός κανόνας των γνωριμιών, για έναν λόγο: Το να μιλάς για προηγούμενες σχέσεις και χωρισμούς γίνεται γρήγορα βαρύ – βαρετό και τα πρώτα ραντεβού πρέπει να είναι ελαφριά και εύκολα. Σίγουρα, το να μάθετε πώς τελείωσαν οι τελευταίες σημαντικές σχέσεις κάποιου – και να αποκαλύψετε πώς τα πήγαν και οι δικές σας – είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μάθετε για το άλλο άτομο και να συνδεθείτε σε ένα βαθύτερο επίπεδο. Αλλά υπάρχει αρκετός χρόνος για αυτό αργότερα, οπότε περιμένετε για τα πρώτα ραντεβού.

Αν αναφέρουν για τους πρώην, εκτρέψτε τη συζήτηση σε κάτι σαν: “Θα χαρώ να σας πω για αυτά τα πράγματα όταν γνωριστούμε λίγο καλύτερα, αλλά προς το παρόν απολαμβάνω πραγματικά να ακούω για το θέμα που συζητάμε.”

5. Δώστε περισσότερη προσοχή στον προγραμματισμό παρακολούθησης παρά στον προηγμένο σχεδιασμό.

Καταλαβαίνω απόλυτα γιατί μερικές γυναίκες μπορεί να μην θέλουν να αποδεχτούν ένα ραντεβού της τελευταίας στιγμής (ή να έχουν έναν διάστημα τριών ημερών ή κάτι τέτοιο), αλλά δεν θα διέγραφα κάποιον με βάση το πόσο μακριά (ή όχι μακριά) εκ των προτέρων ξεκινήσει ένα ραντεβού. Μερικοί άνθρωποι απλά δεν είναι σπουδαίοι προγραμματιστές-σχεδιαστές! Και όλοι γνωρίζουν πόσο ταραχώδης μπορεί να είναι η ζωή.

Θα παρατηρούσα, ωστόσο, ότι αν κάνουν οι άλλοι σχέδια για νέο ραντεβού και μετά δεν τα πραγματοποιήσουν όταν έρθει η μέρα— θα ήταν καλύτερο να κρατάει τις υποσχέσεις του.

6. Μην αισθάνεστε υποχρεωμένες να στείλετε ένα ευχαριστήριο μήνυμα.

Ναι, το ευχαριστήριο κείμενο για μετά το ραντεβού. Δεν υπάρχει κείμενο πιο συζητημένο και αμφιλεγόμενο από αυτό που ακολουθεί άμεσα το πρώτο ραντεβού. Ξέρω ότι μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι η γυναίκα πρέπει οπωσδήποτε να στείλει ένα μικρό κείμενο μετά το τέλος του πρώτου ραντεβού για να ενημερώσει τον άλλο ότι ενδιαφέρεται και, στη συνέχεια, μερικοί πιστεύουν ότι πρέπει πάντα να πέφτει στον άντρα (υποθέτοντας ότι επιδιώκει η γυναίκα τον άντρα) .

Άλλοι, που είναι κάπως της παλιάς σχολής όσον αφορά τη δυναμική, λένε ότι το ευχαριστήριο κείμενο προέρχονται από τον άνδρα. Εφόσον ευχαριστήσατε θερμά και ειλικρινά τον άλλον στο ραντεβού σας, προτού χωρίσετε τους δρόμους σας (πράγμα που  πρέπει οπωσδήποτε να το κάνετε είτε θέλετε να τους ξαναδείτε είτε όχι), πιστεύουν ότι δεν υπάρχει λόγος να στείλετε και ένα ακόμη μήνυμα. Κάτι τέτοιο μπορεί να τους φέρει σε μια δύσκολη θέση, όπου θα αισθάνονται υποχρεωμένοι να ξαναβγούν.

Τούτου λεχθέντος, αν ανησυχείτε ότι ήσασταν λίγο αδιάφοροι ή μακριά από το να φλερτάρετε στο ραντεβού, μπορείτε να τους διαβεβαιώσετε ότι διασκεδάσατε μέσω μηνύματος. Μην το πολυσκέφτεσαι αυτό. Δεν είναι συνέντευξη για δουλειά — αν ξέρετε ότι δείξατε τον ενθουσιασμό σας αυτοπροσώπως, η μπάλα είναι στο γήπεδο τους. Ας το ρίξουν.

7. Δώστε τους δύο εβδομάδες για να επικοινωνήσουν ξανά.

Ξέρω, ξέρω θα αναρωτηθείτε — δύο εβδομάδες;! Αλλά ακούστε με.

Ακόμη και μετά από ένα υπέροχο ραντεβού, κάποιος μπορεί να χρειαστεί να καταλάβει πόσο συμβατοί μπορεί να είστε οι δυο σας και ποια σχέδια μπορείτε να κάνετε μαζί. Μην ακούσετε πολλά για το πόσο γρήγορα πρέπει να σας στέλνουν μήνυμα – αρκεί να είναι μέσα σε δύο εβδομάδες. Είναι αρκετός χρόνος για ένα άτομο να αποφασίσει αν και πότε θέλει να σας ξαναδεί. (Μετά από αυτό το σημείο, είναι ασφαλές να υποθέσουμε ότι δεν μπορούν ή δεν θέλουν να δώσουν προτεραιότητα ακόμη και στην ιδέα να συνεχίσουν!)

Δώστε προσοχή στο πώς το κάνουν—αυτό είναι πολύ σημαντικό. Το να περιμένετε μια εβδομάδα για να στείλετε ένα μονολεκτικό κείμενο (“Χάι”) είναι πολύ διαφορετικό από το να επικοινωνήσετε μετά από 10 ημέρες με το “Γεια σου, τα πράγματα ήταν ταραχώδη στη δουλειά, αλλά θα ήθελα πολύ να σε δω ξανά — είσαι ελεύθερος την επόμενη εβδομάδα;” Το πώς επικοινωνούν είναι πιο σημαντικό από το πόσο γρήγορα σας κυνηγούν, γι’ αυτό έχετε αυτό κατά νου όταν το άγχος σας μετά το ραντεβού ξεκινά.

8. Περιμένετε τουλάχιστον μερικά ραντεβού για να κάνετε σεξ.

Δεν είμαι αφανδόν κατά του σεξ στο πρώτο ραντεβού, αλλά δεν είμαι απαραίτητα και υπέρ αυτού. Γνωρίζω ότι είναι πολύ, πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε πραγματικά όχι μόνο τις προθέσεις κάποιου, αλλά και εάν οι πράξεις του ευθυγραμμίζονται με αυτέςς, και αυτό είναι δύσκολο να το καταλάβουμε με την πρώτη συνάντηση.

Κατά την ταπεινή μου γνώμη, ένας κανόνας γνωριμιών που μπορεί πραγματικά να φανεί χρήσιμος για να προφυλαχτείτε είναι να αποφεύγετε τη σεξουαλική οικειότητα μέχρι να καταλάβετε ότι και οι δύο αναζητάτε το ίδιο πράγμα. Αν αυτό είναι απλώς μια σεξουαλική σύνδεση, υπέροχα! Αλλά αν είναι κάτι περισσότερο από σεξ, όπως μια πραγματική σχέση, θέλετε να βεβαιωθείτε ότι αυτός είναι και ο στόχος του άλλου. Επειδή το σεξ σε κάνει να νιώθεις ακόμα πιο δεμένος με ένα άτομο…και μερικές φορές μπορεί να σε κάνει να νιώθεις απογοητευμένος για τον εαυτό σου, αν δεν καταλήξει να δεσμευτεί μαζί σου. Κανείς δεν χρειάζεται να το νιώσει αυτό.

9. Μην στεναχωριέσαι για το ποιος πληρώνει.

Είμαστε στο 2022 και είναι καιρός να σταματήσουμε να επιβάλλουμε κανόνες φύλου στα ραντεβού. Αν υποθέσουμε ότι είστε γυναίκα που αναζητά έναν άνδρα σύντροφο, δεν υπάρχει απολύτως κανένας λόγος να πληρώσει ο άντρας για το ραντεβού, όπως ακριβώς δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην το κάνει η γυναίκα. Αυτή είναι μια ευκαιρία να κάνετε αυτό που σας κάνει να νιώθετε άνετα και να μείνετε εντός των αξιών σας .

Αν θέλετε να προσφέρετε να καλύψετε ή να χωρίσετε στη μέση το λογαριασμό, νομίζω ότι οποιοσδήποτε σήμερα το εκτιμά αυτό, είτε αποδέχεται την προσφορά σας είτε όχι. Αν σας το επιτρέψουν, δεν είναι σημάδι ότι δεν ενδιαφέρονται – όπως ακριβώς και η επιμονή τους να πληρώσουν δεν σημαίνει απαραίτητα ότι ενδιαφέρονται. Προσπαθήστε να μην έχετε πολύ νόημα σε αυτό, εκτός αν σας πουν διαφορετικά.

10. Μη διστάσετε να κάνετε μόνοι σας μέρος του προγραμματισμού του ραντεβού.

Ξέρω ότι αισθάνεται κάποιος ωραία όταν ο άλλος πάρει τα ηνία για την επιλογή του χρόνου και του τόπου για το ραντεβού σας, αλλά και πάλι, μερικοί άνθρωποι απλά δεν είναι του σχεδίου, οπότε αν έχετε κάποια ιδέα στο μυαλό, ρίξε την στο τραπέζι.

Αν θέλετε να κάνετε την πρώτη κίνηση και να πείτε τι θέλετε, πηγαίνετε εκεί! Το χειρότερο που συμβαίνει είναι να σε απορρίψουν. Η απώλεια τους!

11. Φάε ό,τι στο καλό θέλεις.

Θα πρέπει να καταλήγουν σε αυτό το σημείο γιατί μου ταξίδια μέχρι και ότι αυτό που η παραγγελία σας είναι ακόμα ένα θέμα συζήτησης, όταν πρόκειται για ραντεβού. Μπορεί να έχετε ακούσει τους κανόνες «Πάντα να παραγγέλνετε μια σαλάτα», «Ποτέ μην τελειώνετε το πιάτο σας» ή «Μην φέρνετε ποτέ φαγητό στο σπίτι», επειδή είστε κυρία.

Πόσο ανόητο είναι ότι υπάρχουν αυτοί οι κανόνες των ραντεβού σε πρώτη θέση. Φάτε ό, τι θέλετε και όσο θέλετε να φάτε, όσο χρειάζεται για να αισθανθείτε ικανοποιημένοι.

Η ζωή είναι πολύ μικρή για να είσαι με κάποιον που δεν εκτιμά την όρεξή σου, είτε πρόκειται για μια (όχι σκληρή) μπριζόλα είτε για μια βαρετή σαλάτα. Εμπιστευτείτε με σε αυτό.