Πώς να διαχειριστείτε την επιτυχία και τις σχέσεις σας

Μερικές φορές η λύση στη μοναξιά σας δεν είναι μόνο οι άνθρωποι, αλλά είναι οι σκοποί και οι στόχοι που βάζετε στη ζωή σας, δεν είναι η έλλειψη στοργής αλλά τι κατεύθυνση βάζετε στη λεωφόρο της ζωής.

together

Ασφαλώς, πολλές φορές υπάρχει ένα κενό που πρέπει να καλυφθεί από τη συντροφικότητα και τη φιλία, αλλά έρχεται μια στιγμή που ένα άτομο αρχίζει να λαχταρά καλύτερους επαγγελματικούς στόχους και στη συνέχεια η επιδίωξη αυτών των ονείρων φαίνεται να έχει προτεραιότητα από την παρέα με φίλους.

Αλλά πώς ακριβώς βρίσκουμε την ισορροπία; Την ισορροπία μεταξύ της επιδίωξης των στόχων και του να κρατάμε τους ανθρώπους μας κοντά; Γιατί η αλήθεια είναι ότι όταν κυνηγάμε την επιτυχία, μερικές φορές οι σχέσεις μας υποφέρουν.

Και αν δεν είστε προσεκτικοί, θα καταλήξετε να χάσετε τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Γιατί προφανώς θα θέλατε να είστε επιτυχημένοι, αλλά αν δεν μπορείτε να φροντίσετε επαρκώς τις σχέσεις σας;

Χρειάζεται λοιπόν επιμονή μεν για να πετύχετε στη δουλειά, αλλά θα πρέπει δε να βρίσκεται χρόνο για να επισκεφτείτε τους γονείς σας, το άτομο που αγαπάτε, να φροντίσετε το παιδί σας ή να βγείτε ραντεβού.

Απλά βήματα που πρέπει να κάνετε:

1. Βεβαιωθείτε ότι δημιουργείτε συνειδητά χρόνο στη μέρα σας, ειδικά τις καθημερινές για να μιλήσετε με αυτούς που αγαπάτε. Καλέσετε αυτό το ξεχωριστό άτομο για μερικά λεπτά μόνο για να πείτε ένα γεια και να συνομιλήσετε έστω και σύντομα.

2. Δημιουργήστε ωραίες αναμνήσεις με αυτόν τον ξεχωριστό άνθρωπο. Βρεθείτε σε ένα ωραίο στέκι και φροντίστε να είστε εκεί παρόντες με το νου και την ψυχή σας και όχι μόνο σωματικά.

3. Προσπαθήστε όσο είναι δυνατόν να μην φέρνετε δουλειά στο σπίτι, και αν πρέπει, ζητήστε από τα αγαπημένα σας πρόσωπα κατανόηση.

4. Προσπαθήστε να εξοικονομήσετε χρόνο, γιατί ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της ημέρας μας χάνεται εξαιτίας της έλλειψης οργανωτικότητάς μας για πολύ απλά πράγματα. Έτσι, οι καθημερινές μας υποχρεώσεις γιγαντώνονται λίγο παραπάνω και σε συνδυασμό με τον χρόνο που καταλαμβάνει η δουλειά μας μέσα στη μέρα, αγανακτούμε. Για παράδειγμα, ψωνίστε το Σάββατο και μαγειρέψτε για ολόκληρη την εβδομάδα, έτσι ώστε να μην έχετε κάθε μέρα στο μυαλό σας τον πονοκέφαλο των καθημερινών αγορών. Τέτοιες μικρές λεπτομέρειες κάνουν τις καθημερινές μας δουλειές και την επαγγελματική δουλειά  να συνυπάρχουν αρμονικά.

5. Να θυμάστε: το να κάνετε κάτι που σας γεμίζει και σας ευχαριστεί, όπως ένα ραντεβού με αγαπημένα πρόσωπα, δεν σας αναγκάζει κανείς να τα έχετε όλα στην εντέλεια. Το να θέλεις να βγεις, αλλά να σκέφτεσαι τις δουλειές τότε τα πράγματα δεν οδεύουν σωστά.  Αν δεν έχετε χρόνο να ολοκληρώσετε την καθαριότητα στο σπίτι δεν χρειάζεται να το κάνετε. Γενικότερα, δεν χρειάζεται να τα κάνετε όλα στην εντέλεια.

Το ουσιαστικό είναι να δημιουργήσετε αναμνήσεις με τα αγαπημένα σας πρόσωπα, γιατί αυτές οι αναμνήσεις είναι που θα θυμάστε.

Να ξέρετε ότι οι δικαιολογίες για δουλειές σχεδόν πάντα μπορούν να περιμένουν. Και σίγουρα ο σύντροφός σας και οι φίλοι σας θα καταλάβουν τι θυσίες κάνετε γι’ αυτούς.

Σήμερα κιόλας αφιερώστε χρόνο για να βρεθείτε με την οικογένειά σας ή αυτόν τον ιδιαίτερο άνθρωπο σας και δεν θα το μετανιώσετε.

Θυμηθείτε ότι η επιτυχία από μόνη της δεν θα σας ικανοποιήσει αν δεν έχετε κανέναν να τη μοιραστείτε.