Τρόποι για να είσαι ευτυχισμένος σε μια σχέση

Το να βρίσκεσαι σε μια ευτυχισμένη σχέση είναι το όνειρο όλων, αλλά δεν ξέρουν όλοι πώς να είναι. Εννοείται ότι μια υγιής και ευτυχισμένη σχέση είναι η καλύτερη σχέση που μπορεί να έχει κάποιος. Όχι μόνο σε κάνει να νιώθεις πληρότητα αλλά σε κάνει να ζεις και περισσότερο.

physica-touch

Όταν όμως δύο άνθρωποι είναι ασυμβίβαστοι στις απόψεις τους, είναι πολύ δύσκολο να χτίσεις μια επιτυχημένη και ευτυχισμένη σχέση. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο όταν κάποιος ξεκινά μια σχέση πρέπει να κάνει έρευνες και να είναι σίγουρος ότι ταιριάζει με τον σύντροφό του πριν ξεκινήσει μια σοβαρή σχέση.

Όμως οι περισσότεροι άνθρωποι παραμένουν σε μια ανθυγιεινή σχέση επειδή φοβούνται να μείνουν μόνοι. Ξεχνώντας ότι ο πιο γρήγορος τρόπος για μια αποτυχημένη σχέση είναι να καταλήξεις με το λάθος άτομο.

Μην ξεχνάτε ότι κάθε σχέση έχει προβλήματα που αντιμετωπίζουν ακόμα και αυτοί που είναι σε μία ευτυχισμένη σχέση. Επομένως, το να πιστεύετε ότι δεν θα αντιμετωπίσετε προκλήσεις ή ότι δεν θα έχετε προβλήματα επειδή είστε σε μια ευτυχισμένη και υγιή σχέση δεν είναι απολύτως αλήθεια.

Ιδού οι 5 καλύτεροι τρόποι για να είσαι ευτυχισμένος σε μια σχέση:

Μην κάνετε πράγματα μόνο και μόνο για να ευχαριστήσετε τους άλλους

Ό,τι κι αν κάνετε, δεν μπορείτε ποτέ να ικανοποιήσετε τους πάντες, οπότε σταματήστε να κάνετε πράγματα που είναι επιζήμια για την ευημερία σας. Έτ6σι, σταματήστε να προσπαθείτε να ευχαριστείτε τους ανθρώπους, όταν ξέρετε ότι αυτό θα σας δυσαρεστήσει. Να είστε ο αυθεντικός εαυτός σας όταν είστε σε μια σχέση. Επιτρέψτε στον σύντροφό σας να σας αγαπήσει για αυτό που είστε. Ο σύντροφός σας δεν πρέπει να έχει τον τελευταίο λόγο στη ζωή σας, να είστε ενεργοί στη διαδικασία λήψης αποφάσεων. Μπορείτε να ακούσετε συμβουλές αλλά μην λαμβάνετε όλες τις συμβουλές. Εσείς έχετε τον έλεγχο της ζωής σας, οπότε σταματήστε να ανησυχείτε τι σκέφτονται οι άνθρωποι για εσάς.

Μην συγκρίνετε

Η σύγκριση επηρεάζει την ψυχική μας υγεία. Σε αποδυναμώνει και μερικές φορές κάνει κάποιον να νιώθει άχρηστος και όχι αρκετά καλός. Δεν υπάρχει τέλεια σχέση. Κάθε σχέση έχει τις δικές της προκλήσεις και προβλήματα, οπότε μην παραπλανηθείτε από την εξωτερική εμφάνιση. Να είστε ευγνώμονες για ό,τι έχετε και μην σταματήσετε ποτέ να καταβάλλετε προσπάθεια για να τα κάνετε καλύτερα.

Αγνοήστε τη σκέψη να αλλάξετε σύντροφο

Κανείς δεν είναι τέλειος, θα πρέπει να το έχετε πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού σας. Ο σύντροφός σας δεν πρέπει να έχει όλα τα χαρακτηριστικά προσωπικότητας που θέλετε. Έτσι, ξεχάστε να τα αλλάξετε και προσπαθήστε να τα αποδεχτείτε όπως είναι. Η προσπάθεια αλλαγής ενός συντρόφου, είναι η αιτία για κάποιους τσακωμούς σε μια σχέση. Για να το αποφύγετε αυτό, πρέπει να αποδεχτείτε πλήρως τα ελαττώματα και τις ατέλειες των συντρόφων σας, με αυτόν τον τρόπο, θα είναι πιο εύκολο να τα πηγαίνετε καλά μεταξύ σας.

Ενθαρρύνετε την μεταξύ σας επικοινωνία

Μια ισχυρή σχέση βασίζεται στην αμοιβαία εμπιστοσύνη, την ειλικρινή επικοινωνία και τη γνήσια ενσυναίσθηση. Πάντα να επικοινωνείτε τα συναισθήματα σας με τον σύντροφό σας. Ενημερώστε τους πώς νιώθετε για κάτι, σταματήστε να το κρατάτε για τον εαυτό σας και να το αφήνετε να σας τρώει μέσα σας. Οι άνθρωποι ξεχνούν ότι, όταν δεν επικοινωνούν τα συναισθήματα τους, οι σύντροφοί σας δεν θα ξέρουν τι κάνουν σωστά ή λάθος. Μια καλή επικοινωνία σε μια σχέση, κάνει τη σχέση ευτυχισμένη και δυνατή. Μάθετε να επικοινωνείτε με τον σύντροφό σας για να αποφύγετε μια μέρα να εκραγείτε και να προκαλέσετε μια καταστροφή που θα είχε λυθεί εύκολα.

Κάντε τον σύντροφό σας να νιώσει ότι τον αγαπούν και τον εκτιμούν

Το να εκτιμάτε τον σύντροφό σας και να τον κάνετε να νιώθει ότι τον αγαπούν είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κάνετε τη σχέση σας ευτυχισμένη. Όταν κάποιος νιώθει ότι τον αγαπούν και τον εκτιμούν, οι πιθανότητες να απατήσει τον σύντροφό του είναι μικρές. Όταν ένα άτομο είναι ικανοποιημένο με αυτό που έχει, τείνει να είναι ευτυχισμένο στο θέμα του σεξ. Η κύρια αιτία της απιστίας είναι η κακή επικοινωνία, η έλλειψη στοργής και οι ανεκπλήρωτες προσδοκίες. Για να δημιουργήσετε μια καλή και ευτυχισμένη σχέση με τον σύντροφό σας, πρέπει να μάθετε την γλώσσα της αγάπης του (Είναι ο τρόπος που δείχνουμε αγάπη, νιώθουμε αγάπη, λαμβάνουμε και ερμηνεύουμε την αγάπη) και να την χρησιμοποιείτε συχνά, αλλά μην ξεχνάτε να του λέτε και εσείς τι χρειάζεστε. Γιατί όταν κάποιος δίνει μόνο και δεν παίρνει, αυτή η σχέση δεν μπορεί να είναι ευτυχισμένη.

Συμπέρασμα

Οι ειδικοί στις σχέσεις συμβουλεύουν τους ανθρώπους να κάνουν τους εαυτούς τους ευτυχισμένους, αντί να περιμένουν από τους συντρόφους τους να τους κάνουν ευτυχισμένους. Να είστε ευτυχισμένοι πρώτα και να αγαπάτε πρώτα τον εαυτό σας πριν αγαπήσετε τους άλλους και κάνετε τους άλλους ευτυχισμένους. Όταν είσαι ευτυχισμένος άνθρωπος, θα είσαι σε καλύτερη θέση να κάνεις τους άλλους ευτυχισμένους. Όλα λοιπόν ξεκινούν από εσάς!