12 λάθη που κάνουν οι άντρες που κρατούν τις γυναίκες μακριά

Για πολλούς άντρες το ραντεβού είναι ένα άγνωστο σύμπαν που τους λένε ότι  «θα λειτουργήσει» όταν έρθει το κατάλληλο άτομο, σαν να υποτίθεται ότι διαθέτουν ως δια μαγείας τις δεξιότητες και τις γνώσεις για να καλλιεργήσουν μια υγιή και ευημερούσα σχέση.  Η αλήθεια είναι ότι μπορεί να κάνουν πολλά λάθη στα ραντεβού και τις σχέσεις τους που δεν συνειδητοποιούν καν ότι κάνουν. Και εδώ είναι μερικά από τα πράγματα που ίσως δεν έχουν οι άντρες συνειδητοποιήσει ότι κρατούν μακριά τις γυναίκες.

mistakes-men-women-off

 

1: Ξοδεύεις πολύ χρόνο προσπαθώντας να πουλήσεις τον εαυτό σου.

Αυτό σημαίνει ότι ξοδεύετε πάρα πολύ χρόνο μιλώντας για τον εαυτό σας και δεν έχετε αρκετό χρόνο για να μάθετε γι ‘αυτήν. Το ραντεβού δεν υποτίθεται ότι είναι ένα βήμα πωλήσεων όπου προσπαθείτε να πείσετε το άτομο στην άλλη άκρη του τραπεζιού ότι είστε η καλύτερη επιλογή του. Έχει να κάνει με την αμοιβαία μάθηση και να καταλάβετε εάν είστε και οι δύο ταιριαστοί ή όχι.
Έχετε δύο αυτιά και ένα στόμα για έναν λόγο: Ακούστε το διπλάσιο από όσο μιλάτε.


2: Θέλετε να βρείτε «την μία» χωρίς να εργαστείτε για να γίνετε «ο ένας».

Το θεμέλιο της φιλίας και της εμπιστοσύνης είναι απαραίτητο για κάθε σχέση, όπως η πρώτη οικοδόμηση θεμελίων είναι απαραίτητη για την οικοδόμηση ενός σπιτιού. Χωρίς αυτό, τα πράγματα μπορεί να φαίνονται στερεά από έξω, αλλά θα καταρρέουν από μέσα.

Πολλοί άντρες αποφεύγουν τη φιλία με γυναίκες επειδή φοβούνται να βρεθούν στη «ζώνη φίλων» και να μην έχουν ποτέ περισσότερα από αυτό με μια γυναίκα για την οποία τρέφουν συναισθήματα. Αλλά είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε ότι πολλές σχέσεις χτίζονται από φιλίες. Αυτό είναι που κρατά δύο ανθρώπους μαζί μακροπρόθεσμα. Πρέπει να ξέρει ότι μπορεί να βασιστεί σε εσάς, ότι θα είστε εκεί, ότι είστε η πραγματική συμφωνία.

Μπορείς να έχεις φιλία χωρίς σχέση, αλλά δεν μπορείς να έχεις σχέση χωρίς φιλία.


3: Είσαι ασυνεπής.

Μια συχνή ερώτηση των γυναικών για τους άνδρες είναι: Γιατί οι άντρες είναι πότε ζεστοί και πότε κρύοι; Οι άντρες μπορεί μια μέρα να μιλούν για δέσμευση και σχέση και μετά να εξαφανιστούν εντελώς την επόμενη. Τι γίνεται εδώ;

Καταλαβαίνουμε ότι οι άνδρες στην εποχή των social media έχουν επιλογές. Μπορούνε εύκολα να ξεπεράσουνε μια συνομιλία και να ξεκινήσουνε μια νέα, ενώ ξεχνάνε γρήγορα την τελευταία. Είναι μια ατυχής παρενέργεια της συνεχούς υπερφόρτωσης πληροφοριών. Όμως ένα πράγμα δεν έχει αλλάξει: Το γεγονός ότι μιλάς με αληθινά ανθρώπινα όντα με αληθινά συναισθήματα και συναισθήματα.

Αν σε ενδιαφέρει, πες της το. Αν δεν σε ενδιαφέρει, πες της το. Ένας κύριος δεν θα αφήσει ποτέ μια γυναίκα να πέσει αν δεν σκοπεύει να την πιάσει.

4: Πάρα πολύ, πολύ νωρίς.

Ναι, και οι άντρες μπορεί να είναι κολλητοί. Ιδιαίτερα όταν βρίσκουμε μια γυναίκα που τραβάει πραγματικά την προσοχή των αντρών, μερικές φορές ο ενθουσιασμός μπορεί να είναι λίγο συντριπτικός και μπορεί να είναι πιο δυνατοί από ό,τι σκοπεύουνε. Αυτό, ιδιαίτερα για έναν πιο ανεξάρτητο τύπο γυναίκας, μπορεί να είναι κρυπτονίτης και να την απομακρύνει αμέσως.
Κάντε ένα βήμα πίσω, μια βαθιά ανάσα, πείτε της τι ωραία περάσατε στο ραντεβού σας και κάντε ό,τι καλύτερο μπορείτε για να καταπολεμήσετε την επιθυμία να της στέλνετε μηνύματα κάθε 5 λεπτά. Μην ανησυχείτε μήπως φανείτε αδιάφοροι, στην πραγματικότητα μάλλον θα βοηθήσετε τον εαυτό σας αντί να τον πληγώσετε.

5: Δεν την βάζεις σε προτεραιότητα.

Πολλοί άντρες είτε είναι τόσο βυθισμένοι στην καριέρα, τις επιχειρήσεις, τους φίλους ή άλλα ενδιαφέροντά τους που μετά βίας έβρισκαν χρόνο να περάσουν με τη δική τους φίλη. Κατανοούμε τη σημασία να εστιάζει κάποιος στις επιχειρήσεις του και την πρόοδο τους, αλλά κατανοούμε επίσης την ομορφιά και το βάθος που μπορεί να φέρει μια σχέση στη ζωή μας και τη σημασία του να διαδραματίζετε ένα σπουδαίο ρόλο σε αυτήν.

Η γυναίκα στη ζωή σου θέλει να νιώθει αξία. Θέλει να νιώθει λατρεμένη. Θέλει να είσαι συναισθηματικά παρών όταν είσαι μαζί της. Δεν χρειάζεται να σας έχει συνεχώς κοντά, αλλά φυσικά θέλει να νιώθει ότι την αγαπούν, όπως και εσείς.
Αν σταματήσεις να καταβάλλεις προσπάθεια για να κάνεις τη γυναίκα στη ζωή σου να νιώθει ξεχωριστή κάθε μέρα, χάνεις το δικαίωμά σου να παραπονιέσαι όταν το κάνει κάποιος άλλος.

6: Ποτέ δεν έχεις μάθει πραγματικά για τις γυναίκες.

Αυτό πάντα προκαλεί μια έκπληξη. Οι άνθρωποι (άντρες και γυναίκες) περνούν χρόνια της ζωής τους μαθαίνοντας για τις επιχειρήσεις, την ιστορία, την επιστήμη και ό,τι θέμα προκύψει. Αλλά όταν πρόκειται για το μόνο πράγμα που μοιράζεται ο καθένας από εμάς – τις σχέσεις – πολλοί είναι γενικά ανίδεοι. Δεν χρειάζεται χρόνος για να παρατηρήσετε, να μιλήσετε ή να μάθετε για το αντίθετο φύλο.

Όσο περισσότερη προσπάθεια καταβάλλετε μαθαίνοντας για τις γυναίκες, ιδιαίτερα για αυτήν στη ζωή σας, τόσο πιο πιθανό είναι να είστε σε αρμονία με τα συναισθήματα, τα συναισθήματα, τις προτιμήσεις και τις αντιπάθειές της. Αυτό φυσικά θα οδηγήσει σε μια πιο ομαλή, πιο ευτυχισμένη σχέση, επειδή μπορείτε να προβλέψετε τα θέλω και τις ανάγκες της για να ενεργήσετε σύμφωνα με αυτές. Δεν χρειάζεται να είστε αναγνώστης του μυαλού της, απλά πρέπει να καταβάλετε λίγη προσπάθεια.

7: Εστιάζετε υπερβολικά στην εμφάνισή της.

Αυτό είναι πολύ ενδιαφέρον γιατί οι περισσότεροι άνδρες προσπαθούν να τραβήξουν την προσοχή μιας γυναίκας επαινώντας την ομορφιά της και δεν καταβάλλουν καμία προσπάθεια για να μάθουν για τον χαρακτήρα της.

Οποιοσδήποτε άντρας μπορεί να πει σε μια γυναίκα πόσο υπέροχη φαίνεται, αυτό δεν απαιτεί προσπάθεια. Ναι, είναι όμορφη και σέξι και όλα αυτά, αλλά είναι πολύ περισσότερα από αυτό.
Η γυναίκα στη ζωή σας θα εκτιμήσει πολύ περισσότερο για εσάς που αφιερώνετε χρόνο για να παρατηρήσετε τον χαρακτήρα, τη συμπόνια, τη στοχαστικότητα και την ευγένειά της – πολύ περισσότερο από το να της λέτε πόσο υπέροχος είναι ο πισινός της σε αυτά τα τζιν. Ακόμα κι αν το κάνει.

8: Δεν έχετε καθορίσει ακόμα το δικό σας μονοπάτι ή τον εαυτό σας.

Να ξέρετε ότι αυτό το μονοπάτι οι περισσότεροι είναι δύσκολο να το χαράξουν. Δεν είναι πραγματικά σίγουροι ποιοι είναι ως άτομα, ποιοι θέλουν να γίνουν και πού να καταλήξουν. Για αυτόν τον λόγο (και άλλους πολλούς) ξέρουν ότι δεν είναι έτοιμοι για μια σχέση μέχρι να καταλάβουν καλύτερα τον εαυτό τους τους.

Για να είσαι ευτυχισμένος με κάποιον άλλο, πρέπει πρώτα να είσαι ευχαριστημένος με τον εαυτό σου. Αυτή είναι η πιο σημαντική σχέση που θα έχετε ποτέ. Αν αυτή δεν είναι υγιής, κανένας από τους άλλους συντρόφους δεν θα είναι ευτυχισμένος.

Η ιδέα του «με ολοκληρώνεις» είναι ρομαντική, αλλά δεν είναι ρεαλιστική. Μια σχέση δεν αφορά δύο ανθρώπους που συμπληρώνουν ο ένας τον άλλον, είναι για δύο ανθρώπους που είναι ήδη ολοκληρωμένοι και αποδέχονται ο ένας τον άλλον πλήρως.
Αν δεν είσαι ακόμα σε αυτό το σημείο, θα αρχίσεις να εμπλέκεσαι στη ζωή της και σε αυτό που νομίζεις ότι θέλει να είσαι. Ως αποτέλεσμα, θα είστε περισσότερο μια αντανάκλαση αυτής της άποψης παρά του εαυτού σας. Και καμία γυναίκα δεν το θέλει αυτό.

9: Καταβάλλετε προσπάθεια μερικής απασχόλησης.

Οι υγιείς σχέσεις δεν είναι δέσμευση μερικής απασχόλησης. Η γυναίκα με την οποία είσαι δεν είναι απλώς μια άλλη επιλογή ή ένας τρόπος για να περάσεις την ώρα σου και δεν πρέπει να την κάνεις να νιώθει ότι είναι.
Όταν είσαι μαζί της, να είσαι μαζί της. Όταν δεν είστε μαζί της, ενημερώστε την ότι την σκέφτεστε. Μια σχέση είναι μια ομάδα και οι ομάδες καταρρέουν όταν ένα από τα μέλη δεν τραβάει το βάρος που του αναλογεί.

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, πρέπει να ξέρει ότι θα είστε δίπλα της στις καλές και στις κακές στιγμές. Αν δείχνεις να είσαι πάντα λίγο ή κάπως αφοσιωμένος, θα καταλάβει τελικά ότι είναι καλύτερα να είναι μόνη ή να βρει κάποιον που της δίνει αυτό που χρειάζεται.

10: Δεν έχεις ιδέα για το πώς νιώθει η άλλη.

Σε βαθύτερο επίπεδο – σχετικά με το ότι δεν μαθαίνετε πραγματικά για τις γυναίκες -, πρέπει επίσης να φροντίσετε να μάθετε γι ‘αυτήν. Σχετικά με την μοναδική όπως λέτε γυναίκα στην οποία αφιερώσατε τον χρόνο και τον κόπο σας. Εάν δεν καταβάλετε προσπάθεια να συντονιστείτε με το πώς αισθάνεται ή με το πως επικοινωνεί μαζί σας μη λεκτικά, δεν θα μπορέσετε ποτέ να δημιουργήσετε τον τύπο της βαθιάς, συναισθηματικής σύνδεσης που πρέπει να έχει μια υγιής σχέση.

Δεν θέλει ούτε χρειάζεται να είσαι μέντιουμ. Αλλά αν αφιερώσετε πραγματικά χρόνο και προσπάθεια για να επικοινωνήσετε μαζί της, ακούστε τη και δώστε προσοχή στα πράγματα που σας λέει όταν στην πραγματικότητα δεν μιλάει. Θα αποκτήσετε μεγαλύτερη κατανόηση της γυναίκας που αγαπάτε και τελικά θα μπορέσετε να φέρετε περισσότερη ευτυχία σε εσάς και στη σχέση σας.

Οι σχέσεις δεν πρέπει να είναι τόσο περίπλοκες όσο φαίνονται στη γενιά μας. Δεν χρειάζονται κανόνες ή λίστες ελέγχου. Αλλά αυτό που χρειάζονται είναι δύο άνθρωποι που είναι πρόθυμοι να μάθουν, να κατανοήσουν και να επικοινωνήσουν. Δύο άνθρωποι που θα σταθούν ο ένας στο πλευρό του άλλου όταν τα πράγματα είναι καλά και όταν τα πράγματα είναι άσχημα.

Δύο άνθρωποι που να είναι πρόθυμοι να συνεργαστούν ως ομάδα. Γιατί στο τέλος η ομάδα κερδίζει το παιχνίδι.

11: Θέλετε σεξουαλική οικειότητα πολύ γρήγορα.

Η αλήθεια για την οικειότητα είναι ότι είναι πρωτίστως συναισθηματική – αλλά εδώ προκύπτουν προκλήσεις επειδή οι άνδρες και οι γυναίκες μπορούν να δουν τα πράγματα διαφορετικά.

Για πολλούς άνδρες, η σωματική οικειότητα είναι η σπίθα που χτίζει τη συναισθηματική οικειότητα.
Για πολλές γυναίκες συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο.
Έτσι, μένουν με άντρες που προσπαθούν να αποκτήσουν πρώτα σωματική δέσμευση για να αισθάνονται πιο συνδεδεμένοι, αλλά στα κορίτσια αυτό δεν δουλεύει επειδή δεν έχετε δημιουργήσει πρώτα μια συναισθηματική σχέση μαζί της.

Λοιπόν, τι πρέπει εδώ να κάνει ένας κύριος;
Η απάντηση είναι απλή: Καταλάβετε ότι η ρίζα κάθε δυνατής, υγιούς οικειότητας, είναι μια συναισθηματική διασύνδεση με το άτομο που αγαπάτε. Αυτό, με τη σειρά του, κάνει τη φυσική σύνδεση πιο δυνατή από ό,τι θα μπορούσε ποτέ να είναι με κάποιον που μόλις γνωρίσατε, ή ένα απλό πέταγμα.

Όταν καταβάλλετε πραγματικό χρόνο και προσπάθεια για να φτιάξετε κάτι που να διαρκεί, κάθε πτυχή της σχέσης γίνεται πιο ευχάριστη.

12: Αφήνεις τον εαυτό σου να καταπέσει.

Η αγάπη και η σύνδεση με τον άλλο δεν είναι απλώς κάτι που διατηρούνται με την πάροδο του χρόνου. Πρέπει να συνεχίσετε να ανάβετε τη φλόγα με τα χρόνια, αν θέλεις να συνεχίσει να καίει.
Για να το κάνετε όμως αυτό, δεν πρέπει να δουλέψετε μόνο στη σχέση, αλλά και στον εαυτό σας.

Δεν υπάρχει τίποτα ελκυστικό σε έναν άντρα που σταματά να ενδιαφέρεται για την ίδια του την ψυχική, συναισθηματική και σωματική του υγεία.

Επιπλέον — αν αυτή σας αγαπά, θέλει να είστε κοντά όσο το δυνατόν περισσότερο, και το να ακολουθείτε έναν υγιεινό και παραγωγικό τρόπο ζωής αυξάνει τις πιθανότητες να συμβεί αυτό.
Εκτός από τη σχέση, όμως, έχετε τους δικούς σας στόχους, φιλοδοξίες και επιθυμίες για αυτό που θέλετε να πετύχετε σε αυτή τη ζωή. Δεν μπορείτε να αντιμετωπίσετε αυτούς τους στόχους, εάν δεν βρίσκεστε σε βέλτιστη κατάσταση.

Είστε το θεμέλιο για τη ζωή και την αγάπη που χτίζετε. Χωρίς να ενισχυθεί αυτό το θεμέλιο, το όλο πράγμα μπορεί να καταρρεύσει.