Οι γυναίκες με αυτά τα 10 χαρακτηριστικά είναι ακατέργαστα διαμάντια

Όλοι γνωρίζουμε ότι οι σχέσεις πρέπει να «πηγαίνουν αμφίδρομα» και ότι οι άνδρες αναζητούν μία στοργική, τρυφερή και αξιόπιστη σύντροφο όπως κάνουν ακριβώς και οι γυναίκες. Και, όπως και οι γυναίκες, έτσι οι άνδρες απογοητεύονται από την αναζήτηση. Όλοι ξέρουμε ότι το να βρεις έναν υπέροχο σύντροφο είναι σαν να ψάχνεις για μια βελόνα σε μια θημωνιά ή ένα διαμάντι στο χώμα.

Marilyn_Diamonts

Ποιές όμως ιδιότητες κάνουν μια γυναίκα να λάμπει έντονα πάνω από τις υπόλοιπες; Θα δούμε μερικές από αυτές παρακάτω kαι αν βρείτε μία — μην την αφήσετε να φύγει.

1: Είναι γνήσια.

Όταν σκέφτομαι κάποιο γνήσιο άτομο, σκέφτομαι κάποιον που είναι ευγενικός, έμπιστος, συμπονετικός και στοργικός.

Κάποιος που σε κάνει να νιώθεις φροντίδα και ασφάλεια.

Είναι αλήθεια ότι οι καλοί άντρες προσπαθούν να προστατεύσουν τις γυναίκες στη ζωή τους και να τις κάνουν να αισθάνονται ασφαλείς (σωματικά και συναισθηματικά), είναι επίσης αλήθεια ότι οι άντρες έχουν τις δικές τους ανάγκες να νιώθουν ότι τους αγαπούν και τους φροντίζουν επίσης.

Οι άντρες φαίνονται συχνά ότι είναι αναίσθητοι ή ψυχροί, αλλά πιστεύω ότι πολλοί άντρες απλώς κρύβουν τα συναισθήματά τους από τον φόβο της κρίσης από την κοινωνία.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι τόσο πολύτιμο για έναν άντρα να βρει μια γυναίκα που να είναι γνήσια, στην οποία μπορεί να βασιστεί και να ανοιχτεί. Θα ακούσει χωρίς να κάνει κρίση και θα του προσφέρει ένα χώρο που θα μπορεί να ανοίξει τις πόρτες στον πιο αυθεντικό εαυτό του.

Άντρες: Μην ξεχνάτε, ότι αν θέλετε να είναι γνήσια, να νοιάζεται και να κατανοεί — χρειάζεστε την ικανότητα να επικοινωνείτε αποτελεσματικά τα συναισθήματα, τις σκέψεις και τα συναισθήματά σας. Δεν μπορεί να έχει ενσυναίσθηση με κάτι (ή κάποιον) που δεν καταλαβαίνει. Όσο γνήσια κι αν είναι αυτή.

2: Είναι φιλόδοξη.

Ένα από τα πράγματα που τραβούν πολλούς άντρες είναι η φιλοδοξία τους να πετύχουν επαγγελματικά και να μεγαλώνουν τα παιδιά τους.

Οι φιλόδοξες γυναίκες που αγωνίζονται για μεγαλεία δεν κάθονται περιμένοντας κάποιον να τις φροντίσει.

Ναι — θα πρέπει να είστε συναισθηματικά υποστηρικτικοί, ενθαρρυντικοί και πρόθυμοι να είστε ο «βράχος» του σπιτιού όταν είναι απαραίτητο.

Εξάλλου είναι και αυτή άνθρωπος.

Αλλά — το να βρεις μια γυναίκα που κάνει το δικό της προσωπικό ταξίδι επιτευγμάτων, θα σε κρατήσει με έμπνευση και θα σε παρακινβεί και πιστέψτε με όταν λέω — ότι ποτέ δεν θα βαρεθείτε.

3: Έχει μεγάλη αίσθηση του χιούμορ.

Υπάρχουν αρκετά σοβαρά και βαριά πράγματα στη ζωή, και το άτομο με το οποίο επιλέγουμε να τη περάσουμε δεν χρειάζεται να είναι ένα από αυτά.

Φυσικά θα υπάρξουν σοβαρές στιγμές. Θα υπάρξουν προκλήσεις, και απώλειες, και αγώνες, και καβγάδες και προσωπικά τραύματα – που είναι ακόμη πιο λόγος για να έχετε κάποιον δίπλα σας που μπορεί να σας βοηθήσει να τα ξεπεράσετε με διάφορους τρόπους.

Κάποιος που να είναι παιχνιδιάρης, χαρούμενος και διασκεδαστικός — όταν είναι η κατάλληλη στιγμή. Κάποιος με τον οποίο μπορείτε να απολαύσετε ακόμα και την πιο απλή έξοδο. Κάποιος με τον οποίο μπορείς να γελάς μέχρι να κλάψεις — κάποιος που δεν τα παίρνει όλα στα σοβαρά.

Όχι, κανείς δεν είναι πάντα χαρούμενος και χαμογελαστός, γελώντας και αστειευόμενος, αλλά το να έχεις την ικανότητα να το κάνεις είναι κάτι που αξίζει να εκτιμηθεί σε έναν κατά τα άλλα σοβαρό κόσμο.

4: Είναι συνεπής.

Η συνέπεια είναι το θεμέλιο της εμπιστοσύνης. Είναι το θεμέλιο του να νιώθεις ασφάλεια σε μια σχέση. Είναι το ίδιο πράγμα που δείχνει ότι μπορείτε να βασιστείτε σε κάποιον για να είναι εκεί όταν τον χρειάζεστε.

Η συνέπεια έχει να κάνει με το πως συμπεριφέρεσαι σε ένα σύντροφο και το πως πάει η σχέση με την πάροδο του χρόνου.

Είναι πολύ δύσκολο να χτίσεις μια βάση αγάπης και σεβασμού με κάποιον που δεν είναι συνεπής — αλλά αν ξέρεις με ποιά είσαι, μπορείς να είσαι σίγουρος για την απόφασή σου να την επιλέξεις ως σύντροφο ζωής, γιατί ξέρεις ακριβώς τι (ποια) επιλέγεις.

5: Είναι σέξι.

Το να είσαι σέξι δεν σημαίνει να εμφανίζεσαι με έναν συγκεκριμένο προκλητικό τρόπο, να έχεις μεγάλο στήθος κλπ.

Δεν έχει να κάνει με το πώς ντύνεσαι, ούτε πώς κόβεις τα μαλλιά σου ή πόσο βάρος έχεις.

Ναι, φυσικά όλοι έχουμε τις προτιμήσεις μας για το πώς θέλουμε να δείχνει ο σύντροφός μας. Αυτή είναι η ανθρώπινη φύση και δεν έχει καμία σχέση με το φύλο.

Όμως, το να είσαι σέξι είναι μια στάση . Είναι ένα επίπεδο αυτοπεποίθησης που σας επιτρέπει να είσαι κύρια του εαυτού σας ό,τι κι αν είστε .

Είναι νοοτροπία. Είναι μια πεποίθηση για τον εαυτό σου. Είναι ένας τρόπος να προσεγγίσεις την οικειότητα με τον σύντροφό σου, όπως κι αν είναι αυτό για τους δυο σας.

Το να είσαι σέξι είναι μια παρουσία που μπορείς να μοιραστείς με το άτομο που θα επιλέξεις. Είναι μια εμπειρία. Είναι εκείνες οι μικρές στιγμές που κανείς άλλος δεν θα καταλάβει ποτέ, ούτε θα τις μάθει ποτέ.

Είναι ιδιωτικό στυλ. Είναι προσωπικό. Είναι αισθησιακό. Είναι προσαρμοσμένο στα μέτρα σας και στη σχέση σας.

Μια γυναίκα που έχει την ικανότητα να είναι τόσο σέξι δεν θα χάσει ποτέ τη φωτιά της και αυτό δεν έχει καμία σχέση με το πώς μοιάζει.

6: Είναι υπομονετική.

Ας είμαστε ειλικρινείς, μερικοί από εμάς χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να καταλάβουμε τι παίζει με τους άλλους.

Κάποιοι, λίγο περισσότερο.

Όμως, ακόμα κι όταν δεν το απαιτούν οι ανάγκες μας, πιστεύω ότι η υπομονή είναι μια από τις πιο πολύτιμες «δεξιότητες» που μπορεί να έχει ένας άνθρωπος.

Όποιος χρειάστηκε να το καλλιεργήσει πριν ξέρει ότι η «δεξιότητα» είναι ο σωστός όρος για χρήση. Ο καθένας μπορεί να περιμένει , αλλά λίγοι μπορούν να κάνουν υπομονή.

Πραγματική υπομονή είναι όταν οι άνθρωποι δεν ξέρουν ότι κάνεις υπομονή. Είναι όταν παραμένετε ψύχραιμοι, ήρεμοι και συγκεντρωμένοι — ακόμα και από μέσα. Αλλά τουλάχιστον φαίνεται εξωτερικά.

Η υπομονή μας επιτρέπει να κυνηγάμε στόχους και όνειρα, γιατί τίποτα που να αξίζει δεν συμβαίνει από τη μια μέρα στην άλλη.

Η υπομονή μας φέρνει σε φόρμα, γιατί η φυσική κατάσταση είναι μακρύς δρόμος.

Η υπομονή μας βοηθά να χτίσουμε σχέσεις, γιατί το να γνωρίσουμε κάποιον απαιτεί χρόνο.

Η υπομονή μας δίνει τη χάρη να μεγαλώνουμε παιδιά, να φροντίζουμε τα κατοικίδια και να φροντίζουμε τα αγαπημένα μας πρόσωπα όταν μας χρειάζονται.

Χωρίς πραγματική υπομονή, ακόμη και για τα πιο μικρά πράγματα στη ζωή θα αισθανόμαστε προσπάθεια και θα προκαλέσουν άγχος που αλλιώς δεν χρειαζόταν να υπάρχει.

7: Είναι διανοητικά προκλητική.

Τι είναι μια σχέση χωρίς βαθύτερες συζητήσεις; Χωρίς εξερεύνηση ιδεών; Να προσπαθείτε για νέους στόχους και να δημιουργήσετε μια νέα ζωή μαζί;

Αυτά είναι μερικά μόνο από τα πράγματα που κάνουν τη ζωή ενδιαφέρουσα. Πλούσια. Ποικίλη. Να δίνει βάθος στη ζωή.

Τώρα, προσπαθήστε να το δημιουργήσετε με κάποιον που δεν ενδιαφέρεται. Κάποιος που θέλει απλώς να δει ριάλιτι, δεν πιέζει τον εαυτό του διανοητικά ή σωματικά και γενικά δεν ενδιαφέρεται για κάτι πιο βαθύ.

Η συνέχεια τους κάνει να μην ενδιαφέρονται και για τα πιο σοβαρά.

8: Είναι κοινωνικά συμβατή μαζί σου.

Αυτό το σημείο θα μπορούσε εύκολα να πει κάποιος «είναι κοινωνική και εξωστρεφής», αλλά η πραγματικότητα είναι ότι δεν το θέλουν όλοι, δεν τους αρέσει ή δεν αισθάνονται άνετα με αυτό.

Δεν είναι όλοι κοινωνικοί και εξωστρεφείς, επομένως το να είσαι με κάποιον κοινωνικό και εξωστρεφή θα μπορούσε να είναι αρνητικό παρά θετικό.

Το κλειδί εδώ, όπως και σε όλους τους άλλους τομείς, είναι η συμβατότητα.

Να είστε άνετοι ώστε να κάνετε τα ίδια πράγματα, και να μπορείτε να απολαύσετε εμπειρίες μαζί. Έτσι, μπορείτε να κάνετε σχέδια με τα οποία αισθάνεστε άνετα και οι δύο. Και μπορείτε να καταλαβαίνετε ο ένας τον άλλον και να μην έχετε μη ρεαλιστικές προσδοκίες.

Η κοινωνική συμβατότητα θα είναι σημαντική σε όλη σας τη ζωή. Σε οικογενειακές εκδηλώσεις, γάμους, πάρτι, αργίες, γενέθλια ή ακόμα και απλά βγαίνοντας για δείπνο το Σάββατο το βράδυ.

Προσωπικά μου αρέσει να είμαι εξωστρεφής και να γνωρίζω νέους ανθρώπους. Θεωρώ ότι είναι ένα πλούσιο και ευχάριστο μέρος της ανθρώπινης εμπειρίας. Στη γυναίκα σας θα αρέσει που είστε έτσι γιατί μπορεί να είναι λιγότερο εξωστρεφής ή να είναι ως συνήθως εσωστρεφής, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να κάνετε εξωστρεφή «πολιτική» και για τους δυο σας. Είναι σημαντικό να επιτευχθεί ισορροπία εδώ, διαφορετικά κάτι σίγουρα θα ανατραπεί.

9: Είναι ανεξάρτητη.

Μιλήσαμε για φιλοδοξία νωρίτερα — αυτό δεν είναι το ίδιο πράγμα με την ανεξαρτησία.

Κάποιος μπορεί να έχει όλη τη φιλοδοξία του κόσμου αλλά στην πραγματικότητα να μην κάνει τίποτα με αυτήν.

Η ανεξαρτησία είναι προϊόν ανάληψης δράσης. Δείχνει ότι είστε αυτάρκεις και ότι αξιοποιείτε σωστά τις φιλοδοξίες σας.

Δείχνει εμπιστοσύνη στον εαυτό της . Δείχνει ότι έχει τα δικά της ενδιαφέροντα, πάθη και χόμπι.

Δείχνει ότι μπορεί να σας διδάξει πράγματα και ότι είναι πιθανό να είναι ανοιχτή να μάθει από εσάς (κάτι που είναι επίσης σημαντικό: Η ΠΟΛΥ μεγάλη ανεξαρτησία μπορεί να προκαλέσει απομόνωση).

Το να είσαι ανεξάρτητος δεν σημαίνει ότι είσαι αποσυνδεδεμένος — σημαίνει απλώς αυτό : δύο άτομα συνέρχονται σε αρμονία για να σχηματίσουν μια συνεκτική, υγιή και θετική σχέση.

Εάν ο ένας σύντροφος απλώς απορροφά τον άλλον, τελικά θα μπορούσε να υπάρξει δυσαρέσκεια, ή σύγχυση σχετικά με την ταυτότητα ή προδοσία λόγω εξέγερσης.

Το «Με ολοκληρώνεις» ακούγεται χαριτωμένο και ρομαντικό, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι ρεαλιστικό. Οι καλύτερες σχέσεις είναι όταν δύο ήδη ολόκληροι άνθρωποι ενώνονται για να σχηματίσουν μια ομάδα.

10: Ανταποκρίνεται στην προσπάθεια που κάνεις.

Πάντα ενθαρρύνω δημόσια τους άντρες να καταβάλουν περισσότερη προσπάθεια στις σχέσεις. Για να επαναφέρετε τον ρομαντισμό — ακόμη και (τις κοινωνικά σχετικές) πτυχές της ερωτοτροπίας.

Αυτό, ωστόσο, δεν σημαίνει ότι οι άντρες πρέπει να επιτρέψουν στους εαυτούς τους να τους καθοδηγήσουν, να τους ποδοπατήσουν ή να τους εξαντλήσουν στην επιδίωξη τους να κερδίσουν την προσοχή μιας γυναίκας.

Ανεξάρτητα από το πόσο δοτικός ή καλόκαρδος είναι ένας άντρας, το να νιώθει δεδομένος ή σαν να περνούν απαρατήρητες οι προσπάθειές του, θα αρχίσει αυτό να τον απωθεί.

Δεν λέω ότι μια γυναίκα πρέπει να κάνει τα ίδια πράγματα με τον άντρα της για να είναι ίση. Όλοι νιώθουμε και βιώνουμε την αγάπη με τους δικούς μας τρόπους.

Αυτό που λέω είναι ότι η προσπάθεια σε μια σχέση πρέπει να είναι αμφίδρομη, διαφορετικά κάποιος θα αρχίσει αναπόφευκτα να απομακρύνεται.

Γιατί να μην το κάνουν, αν αισθάνονται υποτιμημένοι ή παραγνωρισμένοι;

Το να βρεις μια γυναίκα που σε εκτιμά και σε σέβεται —και να το δείχνει— είναι ένα σπάνιο και πολύτιμο διαμάντι.

Πρέπει μια γυναίκα να τσεκάρει κάθε πλαίσιο σε αυτό το άρθρο για να παραμείνει στη ζωή σου; Προφανώς όχι.

Κανείς δεν είναι τέλειος και κανείς δεν τσεκάρει τα κουτάκια όλη την ώρα.

Στην πραγματικότητα, μερικοί άνθρωποι χάνουν μερικά κουτάκια, αλλά το αναπληρώνουν σε άλλους τομείς της χημείας, της συμβατότητας και της αγάπης.

Η ζωή δεν είναι τέλεια. Η αγάπη δεν ορίζεται από σημεία ελέγχου. Ούτε οι άνδρες ούτε οι γυναίκες μπορούν να μετατραπούν με ένα άρθρο όπως αυτό.

Αυτό που μπορεί να συμβεί, ωστόσο, είναι να αποκτήσουμε σαφήνεια και βεβαιότητα σχετικά με αυτό που ψάχνουμε και να έχουμε μια πιο ξεκάθαρη άποψη για τον τύπο του ανθρώπου που θα βελτιώσει τη ζωή μας, αντί να τη περιπλέξει.

Πιστέψτε με, αυτός είναι ο λόγος που είναι τόσο πολύτιμο να βρεις έναν σύντροφο — δείχνει ότι έχετε κάνει την απαραίτητη δουλειά.

Και, όποιος βρίσκει ένα διαμάντι, πρέπει να δεσμευτούμε ότι θα το εκτιμήσουμε, θα το αγαπάμε και θα το τιμήσουμε. Γιατί αν δεν το κάνουμε, θα καταλήξει στα χέρια κάποιου άλλου που το κάνει.