Δείξτε της την αγάπη σας κάνοντας αυτά τα 12 πράγματα

Η αγάπη δεν είναι απλώς κάτι στο οποίο «πέφτεις», είναι κάτι που χτίζεις κάθε μέρα δίπλα στο άτομο που διάλεξες και που σε επέλεξε σε αντάλλαγμα. Είναι ένα από τα πιο αγνοημένα προνόμιά μας — να μας επιλέγει κάποιος που θέλει να είναι μαζί μας πάνω από όλους τους άλλους.

ShowHerYourLove

Λοιπόν, πώς μπορούμε, ως άνδρες, να τιμήσουμε αυτό το προνόμιο δείχνοντάς της ότι πήρε τη σωστή απόφαση;


1: Αφιερώστε χρόνο και ενέργεια για να την κατανοήσετε.

Βλέποντάς την. Κατανοώντας την. Εκτιμώντας την.
Αποδεχόμενος την.
Ο καθένας που συναντάμε έρχεται σε εμάς με τη δική του μοναδική ιστορία και ένα σύνολο εμπειριών ζωής. Ένα ποικίλο παρελθόν φέρνει μαζί του απογοήτευση, τραύματα του παρελθόντος, αρνητικές εμπειρίες μη εκτίμησης και υποτίμησης — να είναι καταζητούμενη αποκλειστικά για την εμφάνισή της ή να τη συγκρίνουν πάντα με άλλους.
Κάθε μία από αυτές τις εμπειρίες διαμορφώνει την ταυτότητά μας και αλλάζει την κοσμοθεωρία μας.
Αντί να κάνετε υποθέσεις ή να προσπαθείτε να της πουλήσετε τον εαυτό σας, να είστε περίεργοι, αλλά και μη επικριτικοί.
Όταν αφιερώσετε χρόνο για να μάθετε ποια είναι και μετά την τιμήσετε γι΄αυτό, θα της δείξετε ότι αξίζετε τη συναισθηματική της επένδυση που έκανε.

2: Δώστε της δώρα με τρόπους που πραγματικά έχουν σημασία.

Είναι ωραίο να λαμβάνεις δώρα που και που; Σίγουρα, εννοείται.
Προσπαθούν οι περισσότεροι άντρες να αγοράσουν την καρδιά και τη στοργή μιας γυναίκας; Ασφαλώς, ναι.
Αυτό που οι περισσότεροι άντρες δεν καταλαβαίνουν είναι ότι τα πράγματα που θέλει η σωστή γυναίκα από σένα δεν είναι καθόλου «πράγματα».
Είναι ο χρόνος σας, η στοργή σας, η εμπιστοσύνη, ο σεβασμός και η αγάπη σας.
Είναι τα ίδια τα πράγματα που τα χρήματα δεν μπορούν να αγοράσουν, πράγμα που σημαίνει ότι το πορτοφόλι σας δεν είναι το βαρόμετρο της ικανότητάς σας να βρείτε αγάπη.
Η φροντίδα και η γνήσια καρδιά σας είναι — και το να της το δείχνετε τακτικά θα έχει μεγαλύτερη απήχηση από οποιοδήποτε υλικό δώρο.

3: Αγκαλιάστε τα δυνατά της σημεία χωρίς να απειληθείτε από αυτήν.

Μπορείς να αγαπήσεις πραγματικά κάποιον που σε τρομάζει; Ή θα νιώσετε πιεσμένοι και παγιδευμένοι από την ίδια τους την παρουσία;
Για να αγαπήσετε αληθινά μια γυναίκα, πρέπει να τη δείτε και να την αποδεχτείτε για όλα αυτά που είναι. Αυτό περιλαμβάνει και τα πράγματα που μπορεί να κάνει καλύτερα από εσάς.
Έτσι λειτουργεί η ζωή — έτσι λειτουργούν οι ομάδες. Κάθε μεμονωμένος παίκτης στην ομάδα έχει τα δικά του δυνατά σημεία και όταν συνδυαστούν, γίνονται ασταμάτητοι.
Αυτή είναι η ομορφιά μιας σχέσης – όχι μόνο οι ομοιότητες, αλλά και οι διαφορές μας.
Πώς μπορούμε να ισορροπήσουμε ο ένας τον άλλον; Πώς μπορούμε να εμπνεύσουμε ο ένας τον άλλον για να γίνουμε καλύτεροι; Πώς μπορούμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να πετύχουμε στόχους; Πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε αρμονία;
Αν οι τρόποι με τους οποίους υπερέχει σας κάνουν να νιώθετε ανεπαρκής, αυτό αφορά λιγότερο τα δυνατά της σημεία και περισσότερο τις δικές σας ανασφάλειες.
Δεν θέλει να σε εξουδετερώσει, θέλει να γίνει συμπαίκτης σου για να κερδίσεις το πρωτάθλημα της ζωής μαζί.

4: Δώστε της τον χώρο να είναι ευάλωτη.

Όσο δυνατός κι αν είναι κάποιος, κανείς μας δεν είναι αλεξίσφαιρος. Όλοι αντιμετωπίζουμε τις δικές μας προκλήσεις, ανασφάλειες, αμφιβολίες για τον εαυτό μας και ελλείψεις.
Μερικοί άντρες δεν ξέρουν τι να κάνουν με δυνατές γυναίκες, επειδή πιστεύουν ότι δεν υπάρχει θέση για αυτές στη ζωή της. Η αλήθεια είναι, ωστόσο, ότι η συναισθηματική υποστήριξη είναι ένα από τα πιο πολύτιμα δώρα που μπορούμε να δώσουμε.
Πρέπει να είσαι το σπίτι της, το καταφύγιό της, ο ασφαλής χώρος της όπου μπορεί να ανοίξει και να αφήσει ό,τι κρατά μέσα της χωρίς να φοβάται ότι θα την κρίνουν.
Πριν σχολιάσετε παρακάτω — ναι — πρέπει να είναι αυτή και για εσάς.

5: Εμπιστευτείτε την.

Θα ήμουν πρόθυμος να μαντέψω ότι κάπου στο παρελθόν της ήταν ένας άντρας που έλεγχε τα κείμενά της, τους followers της στο Instagram και την έκανε να νιώθει ότι έκανε κάτι λάθος ακόμα κι όταν δεν το έκανε.
Ποτέ δεν μπορούμε να οικοδομήσουμε πραγματικά ένα περιβάλλον αγάπης, αν η καχυποψία αιωρείται από πάνω μας.
Πρέπει να κερδίσει και να διατηρήσει την εμπιστοσύνη σας όπως κάνετε με τη δική της; Φυσικά. Όμως, πρέπει να δώσουμε την ευκαιρία να συμβεί αυτό εξαρχής.
Εάν αισθάνεται ότι δεν μπορεί ποτέ να κερδίσει μαζί σας, δεν θα μπορέσει ποτέ να είναι αληθινά παρούσα στη σχέση σας και επομένως ποτέ δεν θα ανθίσει σε αυτό που έχει τη δυνατότητα να γίνει.

6: Δείξτε της ότι μπορεί να σας εμπιστευτεί.

Δεν μπορεί να νιώσει άνετα μαζί σου, εκτός κι αν σε εμπιστευτεί.
Δεν μπορεί να είναι ευάλωτη μαζί σου εκτός κι αν σε εμπιστεύεται.
Δεν μπορεί να σε αγαπήσει αν δεν σε εμπιστευτεί.
Η εμπιστοσύνη είναι κάτι που χτίζεται με την πάροδο του χρόνου — δεν μπορείτε να περιμένετε απλώς να σας παραδοθεί χωρίς να καταβάλετε προσπάθεια για να την κερδίσετε.
Κοιτάξτε πίσω στο σημείο Νο #5, θα ήσασταν πρόθυμοι να την εμπιστευτείτε τυφλά χωρίς να γνωρίζετε πλήρως ότι μπορείτε; Όχι βέβαια, δεν λειτουργεί έτσι η εμπιστοσύνη.
Για να κερδίσεις την αγάπη της πρέπει πρώτα να κερδίσεις την εμπιστοσύνη της. Εάν δεν μπορείτε να κάνετε το ένα, δεν μπορείτε να κάνετε το άλλο.

7: Να είστε συνεπείς.

Η οικοδόμηση αγάπης είναι ένας μαραθώνιος, όχι ένα σπριντ. Επομένως, χρειάζεται συνέπεια με την πάροδο του χρόνου για να αναπτυχθεί και να αναπτυχθεί πραγματικά.
Ένα παράδειγμα είναι το άναμμα της φωτιάς στο τζάκι.
Μια φωτιά θέλει υπομονή. Πρέπει πρώτα να ξεκινήσουμε με το σωστό προσάναμμα (αυτά που λέμε τώρα), και μετά να το αφήσουμε να καεί μέχρι να δυναμώσουν οι φλόγες.
Καθώς οι σπίθες  ξεσπούν σε φλόγα – η δουλειά δεν πρέπει να σταματήσει. Στην πραγματικότητα, εδώ ξεκινάει πραγματικά η δουλειά.
Η φωτιά πρέπει να αναζωπυρώνεται, να τροφοδοτείται και να παρακολουθείται για να βεβαιωθείτε ότι παραμένει ισχυρή και φωτεινή.
Εάν φύγουμε από το δωμάτιο — δεν μπορούμε να περιμένουμε ότι θα συνεχίσει να καίει χωρίς την προσοχή μας. Τελικά, θα αρχίσει να αχνίζει και να ξεθωριάζει μέχρι να σβήσει μόνο του.
Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η συνέπεια είναι σημαντική σε μια σχέση. Όταν ξέρει ότι δεν πας πουθενά, παρέχει έναν χώρο ασφάλειας όπου η αγάπη μπορεί να αναπτυχθεί πιο εύκολα.

8: Σεβαστείτε την ως ίση σας.

Γιατί πρέπει να είναι, γιατί είναι.


9: Αφεθείτε στην αίσθηση του χιούμορ σας.

Η αγάπη δεν χρειάζεται να είναι συνέχεια σοβαρή.
Όταν πρόκειται να διατηρήσετε την προσοχή μιας γυναίκας: Οι τρόποι είναι σημαντικοί, η καλή εμφάνιση είναι ένα μπόνους, αλλά το χιούμορ είναι απαραίτητο.
Το να έχετε εξαιρετική αίσθηση του χιούμορ δεν είναι μόνο σημαντικό για να απολαμβάνετε ο ένας την παρέα του άλλου, αλλά και να βοηθάτε στην αντιμετώπιση των προκλήσεων και στη διατήρηση της διάθεσης. Απλώς βεβαιωθείτε ότι δεν κάνετε αστεία όταν είναι ακατάλληλα.

10: Δείξτε της ότι είναι επιθυμητή.

Όχι απλά επιθυμητή – πολύ επιθυμητή.
Η επιθυμία έχει τις ρίζες της στην οικειότητα και η οικειότητα είναι 70% συναισθηματική ενώ είναι 30% φυσική.

Ανεξάρτητα από το πόσο ελκυστικός είναι κάποιος σωματικά, μια αίσθηση ανησυχίας ή δυσφορίας θα σκοτώσει τη διάθεση. Ωστόσο, βαθιά, συναισθηματική, οικεία σύνδεση μεταξύ δύο ανθρώπων – αυτό είναι που κάνει κάποιον να νιώθει πραγματικά επιθυμητός σε κάθε επίπεδο.

11: Μάθετε πότε να σιωπήσετε.

Όταν μια γυναίκα σας λέει για τα προβλήματά της, δεν σημαίνει ότι παραπονιέται ή ότι αναζητά λύση από εσάς. Σημαίνει απλώς ότι σε εμπιστεύεται αρκετά ώστε να ανοιχτεί και να σου ξεφύγει. Εμείς ως άνδρες προσπαθούμε φυσικά να της προσφέρουμε προτάσεις για να τη βοηθήσουμε ή να βρούμε μια λύση. Σταματήστε – θέλει απλώς να της δώσετε την υποστήριξη που χρειάζεται για να βρει η ίδια τη λύση.

12: Γίνε ο άντρας που είπες ότι είσαι.

Δεν μπορώ να μετρήσω πόσες φορές έχω ακούσει ότι κάποιος «άλλαξε» μετά από μερικούς μήνες σε μια σχέση.
Μερικοί μήνες δεν είναι αρκετός χρόνος για να «αλλάξουμε».
Δεν άλλαξαν.
Αποκάλυψαν τον πραγματικό τους εαυτό.
Πολλοί άντρες –ας πούμε– υπερβάλλουν τα χαρακτηριστικά τους για να κερδίσουν την αγάπη μιας γυναίκας. Μπορεί να λειτουργήσει για λίγο, αλλά αν δεν είστε γνήσιοι και αυθεντικοί, τελικά η μάσκα θα γλιστρήσει και θα δει ποιος πραγματικά είστε.
Σταμάτα να ανησυχείς ότι είσαι ο άντρας που νομίζεις ότι θέλει και άρχισε να δουλεύεις για να γίνεις ένας άντρας για τον οποίο είσαι περήφανος.
Έτσι προσελκύετε τη γυναίκα που είναι πραγματικά κατάλληλη για εσάς.
Έτσι φέρνεις την ασφάλεια και τη δύναμη στο τραπέζι που θέλει και χρειάζεται.
Έτσι νιώθεις άνετα να την αγκαλιάζεις πλήρως όπως είναι.
Έτσι μαθαίνεις να αγαπάς τον εαυτό σου, ώστε να είσαι ικανός να αγαπάς κάποιον άλλο.
Δεν χρειάζεται να είσαι ο τέλειος άντρας για να την κάνεις ευτυχισμένη – απλά να είσαι ο άντρας που είπες ότι είσαι όταν την πρωτογνώρισες.