4 συμπεριφορές με τις οποίες πρέπει οι άντρες να είναι πολύ επιφυλακτικοί σε μια γυναίκα

4 ιδιότητες ή συνήθειες μιας τρομερής και αγχωτικής γυναίκας (ή και ενός άντρα) που πρέπει να προσέχετε σε μια σχέση. Αυτή η γνώση μπορεί να σας σώσει από το να μείνετε πολύ καιρό σε μια λανθασμένη σχέση ή να σας βοηθήσει να δουλέψετε για να διορθώσετε μερικά μικρά αλλά επικίνδυνα ζητήματα σε μια σχέση πιο νωρίς, αντί να τα μετανιώσετε αργότερα. Η δε παράβλεψή τους θα σας προκαλέσει αργότερα πολύ άγχος στην σχέση σας.

happy-woman

1. Λέει συχνά ένα πράγμα αλλά εννοεί άλλο

Αντί να κάνουν τη ζωή πιο εύκολη για τους συντρόφους τους, μερικές γυναίκες απογοητεύουν συνεχώς τους άντρες τους και ακόμη και τους τρελαίνουν όταν λένε πάντα ένα πράγμα, αλλά εννοούν κάτι τελείως διαφορετικό.

Απλώς είναι χειριστικό σε κάποιο βαθμό.

Οι περισσότερες γυναίκες υπαινίσσονται και κάνουν αόριστες νύξεις περιμένοντας από τους άνδρες να είναι αναγνώστες του μυαλού τους, που υποτίθεται ότι άλλα λένε και άλλα εννοούν.

Το πρόβλημα, όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, είναι ότι τέτοιου είδους συμπεριφορά μπορεί να είναι εντελώς μπερδεμένη και δεν έχει νόημα, ειδικά όταν μια γυναίκα σε βάζει σε δύσκολη θέση υπονοώντας ότι πρέπει να κάνεις κάτι, αλλά θυμώνει και όταν το κάνεις.

Σίγουρα, αυτό μπορεί να θεωρηθεί υπερβολικό παράδειγμα, αλλά ήθελα απλώς να επισημάνω ότι αυτή η ανθυγιεινή συνήθεια όπου οι γυναίκες απλώς λένε πράγματα που είναι εντελώς διαφορετικά από αυτό που εννοούν δεν έχει νόημα και θεωρείται χειριστική για τους περισσότερους λογικούς ανθρώπους.

Γι’ αυτό ως άντρας πρέπει να ξέρεις τι πρέπει και τι δεν πρέπει να ανέχεσαι. Γιατί τα μικρά πράγματα δεν είναι πάντα μικρά, ειδικά όταν σε τρελαίνουν.

Ως εκ τούτου, εάν μια γυναίκα φαίνεται να παρουσιάζει σταθερά κάποιες παθητικές συμπεριφορές που δεν κάνουν τίποτα άλλο παρά, με κάποιο τρόπο, να σας τρελαίνουν, είναι κάτι που δεν πρέπει απλώς να αγνοήσετε.

Μπορεί να μην σκοπεύει η άλλη να είναι χειριστική, αλλά πιστεύει ότι είναι λογικό να περιμένει από εσάς να διαβάσετε το μυαλό της και να αποκαλύψετε τι εννοεί συχνά κάθε φορά που τα λέει έτσι και αλλιώς. Αλλά αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι τέτοιες παθητικές συμπεριφορές θα ρουφήξουν την ενέργειά σας, θα σας απογοητεύσουν, ακόμη και θα σας τρελάνουν.

2. Είναι τόσο αποφασισμένη να προσπαθήσει να σε αλλάξει

Εάν μια γυναίκα θέλει να παίξει το ρόλο μιας συμβούλου καθοδήγησης που έχει αποστολή να σας σώσει ακόμα και όταν δεν χρειάζεστε, τότε πιθανότατα οφείλεται σε μερικούς διαφορετικούς λόγους:

  • Δεν έχει ιδέα ότι απλώς προσπαθεί να σου επιβάλει το δικό της ιδανικό
  • Δεν ξέρει ότι προσπαθεί μόνο να προβάλει πάνω σου, κάποια φτιαγμένα παραμυθένια ιδανικά ενός «τέλειου άντρα»
  • Και τελικά, αγνοεί το γεγονός ότι μια σχέση που βασίζεται σε ένα άτομο που επιδιώκει συνεχώς να αλλάξει τον άλλο είναι σίγουρα καταδικασμένη να αποτύχει και θα προκαλέσει πολύ πόνο στο άτομο που θα δεχτεί.

Στον σημερινό μας κόσμο, όπου σχεδόν όλοι θέλουν να καταλήξουν με έναν υπέροχο ρομαντικό σύντροφο και ανατριχιάζουν στη σκέψη ότι είναι με τον λάθος, πολλοί άνθρωποι αναζητούν απερίσκεπτα έναν ιδανικό σύντροφο αφού όλοι γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχει τέλειος .

Έχουν αυτή την ιδέα για έναν ιδανικό σύντροφο γραμμένη κάπου στο πίσω μέρος του μυαλού τους.

Κάπου μετά, νιώθουν απογοήτευση αφού ψάχνουν ατελείωτα για έναν απραγματοποίητο ιδανικό σύντροφο.

Και τελικά καταφεύγουν στην ελπίδα ότι θα χτίσουν, θα διαμορφώσουν ή θα διαμορφώσουν κάποιο άλλο ιδανικό άτομο σαν σύντροφο, αφού αυτός δεν βρίσκεται πουθενά κοντά στην ιδανική ιδέα τους για σύντροφο.

Δηλαδή, η έντονη παρόρμηση που νιώθουν κάποιες γυναίκες που τις αναγκάζει να θέλουν να συμπεριφέρονται ως σωτήρες, σχετίζεται εν μέρει με την υποκείμενη ανάγκη να διαμορφώσουν ορισμένες ή όλες τις πτυχές αυτού του άλλου ατόμου στην τελειότητα, έτσι ώστε η ζωή τους να είναι υπέροχη μαζί τους.

Και μερικές γυναίκες αισθάνονται ότι ένας άντρας θα είχε γίνει ένας υπέροχος σύντροφος δουλεύοντας λίγο πάνω του, οπότε τα πράγματα θα γίνουν υπέροχα.

Αλλά δεν είναι έτσι όπως νομίζουν ότι είναι.

Δεν θα ήταν βεβαίως κακό να αγαπούν και να αποδέχονται τους άλλους όπως ακριβώς, είναι αντί να είναι τόσο αποφασισμένοι να αλλάζουν και να επιβάλλουν τις πεποιθήσεις τους πάνω στους άντρες. Επομένως, εάν μια γυναίκα προσπαθεί τόσο σκληρά να σας αλλάξει με τέτοιο τρόπο, μην το αγνοήσετε.

3. Θέλει να είναι ο κυβερνήτης της ζωής σου

Μια αγχωτική ή τρομερή γυναίκα μπορεί να θέλει διακριτικά ή και ωμά να ελέγξει κάθε πτυχή της ζωής σας, πιθανώς επειδή θέλει να προστατεύσει τον εαυτό της από την αδυναμία ή από το να αισθάνεται ασήμαντη.

Ως εκ τούτου, θα θέλει να ελέγχει, να υπαγορεύει και να αποφασίζει πώς θα περάσετε τη μέρα σας, με ποιον θα κάνετε παρέα, με ποιον θα μιλήσετε στο τηλέφωνο, πώς θα ξοδέψετε τα χρήματά σας κ.λπ., με ελάχιστο ή καθόλου σεβασμό για τα όριά σας.

Το πρόβλημα με το να είσαι με μια γυναίκα που προσπαθεί πάντα να ελέγξει και να μειώσει τις απόψεις ή τις πεποιθήσεις σου, είναι ότι σου στερεί την ελευθερία σου να ενεργείς, να συμπεριφέρεσαι και να κάνεις πράγματα σαν ενήλικας.

Εάν θέλετε να απολαύσετε μια υγιή, ευτυχισμένη και λιγότερο αγχωτική σχέση, δεν χρειάζεστε έναν σύντροφο που θα σας κάνει να νιώσετε ότι έχετε χάσει τον έλεγχο κάθε πτυχής της ζωής σας και ότι τα πράγματα δεν είναι ή δεν θα συμβαίνει με τον δικό σου τρόπο.

Σίγουρα, χρειάζεσαι μια γυναίκα στοργική και τρυφερή. Αλλά θα πρέπει πάντα να έχετε κατά νου ότι υπάρχει μια πολύ λεπτή γραμμή μεταξύ της φροντίδας και του ελέγχου, ως εκ τούτου, κάποιος που υπαγορεύει ή ελέγχει χωρίς την αίσθηση των ορίων σας δεν είναι καθόλου κοντά στο να νοιάζεται για σας.

Γι’ αυτό δεν πρέπει να κάνετε τα στραβά μάτια σε έναν σύντροφο (άντρα ή γυναίκα) που ελέγχει γιατί τελικά θα καταστρέψει τη ζωή και την ψυχική σας υγεία, ειδικά όταν επιτρέπετε στον εαυτό σας να παγιδευτεί στον ιστό που δημιουργείται από τις ελεγκτικές συμπεριφορές της (του).

4. Σε κάνει να έχεις την ευθύνη για την ευτυχία της

Όλοι μπορεί να έχουμε ακούσει τη φράση κλισέ: «Κανείς εκτός από εσένα δεν μπορεί να σε κάνει ευτυχισμένο».

Ωστόσο, μερικοί άνθρωποι (άντρες ή γυναίκες) απλώς στραγγίζουν τους συντρόφους τους δίνοντας τους τις ευθύνες για την προσωπική ευτυχία τους.

Αν κάποιος στερείται αυτοεκτίμησης και εμπιστοσύνης στον εαυτό του, συχνά προσπαθεί να κάνει τους συνεργάτες του να αισθάνονται ότι είναι δουλειά τους να διασφαλίσουν ότι είναι ευτυχισμένοι. Εάν αυτό περιγράφει τη σχέση σας, είναι πιθανό να έχετε μια αγχωτική σχέση με το λάθος άτομο.

Οι άνθρωποι που επωμίζονται την ευθύνη του ελέγχου της δικής τους ζωής καθώς και της ευτυχίας τους, συνήθως τείνουν να είναι καλύτεροι σύντροφοι. Και το να είσαι σε σχέση μαζί τους είναι μία ζωή με αισιοδοξία και χωρίς άσχημες δονήσεις.

Αν κάποιος λοιπόν σε κάνει συνεχώς να νιώθεις ότι του οφείλεις την ευτυχία του, μάλλον δεν είναι αρκετά καλός για σένα.

Γιατί το πρόβλημα είναι ότι τέτοιου είδους άνθρωποι καταλήγουν να σε κατηγορούν για οτιδήποτε πάει στραβά στη ζωή τους, κάνοντάς σε να αισθάνεσαι ανίκανος και αποτυχημένος κάθε φορά που αποτυγχάνεις να τους κάνεις ευτυχισμένους.

Μερικές φορές προσπαθούν να σας φτιάξουν αντί να επενδύσουν στον δικό τους εαυτό τους, να εργαστούν για την αυτοεκτίμησή τους, να πιστέψουν στον εαυτό τους και να φέρουν περισσότερη χαρά στη ζωή τους, ακόμη και στις σχέσεις στις οποίες βρίσκονται.