Τι κάνει έναν άντρα να ερωτεύεται μια γυναίκα;

Οι περισσότεροι άνδρες έχουν ορισμένες (μερικές φορές περίεργες!) φαντασιώσεις, αλλά στην πραγματικότητα δεν έχουν ιδέα – ή δεν είναι πρόθυμοι να πουν – τι πραγματικά τους κάνει να ερωτεύονται μια γυναίκα. Και να την παντρεύονται.

whatmakesmanfallloveawoman

Βασικά, ένας άντρας ερωτεύεται τη γυναίκα που μπορεί να εκπληρώσει καλύτερα τον εγωισμό του.

Αλλά κάθε άνθρωπος έχει διαφορετικές ανάγκες εγωισμού. Ένας άνδρας μπορεί να επιβραβεύεται με γυναίκες της υψηλής κοινωνίας, καθώς αυτό ικανοποιεί την ανάγκη του εγώ τους να είναι ο σύντροφος κάποιας που να ανήκει στην υψηλή κοινωνία (που μπορεί να του δανείσει το κοινωνικό στάτους που του λείπει). Ένας τέτοιος άντρας θα ερωτευτεί εύκολα μια γυναίκα που πληροί αυτό το χαρακτηριστικό.

Η ανάγκη εγωισμού ενός άλλου άνδρα μπορεί να είναι να λατρεύεται από τη γυναίκα του (επειδή στην πραγματική ζωή αισθάνεται ότι δεν έχει λάβει ποτέ τα εύσημα που αισθάνεται ότι του αξίζει), έτσι θα επιλέξει μια γυναίκα που τον χρειάζεται απεγνωσμένα και τον επαινεί συνέχεια, ενώ δεν παίρνει τα εύσημα για τον εαυτό της. Θα «ερωτευτεί» μια τέτοια γυναίκα, ακόμα κι αν δεν είναι πολύ όμορφη – ακόμη και στα μάτια του.

Το πραγματικό “βρώμικο” ΜΥΣΤΙΚΟ: οι περισσότεροι άνδρες επιλέγουν να δεσμευτούν σε μια γυναίκα που τους ελέγχει – και την οποία δεν τους πειράζει να ελέγχονται και δεν θέλουν να ξεφύγουν από τον έλεγχο. Και όμως δεν θα παραδεχτούν ΠΟΤΕ ότι είναι ευτυχείς να αποδέχονται αυτό τον έλεγχο – βασικά, ο έλεγχος πρέπει να είναι συγκεκαλυμμένος, λεπτός, μη ανιχνεύσιμος, έτσι ώστε ο άνθρωπος να μπορεί να αισθάνεται ότι είναι ακόμα «ο άντρας».

Και όταν οι “σύγχρονες και ανεξάρτητες” γυναίκες δίνουν στον άντρα τους την “ελευθερία” και την “εμπιστοσύνη”, συνήθως χάνουν. Το λάθος που κάνουν είναι ότι πιστεύουν ότι αν δώσουν σε έναν άντρα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΉ ελευθερία και εμπιστοσύνη, δείχνουν στον άνθρωπο σεβασμό, ο οποίος θα τον κάνει να την σέβεται περισσότερο – και με βάση αυτό το σεβασμό, θα την «ερωτευτεί».

Τι πάει Λάθος

Αντίθετα, μια γυναίκα που «ενεργεί» με λίγη ανασφάλεια, η οποία τον κάνει να καταλαβαίνει ότι παρατηρεί άλλες γυναίκες γύρω του, να του λέει  ότι φοβάται ότι μπορεί να την αφήσει και έτσι να ενεργεί με τρόπους για να τον κρατήσει κοντά της – κάνει τον άνδρα να αισθάνεται ότι είναι απαραίτητος και αισθάνεται ότι κατέχει την εξουσία. Έτσι, η γυναίκα που ενεργεί λίγο κτητική, αδύναμη, άπορη, συνήθως εκπληρώνει την ανάγκη του εγωισμού του – κάνοντάς τον να αισθάνεται ότι είναι απαραίτητος και ότι τον αναζητούν.

Επίσης, οι περισσότεροι άνδρες θα «ερωτευτούν» μια γυναίκα που θεωρούν ότι είναι πολύ καλή – εφ ‘όσον παραμένει πάντα λίγο κατώτερη από αυτόν – ίσως το κορίτσι τους να είναι ανασφαλές, ίσως δεν είναι πολύ έξυπνη (δηλαδή να είναι έξυπνη αλλά όχι πιο έξυπνη από αυτόν), ίσως να είναι λίγο συναισθηματικά «αδύναμη» και να τον έχει ανάγκη.

Οι άνδρες συνήθως δεν τους αρέσει να «θαυμάζουν» τη γυναίκα τους — τους αρέσει να τους θαυμάζουν. Μια γυναίκα που θαυμάζει έναν άντρα μπορεί πιο εύκολα να τον κάνει να την ερωτευτεί. Αντίθετα, αν ένας άνδρας συναντήσει μια γυναίκα που είναι άξια σεβασμού, την οποία δεν μπορεί παρά να θαυμάζει, τείνουν να αισθάνονται όχι «ερωτευμένοι», αλλά αντίθετα, φοβισμένοι και άβολοι για το πώς ακριβώς να δράσουν / να ανταποκριθούν. Οι άνδρες σπάνια ξέρουν πώς να συμπεριφέρονται πραγματικά σε μια γυναίκα που εμπνέει πραγματικό σεβασμό από αυτόν — μάλλον θα ντρέπεται και θα την αποφεύγει — επειδή η ανάγκη του εγωισμού του δεν είναι να «θαυμάζει», αλλά να «θαυμάζεται».

Οι ασυμφωνίες βρίσκονται σε αυτό που οι γυναίκες πιστεύουν ότι θα κάνει έναν άνδρα ερωτευμένο μαζί της (κυρίως βασισμένο σε μύθους που διαδόθηκαν από τα μέσα ενημέρωσης), σε σύγκριση με αυτό που οι άνδρες πραγματικά χρειάζονται, θέλουν και ανταποκρίνονται.

Στην πραγματικότητα, οι περισσότεροι άνδρες που πιστεύουν ότι έχουν «ερωτευτεί» στην πραγματικότητα δεν είναι πραγματικά ερωτευμένοι – είναι ξετρελαμένοι. Ο ξεμυαλισμός τους ΔΕΝ είναι με την πραγματική γυναίκα, αλλά με μια ιδέα ή μια φαντασίωση που έχουν γι ‘αυτήν. Ένας άνδρας μπορεί να διαβάσει πολλά πράγματα στα λόγια, τις κινήσεις, τα χαρακτηριστικά μιας γυναίκας κ.λπ., και να τους δώσει (λάθος) σημασία – απλά επειδή είναι ΗΔΗ «ερωτευμένοι» μαζί της. Αν δεν ήταν «ερωτευμένος» μαζί της, τότε αυτές ακριβώς οι ίδιες λέξεις, κινήσεις και χαρακτηριστικά θα εκληφθούν ως χαζές/ μη ελκυστικές / παλαβές.