5 μαθήματα σχέσεων που οι περισσότεροι άνθρωποι δυστυχώς μαθαίνουν πολύ αργά

Η άγνοια για κάποια αλήθεια για την αγάπη, τη σχέση και το γάμο μπορεί να σας φέρει σε μειονεκτική θέση. Θα μετανιώσετε για τις περισσότερες προσωπικές σας αποφάσεις και επιλογές. Αφήσατε τον εαυτό σας σε λάθος χέρια και μάλλον συμβιβαστήκατε με κάτι λιγότερο από ένα μέτριο σύντροφο ζωής από αυτόν που σας αξίζει.

unhappy_relationship

Ιδού λοιπόν τα 5 μαθήματα:

1. Ένας καλός άνθρωπος δεν είναι απαραίτητα καλός σύντροφος. Το ότι κάποιος έχει καλή κοινωνική θέση δεν σημαίνει ότι θα είναι εξαιρετικός σύντροφος. Θα έχετε δει μερικούς καλούς ανθρώπους που δεν μπορούσαν να διατηρήσουν τον γάμο τους ούτε για ένα χρόνο.

2. Το να γίνεις σπουδαίος σύντροφος έρχεται με τη γνώση και την εμπειρία. Όσο περισσότερες πληροφορίες και εμπειρίες έχει κάποιος σχετικά με αυτό, τόσο καλύτερα θα τα πάει ως ρομαντικός σύντροφος. Θα είστε λοιπόν ένας καλύτερος σύντροφος στην επόμενη σχέση σας από ό,τι στην προηγούμενη αν τα ξέρετε.

3. Το να κρατάτε το σεξ εκτός των γνωριμιών σας δεν έχει καμία σχέση με την επιτυχία ή την αποτυχία της σχέσης. Μπορείτε να κάνετε σεξ στο πρώτο ραντεβού και να ζήσετε ευτυχισμένοι μαζί μέχρι τα 90 σας. Μπορείτε να κρατήσετε το σεξ εκτός των πρώτων ραντεβού σας και μπορεί να μην επιβιώσει πέρα ​​από ένα χρόνο.

4. Λέγεται σχέση. Όχι φυλακή. Δυστυχώς, κάποιοι το βλέπουν ως το τελευταίο. Και έτσι ζούνε όλη τους τη ζωή ως κρατούμενοι – κάποιος που δεν έχει την ελευθερία επιλογής.

Η αλήθεια είναι ότι έχεις μια επιλογή…να φύγεις ή να μείνεις στη ζωή οποιουδήποτε. Όταν δεν νιώθεις πια που μπορείς να μείνεις – σε κακοποιούν, σε κάνουν θύματα, σε καταπονούν, σε κάνουν ένα σεξουαλικό παιχνίδι, σε θεωρούν δεδομένο – μπορείς λοιπόν να φύγεις. Δεν είναι φυλακή η σχέση ή ο γάμος. Πάντα υπάρχει κάποιος άλλος που μπορεί να σου φερθεί καλύτερα. Αφήστε τον γάμο σας να βουλιάξει και να φύγετε μακριά.

5. Δεν αρκεί η αγάπη. Σύμφωνοι, πρέπει πρώτα να συμπαθήσεις κάποιον πριν ξεκινήσεις τα ραντεβού. Αλλά όταν πρόκειται να περάσετε το υπόλοιπο της ζωής σας μαζί του, η αγάπη δεν αρκεί. Δυστυχώς, οι περισσότεροι νέοι κάνουν το λάθος να παντρευτούν κάποιον, για κανέναν άλλο λόγο παρά μόνο επειδή νιώθουν “πεταλούδες” στο στομάχι τους και ταχυπαλμία για κάποιον.

Η αλήθεια είναι αυτή:

Μπορείτε να έχετε μια επιτυχημένη σχέση γάμου χωρίς να έχετε ποτέ αυτά τα συναισθήματα για τον σύντροφό σας. Αλλά δεν μπορείτε να έχετε αυτή την επιτυχία εάν ο σύντροφός σας δεν είναι κάποιος με τον οποίο μπορείτε να συνεργαστείτε για την οικοδόμηση της σχέσης.

Το αν μπορείτε να συνεργαστείτε με κάποιον είναι ο πιο καθοριστικός παράγοντας από την αγάπη για τη διασφάλιση της επιτυχίας του ραντεβού ή του γάμου σας.

Πολλοί άνθρωποι που παντρεύονται μόνο και μόνο επειδή νιώθουν έντονη αγάπη για κάποιον συνήθως μετανιώνουν για την επιλογή τους όταν οι ορμόνες και τα συναισθήματα της αγάπης υποχωρούν.

Μην δίνετε και μεγάλη σημασία μόνο στον έρωτα. Σε μεγάλο βαθμό, είναι όλα ορμόνες και συναισθήματα. Είναι προσωρινά. Βρείτε κάποιον με τον οποίο μπορείτε να συνεργαστείτε αρμονικά. Είναι σημαντικό.

Πριν πάτε για γάμο, θυμηθείτε:

  • Πρέπει να φτιάξετε σωστά τις σχέσεις που έχετε με τον άλλο στον γάμο σας. Μεγάλο μέρος της προσωπικής, καριέρας και πνευματικής σας επιτυχίας εξαρτάται από την ποιότητα της ερωτικής σας ζωής.

  • Ο λάθος συζυγικός σύντροφος είναι μια αρνητική επιρροή που μπορεί να σας καταστρέψει τη ζωή. Κι αυτό μπορεί να δηλητηριάσει τη σωματική, ψυχική και πνευματική σας ευημερία.

  • Οι δυστυχισμένες σχέσεις μπορεί απλώς να είναι η μεγαλύτερη απειλή για την υγεία σας.
    Όπως κάνουν το άγχος και η κατάθλιψη, αυξάνουν τα καρδιακά προβλήματα και εξασθενούν το ανοσοποιητικό σύστημα. Όλα αυτά είναι μέρος του πώς μια δυστυχισμένη σχέση επηρεάζει την υγεία σας.
    Οι δυστυχισμένες σχέσεις, ίσως είναι και η μεγαλύτερη απειλή για την υγεία σας.