Το τέλος εν όψει

Εάν οι ακόλουθες τρεις συμπεριφορές περιγράφουν εσάς ή τον σύντροφό σας, ο γάμος σας μπορεί να πλησιάζει στο τέλος του.

things-feel-before-marriage-fails

1. Δεν έχετε κίνητρο να αλλάξετε τη συμπεριφορά σας για να σώσετε το γάμο σας.

Εάν ο γάμος σας αντιμετωπίζει προβλήματα, είναι εύκολο να κατηγορήσετε τον σύντροφό σας. Αλλά αν περιμένετε μόνο από τον σύντροφό σας να κάνει όλες τις αλλαγές, μπορείτε επίσης να περιμένετε ότι ο γάμος θα συνεχίσει να μην πηγαίνει καλά.

Η παραφροσύνη εδώ ορίζεται ως το να συνεχίζεις να κάνεις αυτό που έκανες παλιά, αλλά να περιμένεις διαφορετικά αποτελέσματα.

Εάν η σχέση σας αισθάνεστε ότι δεν πάει άλλο, ο μόνος τρόπος για να τον σώσετε είναι να αλλάξετε κατεύθυνση και οι δύο, αλλιώς να τερματίσετε το γάμο.

2. Δεν έχετε επενδύσει στη σχέση.

Η διάσωση ενός γάμου θέλει δουλειά. Σκληρή δουλειά. Αυτό σημαίνει ότι για να τον σώσεις, θα χρειαστεί να επενδύσετε χρόνο, προσπάθεια και χρήματα. Μην ξεγελάτε τον εαυτό σας πιστεύοντας ότι μπορείτε να κερδίσετε περισσότερα από τη σχέση από όσα είστε διατεθειμένοι να επενδύσετε σε αυτήν.

Η επένδυση σε έναν ικανοποιητικό γάμο σημαίνει να κάνετε τακτικές καταθέσεις στην τράπεζα αγάπης του συντρόφου σας. Σημαίνει ότι πρέπει να μελετήσουμε τον σύντροφό μας και να μάθουμε τι τον κάνει να νιώθει ότι τον αγαπούν και τον σέβονται. Τότε πρέπει να κάνουμε εκείνα τα πράγματα που ενεργοποιούν τη σχέση τέσσερις φορές περισσότερο από αυτά που την απενεργοποιούν.

3. Πιστεύεις ότι παντρεύτηκες το λάθος άτομο.

Πολλοί από εμάς πέσαμε στον μύθο ότι υπάρχει κάπου το κατάλληλο άτομο για εμάς. Λαχταράμε να κοιτάξουμε κάποιον στα μάτια και να πούμε: «Με ολοκληρώνεις». Έτσι, όταν ο γάμος μας αντιμετωπίζει προβλήματα, είναι εύκολο να σκεφτούμε ότι ο γάμος ήταν λάθος.

Αλλά όλοι οι γάμοι αντιμετωπίζουν προβλήματα. Το να πιστεύεις ότι παντρεύτηκες το λάθος άτομο, υπονομεύει κάθε προσπάθεια ώστε να κάνεις τον γάμο σου να λειτουργήσει. Δεν υπάρχει τέλειο ταίρι. Ένας γάμος δεν είναι σαν να ταιριάζουν κομμάτια σε ένα παζλ. Φέρνουμε στο γάμο τις ατομικές μας ατέλειες.

Ένας επιτυχημένος, ικανοποιητικός γάμος μοιάζει περισσότερο με τα βαλίτσα όταν μετακομίζετε σε ένα νέο σπίτι. Μερικά πράγματα μεταφέρονται μαζί σου. άλλα πράγματα μένουν πίσω επειδή απλά δεν ταιριάζουν με το νέο σας σπίτι. Στο γάμο, το να καταλάβεις τι μένει πίσω και τι μεταφέρεται απαιτεί υπομονή, χρόνο και – κυρίως – μια γενναιόδωρη αγάπη που δίνει χώρο, συγχωρεί και υπομένει τις ατέλειες.