Ποιός είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να δείτε την αληθινή προσωπικότητα ενός ατόμου;

Όταν προσπαθείτε να βρείτε τη διαφορά ανάμεσα σε κάποιον που είναι αληθινός και σε κάποιον που είναι ψεύτικος, είναι σα να προσπαθείτε να βρείτε τη διαφορά μεταξύ ενός έργου τέχνης και ενός καλά κατασκευασμένου αντιγράφου. Όμως εάν διαβάσετε τα παρακάτω σημάδια θα μπορέσετε να ξεχωρίζετε πιο εύκολα τους ψεύτικους ανθρώπους από τους αυθεντικούς.

main-qimg-eea5ede4acb6bb3826354ae3e8f1456b-lq

✔ Παρατηρήστε τους υπό πίεση.

✔ Δώστε τους πολλή δύναμη και ευθύνη.

✔ Χρησιμοποιήστε τις αποκλίνουσες προσδοκίες.

Oi αποκλίνουσες προσδοκίες είναι να πάρεις ένα άτομο από ένα περιβάλλον στο οποίο είναι εντελώς χαλαρό και να το βάλεις σε ένα άλλο όπου είναι πολύ έξω από τη ζώνη άνεσής του. Αυτό το αναγκάζει αμέσως να αρχίσει να σκέφτεται και να ενεργεί με διαφορετικό τρόπο.

✔ Ποτέ μην εμπιστεύεστε τα λόγια μόνο. Δείτε τι λένε ότι θα κάνουν. Στη συνέχεια, παρατηρήστε προσεκτικά εάν θα κάνουν αυτό που υποσχέθηκαν. Ποτέ μην εμπιστεύεστε τα λόγια μόνο.

✔ Μπορούν να είναι συνεπείς σε ένα ραντεβού;

✔ Ζητήστε τους βοήθεια και δείτε αν θα εμφανιστούν.

✔ Δανείστε τους χρήματα και δείτε αν θα τα επιστρέψουν, χωρίς να χρειαστεί να τους το υπενθυμίσετε.

✔ Κάντε τους κομπλιμέντα. Κολακέψτε τους. Υποτιμούν τα επιτεύγματά τους και δείχνουν γνήσια ταπεινοφροσύνη; Ή μήπως διασκεδάζουν με υπερηφάνεια και αισθάνονται φοβεροί;

✔ Αναλαμβάνουν την ευθύνη για τη ζωή τους ή αναζητούν την ευθύνη σε άλλους και σε κάθε μέρος;

✔ Δείτε πώς συμπεριφέρονται μεθυσμένοι. Γίνονται επιθετικοί; Υπερβολικά συναισθηματικοί; Χτυπάνε σε ό,τι κινείται; Έχουν τότε υποκείμενα ζητήματα, πολύ βαθιά για να μπλέξουν.

✔ Ποια είναι τα είδωλά τους; Σε ποιον θέλουν να μοιάζουν;

✔ Τι βιβλία διαβάζουν; Διαβάζουν καθόλου;

✔ Όπως μέσα, έτσι και έξω. Δείτε τη σωματική τους διάπλαση. Είναι χοντροί; Είναι λιπόσαρκοι; Εάν ΔΕΝ είναι άρρωστοι ή δεν έχουν υποκείμενες ιατρικές παθήσεις που τους εμποδίζουν να ασκούνται και να προσέχουν τη διατροφή τους, τότε δεν έχουν πειθαρχία και προνοητικότητα.

✔ Πώς συμπεριφέρονται στα ζώα; Πώς συμπεριφέρονται στα παιδιά;

✔ Πώς μιλούν με το προσωπικό της δουλειάς τους, τους σερβιτόρους ή το προσωπικό των κέντρων;

✔ Πώς μιλάνε για το άλλο φύλο; Το θεοποιούν ή το δαιμονοποιούν; Να είστε προσεχτικοί και από τους δύο.

• Παρόλο όλα αυτά που λέγονται, είναι σημαντικό να παραμένετε συμπονετικοί με τους άλλους. Ακόμα κι αν μερικοί άνθρωποι είναι αναξιόπιστοι, απειθάρχητοι, υπερβολικά συναισθηματικοί σαν παλαβοί.

• Εάν κρίνετε τους άλλους πολύ σκληρά, θα καταλήξετε να βλέπετε τον κόσμο και τους ανθρώπους ως ένα σκοτεινό, κακόβουλο, εγωιστικό και τελικά ένα μέρος μεγάλου ρίσκου. Θα αρχίσετε να ζείτε με μια δηλητηριασμένη καρδιά. Και από μια δηλητηριασμένη καρδιά, βγαίνουν δηλητηριασμένες σκέψεις και πράξεις. Ναι, αυτό ακούγεται σαν πολύ άσχημο, αλλά είναι 100% αλήθεια.

• Μείνετε λοιπόν στοργικοί και ανοιχτοί στους άλλους, αλλά και ρεαλιστές και πραγματιστές.