Μην πάρεις βιαστικές αποφάσεις αν ο σύντροφος σου σε απάτησε

Το να ανακαλύψεις ότι ο σύντροφος σου είχε ή έχει μια παράλληλη σχέση μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω στον κόσμο σου και σίγουρα είναι μια συναισθηματικά καταστροφική εμπειρία. Σε τελική ανάλυση, είναι μια προδοσία της εμπιστοσύνης που του είχες που μπορεί να προκαλέσει μια πληθώρα άλλων προβληματισμών για τη ζωή και το μέλλον σου. Αυτή τη στιγμή, είναι λογικό να σε κυριεύουν συναισθήματα. Οι άνθρωποι μπορούν να βιώσουν ξαφνικά μια σειρά από συναισθήματα αφού ανακαλύψουν την απιστία, όπως λύπη, θυμό, σοκ και δυσπιστία. Ωστόσο, σύμφωνα με τους ειδικούς είναι αυτό που θα αποφασίσεις να κάνεις μετά που είναι σημαντικό.

1040639-xeiristikos_anthropos_680

Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές που μπορούν να σε βοηθήσουν.

✔Πάρτε μια ανάσα και άφησε τον εαυτό σου να κλάψει ή να ουρλιάξει

✔ Απευθύνσου σε έμπιστους φίλους

✔ Προσπάθησε να καταλάβεις γιατί ή πώς συνέβη η απιστία

✔Φρόντισε να αξιολογήσεις την κατάσταση της κατάστασής σου, γιατί πρέπει να βρίσκεστε σε ένα σταθερό περιβάλλον.

✔ Αν δεν νιώθεις άνετα να μείνεις στο ίδιο μέρος με τον σύντροφο σου, τότε βρες ένα ασφαλές μέρος για να μείνεις.

✔ Κατάλαβε ότι δεν φταις εσύ

✔ Μπορεί να είναι δύσκολο να πάρεις μια τελική απόφαση, αλλά άρχισε να βάζεις τα θεμέλια για το προς ποια κατεύθυνση πηγαίνει αυτή η σχέση.  Μπορείς να συγχωρήσεις ή και να ξεχάσεις ακόμα.

✔ Δώσε στον εαυτό σου τουλάχιστον 24 ώρες πριν πάρεις μεγάλες αποφάσεις

✔ Επαναξιολόγησε τη σχέση και να αποφασίσεις εάν η απιστία του συντρόφου σου είναι κάτι που συγχωρείται. Και τότε θα χρειαστεί να συζητήσετε πώς θα προχωρήσετε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Εάν δεν συγχωρείται, τότε θα πρέπει να προχωρήσετε με τον πιο σωστό τρόπο που μπορείτε για εσάς τους ίδιους ή και για τα παιδιά.