Επτά συνήθειες, που πρέπει να κόψετε, για να πάει καλά η σχέση σας

Αν νιώθετε ότι έχετε βρει έναν άνθρωπο, που αξίζει να μοιραστείτε το χρόνο σας μαζί του, στο παρόν αλλά και μακροπρόθεσμα, μην κάνετε τα λάθη που κάνατε στο παρελθόν σε προηγούμενες σχέσεις, μόνο και μόνο από συνήθεια. Έτσι, λοιπόν:

couple-happy

1. Μην «κατασκοπεύετε»

Δεν είστε η ηρωίδα βιβλίου της Αγκάθα Κρίστι, ούτε έχετε να κάνετε με την εξιχνίαση δολοφόνου στο CSI. Μην ψάχνετε στα κρυφά το κινητό του αγαπημένου σας και μη μελετάτε με ακρίβεια μικροσκοπίου τις αναρτήσεις του στα κοινωνικά δίκτυα. Η εμπιστοσύνη είναι μια από τις θεμέλιες λίθους σε μια σχέση και η διατάραξη αυτής, βλάπτει σοβαρά τη σχέση και στην τελική, εσάς την ίδια.

2. Προσοχή στις εμμονές

Μπορεί να είστε στις αρχές της σχέσης και να θέλετε και οι δυο να περνάτε ολόκληρα 24ωρα ο ένας με τον άλλο, αλλά κάτι τέτοιο δεν είναι καλό να γίνεται συνήθεια πέραν της πρώτης μελιστάλαχτης περιόδου. Και οι δυο χρειάζεστε το χώρο σας και το χρόνο σας με τον εαυτό σας και με τους φίλους σας. Δε σημαίνει ότι δεν αγαπιέστε πια. Σημαίνει ότι παραμένετε ολοκληρωμένες προσωπικότητες που έχουν και άλλα ενδιαφέροντα πέρα του ερωτικού τους συντρόφου.

3. Αποδεχτείτε τον

Μπορεί να μη σας αρέσουν πολύ τα ρούχα του και μπορεί να μην αντέχετε να ακούτε τη μουσική που εκείνος ακούει, αλλά για κάποιο λόγο τον ερωτευτήκατε. Το ότι είστε διαφορετικοί δε σημαίνει ότι πρέπει να τον αλλάξετε για να συνεχίσετε να είστε μαζί.

Είστε μεν διαφορετικοί σε κάποια πράγματα, αλλά σε κάποια άλλα μοιάζετε και αν προσπαθήσετε να αλλάξετε αυτά που δεν σας αρέσουν, τότε είναι πιθανό να αλλάξουν και εκείνα που… σας αρέσουν. Αποδεχτείτε τον, όπως κι εκείνος αποδέχεται εσάς, καθώς ούτε κι εσείς είστε η τέλεια σύντροφος, όπως κανείς μας δεν είναι.

4. Φοβάστε την αντιπαράθεση

Δεν είναι καλό να κρατάτε τα αρνητικά συναισθήματα σας για εσάς, όταν ειδικά αναφέρονται σε εκείνον ή έχουν προκληθεί από εκείνον. Όταν κάτι σας στενοχωρήσει ή αναστατώσει, μιλήστε με εκείνον γι’ αυτό που σας πείραξε και λύστε την παρεξήγηση πριν εξελιχθεί. Όσο συσσωρεύονται μέσα σας οι αρνητικές σκέψεις και δεν τις εκδηλώνετε επειδή φοβάστε την αντιπαράθεση, τόσο το χειρότερο για την πορεία της σχέσης, αφού αργά ή γρήγορα θα «σκάσετε» και η έκρηξη δεν θα είναι μερική, αλλά μάλλον σαρωτική.

5. Μην το παρακάνετε με τη ζήλεια

Είναι φυσιολογικό να πέφτει το μάτι του σε άλλες κοπέλες και είναι φυσιολογικό κι εσείς να ζηλεύετε ελαφρώς, όταν το κάνει αυτό. Αρκεί να διατηρήσετε τη ζήλια στο επίπεδο του «ελαφρώς» και να μην περάσετε -από τη μια στιγμή στην άλλη- στο επίπεδο του «παράφορα».

Αν από την άλλη φτάσει κι εκείνος στο σημείο να φλερτάρει με μια άλλη γυναίκα μπροστά σας, τότε συζητήστε το μαζί του και δείξτε του να καταλάβει, με ωραίο τρόπο, ότι αυτό που κάνει σας πληγώνει. Και η ζήλια ακόμα θέλει τον τρόπο και τη διπλωματία της.

6. Φροντίστε να μη βαριέστε

Είναι καλό να ακολουθείτε συγκεκριμένες ρουτίνες με τον καλό σας, καθώς αυτό θα βοηθήσει στο μεταξύ σας δέσιμο, αρκεί η σχέση σας να μην είναι μονάχα αυτές οι ρουτίνες. Φροντίστε ανά τακτά χρονικά διαστήματα να προτείνετε κάτι διαφορετικό, να πάτε μια φορά για ποτό σε ένα πιο ιδιαίτερο μέρος ή να μαγειρέψετε μαζί κάτι πιο πολύπλοκο.

Δε χρειάζονται μεγάλες αλλαγές για να κάνετε τα πράγματα λίγο πιο πικάντικα και ενδιαφέροντα. Ειδικά για τους άντρες, ακόμα και ένα διαφορετικό άρωμα, αν φορέσετε, θα κάνει τη διαφορά.

7. Μη θεωρείτε τίποτα δεδομένο

Ακόμα κι αν είστε πολλά χρόνια με τον αγαπημένο σας, μην επαναπαύεστε όσον αφορά τα συναισθήματα του, αλλά και τα δικά σας. Να δείχνετε πάντα την ευγνωμοσύνη σας όταν σας κάνει τα χατίρια και μην ξεχνάτε να κάνετε κομπλιμέντα ο ένας στον άλλο, όπως κάνατε όταν τα είχατε πρωτοφτιάξει. Μπορεί να το ξέρετε ότι σας αγαπάει, όπως και εκείνος ξέρει, αλλά αν το ακούει από τα χείλη σας σε συχνή βάση κιόλας, ακόμα καλύτερα.