Γιατί είναι δύσκολο τελικά να βγεις τρία ραντεβού ;

Είναι γενικά παραδεκτό ότι στη σημερινή εποχή υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στη δημιουργία σχέσεων. Ενώ οι άνθρωποι αισθάνονται μοναξιά και δηλώνουν ότι αναζητούν το ταίρι τους, δυστυχώς στην πορεία το αποτέλεσμα δεν τους καλύπτει. Έτσι είτε παραιτούνται από την αναζήτηση συντρόφου ή μπαίνουν σ’ ένα συνεχές κυνήγι γνωριμιών.

third-date

Πολλές φορές, ενώ το πρώτο ραντεβού ξεκινάει με τις καλύτερες προϋποθέσεις, το ενδιαφέρον «ξεφουσκώνει» πολύ γρήγορα. Την πρώτη φορά που βγαίνουν δυο άνθρωποι  παρουσιάζουν την καλύτερη εικόνα τους, προσπαθώντας να κρύψουν τα ελαττώματα τους, ενώ κατά τη δεύτερη  εισέρχονται σε πιο προσωπικά δεδομένα: Ο ένας παρατηρεί τον άλλον  πιο διεισδυτικά και το στοιχείο της εμφάνισης δεν είναι αρκετό.

Οι περισσότερες απ’ αυτές τις γνωριμίες δυστυχώς δεν συνεχίζονται.  Αυτό συμβαίνει για διάφορους λόγους: Οι  άνθρωποι δεν διαθέτουν συγκεκριμένα κριτήρια προκειμένου να δημιουργήσουν μια σχέση και έτσι εύκολα απογοητεύονται. Υπάρχει μια άλλη κατηγορία που επιζητά τη δημιουργία περιστασιακών σχέσεων, επειδή δεν διαθέτει ωριμότητα. Τέλος, κάποιοι θέτουν πολύ συγκεκριμένα ποιοτικά κριτήρια με αποτέλεσμα να μην μπορούν να βρουν κάποιον να τους καλύπτει. Είναι σημαντικό να ιεραρχήσουμε τα βασικά στοιχεία που θέλουμε  απαραίτητα  από κάποια σχέση και σε κάποια άλλα να μπορούμε  να ελιχθούμε.

Αν στο πρώτο ραντεβού βλέπουμε ότι ο άνθρωπος που έχουμε απέναντί μας δεν πληροί όλες τις προδιαγραφές, είναι καλό να του δώσουμε μια ευκαιρία για ένα δεύτερο ραντεβού, όπου ενδεχομένως να αποκαλυφτεί αν μπορεί να δημιουργηθεί ενδιαφέρον.

Τι να κάνεις αν θέλεις να φτάσεις στο τρίτο ραντεβού;

Στόχος σου είναι να τον σαγηνεύσεις και όχι να βγάλεις το εσώψυχά  σου, σαν να έχεις πάει επίσκεψη στον ψυχολόγο σου. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να εμφανιστείς αμίλητη και σκυθρωπή, αλλά να είσαι φιλική και να έχεις τα αυτιά σου ανοιχτά στις διηγήσεις του. Έτσι θα δείξεις ότι είσαι ένας άνθρωπος επικοινωνιακός, που ενδιαφέρετε για τον συνομιλητή του και πως- αν συνεχίσει να βγαίνει μαζί σου- θα έχει δίπλα του μια σύντροφο με κατανόηση.

Η αινιγματική άγνωστη

Άφησέ τον να ανακαλύψει πράγματα για σένα, σαν άλλος Φερδινάνδος Μαγγελάνος (διάσημος Πορτογάλος θαλασσοπόρος). Το να είσαι «ανοιχτό βιβλίο» δεν θα σου δώσει έξτρα πόντους, αντιθέτως θα σε κάνει να φαίνεσαι προβλέψιμη. Μη διανοηθείς να αναλύσεις την ιστορία της ζωής σου ούτε να εξομολογηθείς ότι το πρώτο σου «φλερτ» ήταν με τον ξάδερφό σου τον Τάκη στο χωριό.  Σίγουρα δεν θα εκτιμήσει τις ιστορίες του βουνού και του λόγγου και επίσης κανένας άνδρας δεν θέλει να ξέρει τι έκανε η γυναίκα με την οποία βγαίνει πριν από εκείνον στο κρεβάτι της.

Μπινελίκια τέλος!

Μπορεί η Ελεονόρα Μελέτη να είναι μια από τις πιο ενδιαφέρουσες τηλεοπτικές περσόνες, τέτοιου είδους γυναίκες όμως είναι «κόκκινο πανί»για τους εκπροσώπους του ισχυρού φύλου: Δεν σου λέω να εμφανιστείς χαμηλοβλεπούσα, όμως οι εκφράσεις «ψοφόμπαλα», «μαναφούκι», και λοιπές ατάκες που θυμίζουν την αξέχαστη Μαλβίνα Κάραλη δεν ιντριγκάρουν κανέναν, ή για να το θέσω πιο σωστά ; Δεν είναι ότι δεν θα γελάσει με όσα λες, μπορεί να σε θεωρήσει ετοιμόλογη, όμως μάλλον ύστερα  απ’ αυτό το comedy show θα γίνετε δυο καλά φιλαράκια.

Ναι στον Σαίξπηρ, όχι στο σεξ!

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που προσέχεις όταν αγοράζεις ένα βιβλίο: Το εξώφυλλο και ο τίτλος του. Το «ζουμί», όμως, ενός μυθιστορήματος συνήθως ξεδιπλώνεται  από τη μέση και μετά της ανάγνωσης. Ακριβώς όπως στις σχέσεις. Μην βγάζεις εύκολα συμπεράσματα  και μην μπεις στο τριπάκι να κάνεις τα πάντα για να ευχαριστήσεις το συνοδό σου. Το να πέσεις στο κρεβάτι μαζί του μόνο και μόνο για να συνεχίσετε να βγαίνετε είναι αδιέξοδη  κίνηση, όπως κι επίσης να φέρεσαι σαν να είσαι ο καλός απουσιολόγος που θέλει να «γλείψει»το δάσκαλο.

Πες «όχι» στις ανασφάλειες

Οι περισσότεροι άνθρωποι κρατούν κρυμμένους  άσους στο μανίκι τους, δεν προβάλλουν τα «τρωτά» τους σημεία και αφήνουν το χρόνο να δείξει πόσο κοντά μπορούν να έρθουν. Γιατί λοιπόν  βιάζεσαι να προβάλεις την αρνητική εικόνα που έχεις για τον εαυτό σου; Μπορεί να έχεις πρόβλημα αυτή την περίοδο με τη δουλειά σου ή την οικογένεια σου, όμως βγήκες  για να περάσεις καλά. Αν δεν είναι διασκεδαστικά τα  πρώτα  τρία ραντεβού, η συνέχεια της σχέσης ποια θα είναι; Η επιτομή της μίρλας  και της κακομοιριάς;

Fast & Forward- Manual επιβίωσης:

-Μην του δώσεις αμέσως όλα τα στοιχεία επικοινωνίας . Δεν θα του χρειαστεί στο άμεσο μέλλον το σταθερό στο σπίτι της γιαγιά σου στο χωριό.

-Όταν σου τηλεφωνήσει για να βγείτε δεύτερο ραντεβού, μην  ακυρώσεις ότι έχεις κανονίσει μόνο και μόνο για να τον ξαναδείς. Βρείτε μια μέση λύση που να σας βολεύει και τους δυο.

-Στην  προσπάθεια σου να  το παίξεις δύσκολη, μην το παρακάνεις με το να ακυρώνεις τα ραντεβού σας, γιατί θα ξενερώσει.

-Απόφευγε τα ρούχα που θυμίζουν χορεύτρια στο Las Vegas.

-Προσπάθησε να σιγουρευτείς ότι ενδιαφέρεται για σένα και δεν ψάχνει έναν ώμο για να κλάψει, μετά τον πρόσφατο χωρισμό του.

-Μην του κάνεις ανάκριση: Οι ερωτήσεις που έχουν να κάνουν με το εκκαθαριστικό της εφορίας του απαγορεύονται δια ροπάλου.

-Όπως δεν θα ήθελες να βγαίνει με άλλες παράλληλα, μην το κάνεις ούτε και εσύ!

-Μην του πεις από το πρώτο ραντεβού ότι ενδιαφέρεσαι να δημιουργήσεις άμεσα οικογένεια.

-Μην του τηλεφωνείς κάθε τρεις και λίγο, δεν είναι η κολλητή σου.

-Μη θεωρείς δεδομένο ότι και στα τρία ραντεβού θα πληρώσει εκείνος και μην του κάνεις σκηνή σε περίπτωση που προτείνει να χωρίσετε το λογαριασμό στα δύο.

Αλεξάνδρα Καππάτου  – Δήμητρα Μποφυλάτου