4 καθημερινά προβλήματα που μπορεί να λύσει ένας ευτυχισμένος γάμος!

Ένας ευτυχισμένος γάμος δεν είναι ο γάμος ανάμεσα σε δύο υπερήρωες. Ούτε είναι ο γάμος μια διαδικασία όπου όλα είναι ιδανικά, που κανείς δεν μαλώνει με τον άλλον και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Ο ευτυχισμένος γάμος είναι ένας γάμος με αγάπη, αφοσίωση, κατανόηση και πολύ υπομονή. Μπορεί να θέλει πολύ παραπάνω δουλειά, ωστόσο αν τον κατακτήσετε θα μπορέσετε να δώσετε λύση στα πιο βασικά καθημερινά προβλήματα.

wedding

Η ανατροφή των παιδιών

Ως γονείς έχετε σαφώς υποχρεώσεις και ευθύνες απέναντι στα παιδιά σας. Θα έρθουν να σας ζητήσουν συμβουλές και θα περιμένουν να τα καθοδηγήσετε στα πρώτα χρόνια της ζωής τους. Είναι σημαντικό να είστε θετικά πρότυπα για τα παιδιά σας. Θα χρειαστεί να τους δείξετε ότι μπορεί στην ζωή να χρειαστεί να αντιμετωπίσετε δυσκολίες, ωστόσο ότι έχετε την ικανότητα να τις αντιμετωπίζετε μη ηρεμία και υπομονή. Μπορεί να έχετε διαφορετικές απόψεις με τον σύζυγό σας αλλά σέβεστε την γνώμη του και λαμβάνετε αποφάσεις με τρόπο που δείχνει πάντα την αμοιβαία εκτίμηση και αγάπη που τρέφετε. Αυτές είναι αξίες που τα παιδιά θα κληρονομήσουν και θα κρατήσουν ζωντανές για όλη τους την ζωή.

kids-in-love Η οικονομική σταθερότητα

Πριν παντρευτείτε, η οικονομική σταθερότητα φαίνεται αρκετά εύκολη. Μετά τον γάμο και κυρίως με τον ερχομό των παιδιών, τα οικονομικά μέσα στο νοικοκυριό γίνονται καθημερινός μπελάς που μπορεί να πυροδοτήσει πολλά ακόμη προβλήματα. Εάν έχετε έναν δυνατό και ευτυχισμένο γάμο, αυτό μπορεί να βοηθήσει κατά πολύ τα επίπεδα του άγχους μέσα στην οικογένεια. Μπορείτε να συνεργαστείτε καλύτερα με τον σύζυγό σας, να κάνετε πιο εποικοδομητικές συζητήσεις, να μην ξεσπάτε ο ένας στον άλλον και να οργανώνετε καλύτερα τις καθημερινές υποχρεώσεις χωρίς καβγάδες και φασαρίες. Θα υπάρχει μεγαλύτερη κατανόηση σε όλα τα επίπεδα.

confidence Η εμπιστοσύνη

Ο φόβος και τα ψέματα καταφέρνουν μόνο να κάνουν την εμπιστοσύνη ολοένα και πιο αδύναμη. Εάν ζείτε κάτω από τέτοιες συνθήκες, τότε αυτό είναι μόνο τοξικό για την οικογένειά σας. Εάν όμως ο γάμος σας στηρίζεται στην εμπιστοσύνη, τότε θα έχετε μια αρμονική και χαρούμενη καθημερινότητα. Θα αισθάνεστε ήρεμη όταν ο σύντροφός σας θα θέλει να περάσει λίγο χρόνο με τους φίλους του ή να εκτονωθεί σε μια δραστηριότητα… και εσείς αντίστοιχα δεν θα αισθάνεστε εγκλωβισμένη σε ένα μη υγιές περιβάλλον. Θα μπορείτε να φροντίζετε τον εαυτό σας και να ασχολείστε με πράγματα εκτός σπιτιού που σας κάνουν (επίσης) καλύτερο άνθρωπο.

Η ομαλή επικοινωνία

Ένα ζευγάρι που γνωρίζει να επικοινωνεί και να συζητάει με εποικοδομητικό τρόπο, είναι ήδη ένα… ευτυχισμένο ζευγάρι! Αν θεωρείτε πως υπερβάλετε στις αντιδράσεις σας ή ότι υπεραμύνεστε ή ότι είστε πολύ ευαίσθητη στην κριτική, μπορείτε να το δουλέψετε. Αυτό θα κάνει καλό στην επικοινωνία σας, στην σεξουαλική σας ζωή, στην ανατροφή των παιδιών, στην δική σας αυτοπεποίθηση. Να έχετε πάντα στο μυαλό ότι ο γάμος χρειάζεται διαρκή φροντίδα και ειλικρινή αγάπη. Αυτό θα κάνει πολύ απλά την ζωή σας χίλιες φορές πιο εύκολη!

mama365.gr  Ελευθερία Ιωαννίδου/p>