6 πράγματα τα οποία ΠΡΕΠΕΙ να σας βγαίνουν φυσικά και μόνο υπό αυτή την προϋπόθεση υφίσταται ο λόγος να συμβαίνουν

Από τη στιγμή που γεννιόμαστε μπαίνουμε σε καλούπια από τα οποία ο μόνος τρόπος να γλιτώσουμε είναι μονάχα αν μπούμε σε διαφορετικά… καλούπια. Σε κάθε όμως περίπτωση, καταπιεζόμαστε να είμαστε, να φερόμαστε, να αποφασίζουμε για τις ζωές μας βάσει αντιλήψεων άλλων ατόμων και ποικίλων κοινωνικών πεποιθήσεων.

succesul-in-carieraΕπειδή όμως, τη ζωή μας μόνο εμείς τη ζούμε και οι συμβιβασμοί που κάνουμε καθημερινά για να επιβιώσουμε στη ζούγκλα της καθημερινότητας είναι πολλοί, θα πρέπει να έχουμε υπόψη μας, πως σε κάποια θέματα δεν θα πρέπει να λειτουργούμε μετά από πίεση και καταπίεση αλλά μονάχα βάσει όσων μας προστάζει η καρδιά μας.

1. Το σεξ

Σε μια κοινωνία που το σεξ έχει αποκτήσει μυθικές διαστάσεις και έχει αναχθεί σε έσχατο σημείο αναφοράς δεν είναι περίεργο που πολλοί νιώθουν περισσότερο κοινωνική πίεση να το αναζητήσουν, παρά προσωπική ανάγκη. Το σεξ είναι η απόλυτη μορφή επικοινωνίας με το αγαπημένο έτερον ήμισυ και δεν πρέπει να ευτελίζεται σε οτιδήποτε λιγότερο από αυτό. Δεδομένου ότι πολλοί θα σας κρίνουν για την σεξουαλική σας ζωή, επιμείνετε στο να ευχαριστήσετε και εν τέλει να σεβαστείτε πρώτα τον εαυτό σας, παρά τα καταπιεστικά στερεότυπα.

oikogeneia

2. Η τεκνοποίηση

Από την πίεση της τεκνοποίησης ταλαιπωρούνται περισσότερο τα παντρεμένα ζευγάρια, καθώς το συντριπτικό σύνολο της κοινωνίας, θεωρεί τα παιδιά αποτέλεσμα και απόδειξη ενός ευτυχισμένου γάμου. Επειδή όμως τα παιδιά είναι κάτι παραπάνω από το τιμολόγιο της αγάπης σας, καλό θα ήταν, να κλείσετε ερμητικά τα αυτιά σας στις κοινωνικές προσταγές, τα παράπονα των γονιών, ακόμα και στο  βιολογικό σας ρολόι και να κάνετε παιδιά μόνο αφού νιώσετε σίγουροι για τον εαυτό σας και έτοιμοι να αφιερώσετε τη ζωή σε έναν τρίτο και όχι στο εγώ σας.

etairia

3. Η καριέρα

Μπορεί η οικονομική κρίση να μην αφήνει περιθώρια να κάνουμε αυτό που πραγματικά επιθυμούμε και να ακολουθήσουμε τις προσταγές της καρδιάς μας αλλά στο τέλος της ημέρας σημασία έχει να έχουμε περάσει καλά και αυτό δεν θα γίνει αν έχουμε περάσει 10 ώρες με κάτι που απλά δεν μας ευχαριστεί. Βρείτε αυτό που σας αρέσει και μαζί με αυτό και το κουράγιο να το κυνηγήσετε, γιατί θα συναντήσετε πολλά εμπόδια σε αυτό το κομμάτι.

kostoumia

4. Η εικόνα

Την εποχή που η δύναμη της εικόνας έχει κατακλύσει κάθε πτυχή της ζωής και η ομορφιά θεωρείται το μοναδικό όπλο που χρειάζεται κανείς και του οποίου η έλλειψη είναι όρος κοινωνικού αποκλεισμού είναι δύσκολο να μη νιώσει κανείς την πίεση που του ασκείται, ώστε να ανταπεξέλθει στα αντίστοιχα κοινωνικά και αισθητικά standards.

Η ελευθερία που νιώθει όμως εκείνος που αληθινά δεν τον νοιάζει η γνώμη των άλλων και αποφασίζει να ντυθεί, όπως εκείνος νιώθει, αγνοώντας επιδεικτικά τους αισθητικούς και καλλωπιστικούς κανόνες της ισχύουσας μόδας, είναι το μεγαλύτερο δώρο που μπορείτε οι ίδιοι να κάνετε στον εαυτό σας.

zeugari

5. Η παραμονή σε μια σχέση

Συχνά πέφτουμε στην παγίδα του φόβου να μείνουμε μόνοι μας και καταλήγουμε να είμαστε μόνοι μας μεν, σε μια σχέση δε. Γιατί η αλήθεια είναι πως όταν η σχέση έχει κλείσει τον κύκλο της καλό είναι για όλους και για την ίδια τη σχέση, που μπορεί να εξελιχθεί πολύ άσχημα, να λάβει τέλος. Τα αισθήματα μας δεν είναι ποτέ διαπραγματεύσιμα και το μόνο που καλούμαστε εμείς να κάνουμε είναι να τα ακούσουμε. Ο φόβος της μοναξιάς και η αμφιβολία ότι δεν θα βρείτε άλλο σύντροφο δεν είναι τίποτα άλλο παρά σκέψεις εγκάθετες των κοινωνικών προκαταλήψεων, που δεν έχουν καμία σχέση με την προσωπική σας αλήθεια.

dikastis

6. Η πίστη και η ιδεολογία σας

Είτε πρόκειται για τις πολιτικές ή τις θρησκευτικές σας προκαταλήψεις δεν θα πρέπει ούτε να επηρεάζεστε από άλλους σε βαθμό αλλοίωσης αυτών, ούτε να πιέζεστε προς μια κατεύθυνση επειδή έτσι  νομίζετε ή οι άλλοι νομίζουν, ότι πρέπει να σκέπτεστε. Η πίστη του καθενός διαμορφώνεται από τις προσωπικές του εμπειρίες και αναζητήσεις και είναι κάτι τόσο προσωπικό όσο και το ονοματεπώνυμό του.

Πηγή