Αμοιβαίοι συμβιβασμοί: Το μυστικό για έναν ευτυχισμένο γάμο

Οι ειδικοί σε θέματα γάμου συμφωνούν πως οι διαφωνίες και οι καυγάδες σε ένα γάμο είναι απόλυτα φυσιολογικοί. Μάλιστα, πολλές φορές λειτουργούν θετικά για ένα γάμο γιατί δίνουν την ευκαιρία στο ζευγάρι να μάθει ο ένας τον άλλο, να εξελίξει τη σχέση του και να εκφραστεί.

couple

Πως μπορούν όμως αυτές οι διαφωνίες να μην καταλήγουν σε καταστροφικούς καυγάδες; Σύμφωνα με την θεραπεύτρια Helen LaKelly και τον ειδικό σε θέματα γάμου Harville Hendrix που μίλησαν στο ηλεκτρονικό έντυπο YourTango, πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν πώς να αποφύγουν τις διαφωνίες και να τις διαχειριστούν με τέτοιο τρόπο ώστε να έχουν θετικό αποτέλεσμα για τη σχέση τους. Οι αμοιβαίοι συμβιβασμοί, όπως εξηγούν, είναι το μυστικό κάθε ευτυχισμένου γάμου για αυτό προτείνουν 2 τρόπους για να αντιμετωπίζουμε κάθε διαφωνία που έχουμε με τον σύντροφό μας:

couple1 1.Κάντε ένα βήμα πίσω: Κάποιες φορές ο εκνευρισμός δεν μας αφήνει να δούμε τα πράγματα ρεαλιστικά. Οι ειδικοί προτείνουν να κάνουμε ένα βήμα πίσω, να χαλαρώσουμε, να σκεφτούμε και να επιστρέψουμε όταν δεν θα έχουμε νεύρα. Έτσι όχι μόνο θα μπορέσουμε να μιλήσουμε πιο ψύχραιμα αλλά θα μπορέσουμε να δώσουμε και στον άλλο την δυνατότητα να εκφράσει τα συναισθήματά του.

in love 2.Να είστε παρόντες: Ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγετε τις συγκρούσεις είναι να είστε παρόντες στον γάμο σας, δηλαδή να συζητάτε καθημερινά για την ημέρα σας με τον σύντροφό σας και να παρατηρείτε τα συναισθήματα και τις συμπεριφορές του. Είναι καλύτερο να συζητάτε με ψυχραιμία κάτι που έχει προκύψει μέσα στην ημέρα παρά να το αφήνετε να ‘μεγεθυνθεί’. Η ηρεμία και η ψυχραιμία θα σας βοηθήσουν όχι μόνο να καταλάβετε τον άλλο αλλά και να μπορέσετε να τον συγχωρήσετε ή να συμβιβαστείτε με μια κατάσταση.

ΠηγήΠηγή