Γιατί είσαι ακόμα μόνη – 7 Βασικοί λόγοι

Οι σχέσεις είναι σίγουρα δύσκολες και το να βρεις έναν άνθρωπο με τον οποίο ταιριάζεις και επικοινωνείς ουσιαστικά γίνεται όλο και πιο ακατόρθωτο. Από την άλλη, τα άγχη και οι αγωνίες, οι υποχρεώσεις και η καθημερινότητα, η κρίση, κλπ, δε μας αφήνουν και πολλά περιθώρια για να αφεθούμε, να χαλαρώσουμε και να ασχοληθούμε με την προσωπική μας ζωή. Και μετά αναρωτιέσαι γιατί είσαι ακόμα μόνη. Μήπως, όμως, αυτά είναι φτηνές δικαιολογίες;

giati-eisai-akoma-moni Αν παρά τις συνθήκες της ζωής μας και τη δυσκολία των ανθρώπινων σχέσεων όλοι οι φίλοι σου είναι ζευγαρωμένοι και μόνο εσύ εξακολουθείς να μένεις τα βράδια αγκαλιά με την τηλεόραση ή το pc, τότε μάλλον πρέπει να κάτσεις και να σκεφτείς καλά ποιοι είναι στα αλήθεια οι λόγοι που απαντούν στο ερώτημα γιατί είσαι ακόμα μόνη.

Δε χρειάζεται να απογοητεύεσαι και να κλείνεσαι στον εαυτό σου αλλά ούτε και να τον ξεγελάς προφασιζόμενη πως φταίνε τα πάντα γύρω σου εκτός από εσένα την ίδια και περιμένοντας πως θα σου χτυπήσει την πόρτα μια μέρα ο κύριος τέλειος. Σίγουρα υπάρχουν πράγματα που πρέπει να διορθώσεις και εσύ η ίδια.

Οι 7 βασικοί λόγοι που είσαι ακόμα μόνη

alone

1. Έχεις πολλές απαιτήσεις και υψηλά στάνταρντ: Αναρωτιέσαι γιατί είσαι ακόμα μόνη τη στιγμή που έχεις αφήσει να περάσουν από δίπλα σου άνθρωποι που σε διεκδίκησαν και σε πολιόρκησαν επειδή πάντα κάτι σε χάλασε και δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες σου. Η εξωτερική εμφάνιση σίγουρα είναι το πρώτο που προσέχουμε και παίζει το ρόλο της για να πλησιάσουμε κάποιον ή και να τον ερωτευτούμε. Όμως δεν είναι το παν. Αν έχεις υπερβολικές απαιτήσεις από τους άντρες και ψάχνεις το τέλειο, αναζητάς μοντέλα και κοιλιακούς φέτες τότε μάλλον πρέπει να κατέβεις από το σύννεφο στο οποίο βρίσκεσαι και να προσγειωθείς στη γη. Κοίτα να βρεις έναν άνθρωπο που θα νοιάζεται για σένα και θα σε προσέχει, που θα σε κάνει να γελάς και θα περνάτε όμορφα μαζί κι ας μην είναι και ο σούπερ γκόμενος.

2. Έχεις μεγάλο εγωισμό: Όταν σε νοιάζει μόνο ο εαυτός σου και αδιαφορείς για τους άλλους, όταν έχεις ωραιοπάθεια και είσαι νάρκισσος και έχεις υπερβολικά μεγάλο εγωισμό πιστεύοντας πως είσαι η καλύτερη, αξίζεις τα καλύτερα και συνέχεια καυχάσαι και περηφανεύεσαι, είναι λίγο δύσκολο και να προσέξεις τους άλλους γύρω σου αφού η μύτη σου δε λέει να πέσει αλλά και να τους κάνεις να σε δουν με άλλο μάτι. Αν είσαι εγωίστρια και ψηλομύτα μην απορείς γιατί είσαι ακόμα μόνη. Οι άντρες όταν μυρίζονται τέτοια θέματα τρέχουν μακριά.

woman-alone-bed

3. Έχεις το φόβο της δέσμευσης: Αναρωτιέσαι γιατί είσαι ακόμα μόνη, αλλά πρέπει να σκεφτείς μήπως υπάρχει κάτι σε σχέση με εσένα και τους άντρες που σε φοβίζει και το αντιλαμβάνονται όσοι έρχονται σε επαφή μαζί σου. Αν οι περισσότερες σχέσεις σου ήταν περιπέτειες ή μικρές ιστορίες χωρίς δεσμεύσεις και ευθύνες που τέλειωναν σύντομα αλλά τώρα δεν έχεις ούτε αυτές, μήπως πρέπει να αναρωτηθείς αν κατά βάθος συνέβαινε κάτι τέτοιο γιατί εσύ τελικά δεν είσαι και πολύ της δέσμευσης; Μήπως φοβάσαι να αφεθείς στο συναίσθημα και να κάνεις μια σοβαρή σχέση και όσοι είναι γύρω σου το καταλαβαίνουν γι΄ αυτό και φεύγουν;

4. Είσαι υπερβολικά ντροπαλή: Εντάξει, αυτό είναι ένα σοβαρό θέμα για το οποίο ναι μεν δεν μπορείς να κατηγορήσεις τον εαυτό σου αφού από τη φύση σου είσαι ντροπαλή, αλλά το γεγονός ότι ντρέπεσαι ακόμα και τη σκιά σου και αλλάζεις 10 χρώματα όταν είσαι με κάποιον που σου αρέσει, δε θα σε βοηθήσει στο να μπορέσεις να φλερτάρεις, να προσελκύσεις και να προσεγγίσεις τους άλλους. Όλοι μας νιώθουμε άγχος και αμηχανία σε αντίστοιχες καταστάσεις αλλά αν πιστεύεις πως εσύ το έχεις σε υπερβολικό βαθμό πρέπει να φροντίσεις να κάνεις κάτι για αυτό ώστε να μπορέσεις να χειρίζεσαι τις νέες γνωριμίες και το φλερτ και να μην χρειάζεται να αναρωτιέσαι γιατί είσαι ακόμα μόνη. Αν δεν κάνεις και εσύ μια κίνηση για να δει ο ενδιαφερόμενος ότι είσαι ανοιχτή πώς θα σε προσεγγίσει;

5. Έχεις μείνει στα παλιά: Μην ψάχνεις να βρεις γιατί είσαι ακόμα μόνη, από τη στιγμή που εσύ η ίδια έχεις μείνει ακόμα στο παρελθόν σου και δεν έχεις ξεπεράσει τον πρώην σου. Αν δεν έχεις προχωρήσει και δε νιώθεις έτοιμη για κάτι καινούργιο τότε σίγουρα δεν πρόκειται να σου κάτσει τίποτα καινούργιο. Μπορείς να γνωρίζεις κόσμο που σου αρέσει και να κάθεσαι να μιλάς συνέχεια για την προηγούμενη σχέση σου και για την ιστορία σας, το χωρισμό σας, κλπ, χωρίς καν να καταλαβαίνεις γιατί το κάνεις. Αυτό ξενερώνει και διώχνει ακόμα και κάποιον που πραγματικά ενδιαφέρεται όταν βλέπει πως έχεις μείνει στα παλιά και δεν μπορείς να ξεκολλήσεις.

6. Είσαι κολλημένη με τη δουλειά σου: Οι γνωριμίες και οι σχέσεις χρειάζονται χρόνο και αφοσίωση. Αν εσύ είσαι όλη τη μέρα στη δουλειά σου ή είσαι τόσο κολλημένη που ακόμα κι όταν δεν είσαι σκέφτεσαι συνέχεια αυτά τα θέματα ή μιλάς συνέχεια για αυτά, δεν πρόκειται να καταφέρεις να κάνεις γνωριμίες και να φλερτάρεις συνεπώς και να κάνεις μια σχέση ουσιαστική. Μην αναρωτιέσαι γιατί είσαι ακόμα μόνη αφού σε βλέπει μόνο το γραφείο σου και δεν έχεις κοινωνική ζωή.

7. Είσαι βαρετή: Αν δεν έχεις καθόλου ενδιαφέροντα στη ζωή σου και βαριέσαι ακόμα κι εσύ τον ίδιο σου τον εαυτό, τότε γιατί να σε πλησιάσουν οι άλλοι; Αν τις ελάχιστες φορές που αποφασίζεις να σηκωθείς από τον καναπέ σου και να βγεις έξω βαριέσαι να ανοίξεις μια κουβέντα ή χασμουριέσαι όταν σου μιλούν και κοιτάς αδιάφορα, τότε δεν υπάρχει λόγος να αναζητάς αλλού αιτίες για το γιατί είσαι ακόμα μόνη.

Πηγή   Βασιλική Τριανταφύλλου