Μυστικά για ψυχολογική ισορροπία στη δουλειά μας

Στην επαγγελματική ζωή του κάθε ανθρώπου υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορούν να επηρεάζουν θετικά ή αρνητικά τη σωματική ή την ψυχική του υγεία.

work-phychology Η ψυχική υγεία μπορεί να επηρεάζεται αρνητικά με διάφορους τρόπους από την επαγγελματική ζωή. Οι σχέσεις με τους συναδέλφους, τους προϊσταμένους και τους εργοδότες, όπως επίσης και οι προκλήσεις που δημιουργούν σε κάθε επίπεδο οι επαγγελματικές υποχρεώσεις και προκλήσεις δεν αφήνουν ανεπηρέαστο τον ψυχικό κόσμο και τις διαπροσωπικές και οικογενειακές σχέσεις των εργαζομένων.

Δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι η ψυχική καταπόνηση και το στρες έχουν επιπτώσεις στη σωματική υγεία. Όταν το στρες και άλλες αρνητικές συναισθηματικές καταστάσεις (θυμός, άγχος, κατάθλιψη, φόβος, αβεβαιότητα αποκτούν χρόνιο χαρακτήρα, οι συνέπειες είναι σοβαρότερες.

Ας δούμε μερικά σημεία που είναι καλό να συγκρατήσουμε διότι θα μας βοηθούν να έχουμε μια πιο καλή επαγγελματική ζωή με υγεία και ευεξία:

1. Το μυστικό της χαράς στη δουλειά σας είναι να είστε άριστοι σε αυτό που κάνετε. Και μην ξεχνάτε ότι η ποιότητα δεν είναι ένας προορισμός, αλλά ένα ταξίδι.

2. Η αδυναμία συγκέντρωσης, η κούραση, ο πονοκέφαλος, η έντονη τάση για γλυκά που νιώθετε στη δουλειά, σας θυμίζουν ότι δεν φάγατε ένα καλό πρόγευμα ή ότι δεν κοιμηθήκατε αρκετά και καλά.

3. Η σκληρή δουλειά, όταν συνδυάζεται με έξυπνο τρόπο εργασίας, είναι συνταγή για επιτυχία. Ψάξετε για καλύτερους τρόπους να κάνετε κάτι, διότι πάντοτε υπάρχουν.

4. Διευθυντές προσέξτε: Έρευνες δείχνουν ότι οι υπάλληλοι που νιώθουν αδικία από τους διευθυντές τους διατρέχουν 30% μεγαλύερο κίνδυνο καρδιακής προσβολής.

5. Η αγένεια που βιώνει κάποιος στη δουλειά του ή που βλέπει συνάδελφό του να βιώνει, είναι αιτία σοβαρών λαθών. Να θυμάστε ότι η αγένεια στη δουλειά βλάπτει όλους.

6. Οι πιο πλούσιοι άνθρωποι στον κόσμο κτίζουν και καλλιεργούν δίκτυα σχέσεων. Οι υπόλοιποι ψάχνουν για δουλειά.

7. Να θυμάστε: Επικοινωνιακά, το 37% της εντύπωσης που δημιουργούμε σε άλλους εξαρτάται από τον τόνο της φωνής μας. Μόνο 7% του μηνύματος μεταδίδεται με λέξεις.

8. Η επιτυχία στη ζωή είναι το παιδί της σκληρής δουλειάς και της επιμονής. Οι πραγματικά κερδισμένοι στη ζωή είναι αυτοί που εξετάζουν κάθε κατάσταση με την προσδοκία να την κάνουν καλύτερη.

Medlook