Για τα παιδιά καλύτερα διαζύγιο παρά οι καβγάδες

Μεγάλη έρευνα που διεξήχθη για λογαριασμό του βρετανικού οργανισμού Children΄s Society δείχνει ότι τα παιδιά χωρισμένων γονέων είναι πιο ευτυχισμένα από εκείνα οι γονείς των οποίων, αν και δεν συμβιώνουν αρμονικά, επιλέγουν να συνεχίσουν να ζουν μαζί «για χάρη των παιδιών».

christingleΗ έρευνα έδειξε ότι η ψυχική διάθεση των παιδιών επηρεάζεται πολύ περισσότερο από τις προστριβές και τους καβγάδες απ΄ ό,τι αν ζουν με τον έναν από τους δύο γονείς.

Την έρευνα πραγματοποίησαν επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Γιορκ που μελέτησαν 7.000 παιδιά. Διαπίστωσαν ότι τα παιδιά που βίωναν έναν χωρισμό ήταν σε πρώτη φάση πιο στενοχωρημένα από τα υπόλοιπα, αλλά προοδευτικά η ψυχολογική τους κατάσταση βελτιωνόταν αν το νέο τους περιβάλλον ήταν γαλήνιο και χωρίς εντάσεις, είτε ζούσαν με τον έναν γονέα είτε ζούσαν σε μια νέα οικογένεια αν ο γονέας με τον οποίο ζουν είχε ξαναπαντρευτεί.

childrens_societyΜέσα σε διάστημα ενός έτους τα παιδιά χωρισμένων γονιών αν διαβιούσαν σε γαλήνιο περιβάλλον άγγιζαν τα ίδια επίπεδα ψυχικής ικανοποίησης με εκείνα που ζούσαν σε μια αρμονική οικογένεια μαζί με τους γονείς τους.

Η έρευνα έδειξε ότι τα παιδιά που διαβιούν σε γαλήνιο οικογενειακό περιβάλλον, ανεξάρτητα αν ζουν και με τους δύο γονείς ή μόνο με τον έναν, είναι κατά 20% πιο χαρούμενα από εκείνα που ζουν και με τους δύο γονείς αλλά υπάρχουν εντάσεις και καβγάδες μεταξύ τους.