Για να γίνετε πιο κοινωνικοί δεν έχετε παρά να να καταναλώσετε ένα ποτηράκι μπύρα

Όπως υποστηρίζουν Ελβετοί επιστήμονες μ΄ένα ποτήρι μπίρα απελευθερωνόμαστε, γινόμαστε πιο κοινωνικοί και δεν έχουμε αναστολές να κάνουμε νέες γνωριμίες.

drinkin-beer

Σύμφωνα με ανακοίνωση του διεθνούς συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Κολεγίου Νευροψυχοφαρμακολογίας στη Βιέννη, οι ερευνητές του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Βασιλείας, με επικεφαλής τον καθηγητή Ματίας Λιέχτι, ζήτησαν από 60 υγιείς άνδρες και γυναίκες να πιουν μπίρα με ή χωρίς αλκοόλ.

Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να κάνουν μια σειρά από τεστ όπως τεστ αναγνώρισης προσώπων, συναισθηματικής και σεξουαλικής διέγερσης για να διαπιστωθεί η επίδραση της μπίρας.

Η μελέτη εξέπληξε τους επιστήμονες που διαπίστωσαν πως, όταν πίνει κανείς μπίρα με αλκοόλ, ακόμη κι ένα ποτήρι, αυξάνεται η επιθυμία του να είναι μαζί με άλλους και είναι πιο ομιλητικός.

Αυτό ισχύει κυρίως για τις γυναίκες, για όσους ή όσες είχαν αρχικά περισσότερες αναστολές και για όποιους ή όποιες είχαν ανέκαθεν μεγαλύτερη δυσκολία να νιώσουν τους άλλους.

Όσον αφορά το σεξ ειδικότερα, όσοι είχαν πιει μπίρα με αλκοόλ και κλήθηκαν να δουν φωτογραφίες με σεξουαλικό περιεχόμενο, τις βρήκαν πιο ευχάριστες – κυρίως οι γυναίκες – αν και δεν καταγράφηκε κάποια μεγαλύτερη σεξουαλική διέγερση.

Αντίθετα, η κατανάλωση μπίρας χωρίς αλκοόλ έκανε κάποιον ή κάποια να νιώθει μάλλον πιο δυσάρεστα για τις ίδιες σεξουαλικές φωτογραφίες.

Πηγή