5 σημάδια ότι είστε εξαιρετικά δυνατό αλλά πολύ ευαίσθητο άτομο

Όταν σκεφτόμαστε τους ανθρώπους με μεγάλη δύναμη χαρακτήρα που είναι ικανοί να υπομένουν δύσκολες καταστάσεις και συχνά δείχνουν απτόητοι, δεν σκεφτόμαστε ότι  εκείνοι οι ίδιοι άνθρωποι είναι και πολύ ευαίσθητοι την ίδια στιγμή. Μπορεί και συμβαίνει πολλές φορές, μερικοί απίστευτα δυνατοί άνθρωποι και προσωπικότητες, να είναι επίσης και μερικοί από τους πιο ευαίσθητους.

5-mythoi-1

Τα δύο χαρακτηριστικά δεν είναι αλληλοαποκλειόμενα όπως μπορεί να έχει θεωρήσει η κοινωνία. Ακολουθούν 5 σημάδια ότι και εσείς οι ίδιοι μπορεί να ανήκετε σε αυτή τη σπάνια κατηγορία ανθρώπων.

1. Βρίσκετε τον εαυτό σας καταβεβλημένο κατά καιρούς

Ο κόσμος είναι ένα άγριο και μερικές φορές τρομακτικό μέρος και η ζωή δεν κόβει ταχύτητα για κανέναν. Μπορεί να νιώθετε μερικές φορές ότι σας έχουν νικήσει η ορμή και το βάρος όλων αυτών, αλλά ποτέ δεν παραδίνεστε. Είστε αρκετά ευαίσθητοι ώστε να νιώσετε αυτά τα αισθήματα βαθιά, αλλά και αρκετά δυνατοί για να μην σας ακινητοποιήσουν. Ξέρετε καλύτερα από τον οποιονδήποτε ότι αυτό που δεν σας σκοτώνει σας κάνει πιο δυνατούς.

2. Λέτε τα πράγματα με το όνομά τους

Η ευαισθησία σας, σας επιτρέπει να είστε εναρμονισμένοι με τις λεπτομέρειες και τις σκληρές αλήθειες της πραγματικότητας, και είτε είναι η συμπεριφορά ενός φίλου ή κάποια μικρή αδικία που μπορεί να περάσει απαρατήρητη από τους άλλους, δεν φοβάστε να την φέρετε στο επίκεντρο της προσοχής. Είστε σε επαφή με τα συναισθήματα των άλλων, όπως και οι περισσότεροι ευαίσθητοι άνθρωποι, αλλά δεν χρυσώνετε το χάπι ή αποσιωπείτε πράγματα που πρέπει να διευθετηθούν.

natalie-portman3. Ενδιαφέρεστε μόνο για πραγματικές, ρομαντικές σχέσεις

Έχετε πολλά πράγματα που συμβαίνουν μέσα σας και δεν ενδιαφέρεστε να σπαταλήσετε τον χρόνο σας σε πέντε ραντεβού που θα μιλάτε για τον καιρό και τα τοπικά αθλήματα ή τις αγαπημένες σας μπάντες. Θέλετε κάτι ειλικρινές και αληθινό από τον σύντροφό σας και δεν φοβάστε να περιμένετε λίγο περισσότερο για να το πάρετε. Δεν σας αρέσει να είστε μόνοι, αλλά ξέρετε τι αξία έχει η συντροφιά σας και δεν θα συμβιβαστείτε με κάτι λιγότερο.

4. Έχετε ηθικές αξίες για τον εαυτό σας και τους άλλους

Είστε αρκετά ευαίσθητοι ώστε να ξέρετε πότε κάτι δεν είναι σωστό, αλλά είστε και αρκετά δυνατοί για να ξέρετε ότι δεν πρέπει να παραιτηθείτε εξαιτίας βλακειών. Δεν περιμένετε κάτι από τους άλλους που δεν περιμένετε από τον εαυτό σας, για αυτό όταν κάτι είναι απαράδεκτο, είναι σημαντικό να ενημερώσετε τους κατάλληλους ανθρώπους ώστε να αντιμετωπιστεί η κατάσταση. Βασικά, δεν ανέχεστε βλακείες, αλλά από την άλλη δεν επιτρέπετε και στον εαυτό σας να τα «χώνει» στους άλλους.

dddd5. Είστε εξαιρετικοί ακροατές

Η φυσική σας ευαισθησία, σας δίνει το μοναδικό ταλέντο του να ακούτε τους άλλους και να τους συμπονάτε στους μπελάδες που έχουν, ενώ η δύναμή σας, σας βοηθάει να γίνετε ένας ώμος για να κλάψουν οι άλλοι πάνω του, τις στιγμές που το χρειάζονται. Η παρουσία σας είναι ευγενική και ζεστή αλλά επίσης σταθερή και καθησυχαστική. Είστε ικανοί να συμπάσχετε και να υπομένετε τον πόνο με ένα φίλο, αλλά είστε επίσης εκεί για να τον βοηθήσετε να σταθεί στα πόδια του και να προχωρήσει μπροστά. Για αυτό όποιος σας αποκαλεί φίλο του, θεωρεί τον εαυτό του τυχερό.

dailyvibes.org  Πηγή