Τα 10 χαρακτηριστικά των αυθεντικών ανθρώπων

Να είστε αυθεντικοί: Έχει γίνει σλόγκαν στους ανθρώπους, αλλά τι σημαίνει αυτό; Τι είναι να είσαι αυθεντικός ως άτομο; Αυθεντικό είναι κάτι που είναι πραγματικό ή γνήσιο. Είναι εύκολο να δημιουργήσετε μια εντελώς πλαστή ή παραπλανητική ζωή μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και να δείξετε μια άλλη ζωή από την πραγματική σας, σε ανθρώπους που δεν γνωρίζετε στενά.

traits-of-authentic-people_thumb

Αυθεντικός σημαίνει ότι όχι μόνο δεν θα παρουσιάζετε ένα ψευδές προσωπείο στον κόσμο, αλλά θα είστε άνετος και ευχαριστημένος με τον εαυτό σας, όπως εσείς είστε. Όντας αυθεντικός θα έχετε το κουράγιο να είστε ο εαυτός σας, ανεξάρτητα από το τι οι άνθρωποι θα σκέφτονται για σας ή τι θα λένε πίσω από την πλάτη σας.

Τους αυθεντικούς ανθρώπους εύκολα θα εντοπίζετε από τα χαρακτηριστικά τους, τις δράσεις τους και τον τρόπο που αλληλεπιδρούν με τον υπόλοιπο κόσμο.

1. Αυτο-αντανάκλαση.

Η αυθεντικότητα δεν μπορεί να επιτευχθεί, όταν κοιτάζουμε πάντα έξω από τον εαυτό μας, γιατί πέφτουμε συνεχώς σε ναρκισσιστικές παγίδες.

Ένας αυθεντικός άνθρωπος ξέρει ποιος είναι και τι ζητάει και ακριβώς εδώ έρχεται η αυτο-αντανάκλαση. Οι άνθρωποι αυτή είναι σε μια κατάσταση προσωπικής αρμονίας και βιώνουν λιγότερο άγχος. Δεν ανησυχούν για την επιτυχία κάποιου άλλου ανθρώπου, γιατί επικεντρώνονται μόνο στις δικές τους δραστηριότητες.

2. Υγιές Εγώ.

Η αυθεντικότητα πηγάζει από μέσα μας. Οι αυθεντικοί άνθρωποι έχουν ένα υγιές Εγώ, που τους κάνει πολύ καλούς ηγέτες. Είναι σίγουροι για τον εαυτό τους, λαμβάνοντας υπόψιν τους τα συναισθήματα των άλλων. Δεν έχουν ένα ανταγωνιστικό και ανασφαλές Εγώ.

3. Επικεντρώνονται στις πιθανότητες.

Ένας αυθεντικός άνθρωπος δεν έχει χρόνο για χάσιμο με ανούσια πράγματα και πολλές φορές κάνει οπισθοδρομήσεις. Κάνει μακροπρόθεσμα σχέδια, στα οποία αφοσιώνεται και με σκληρή δουλειά τα κάνει πραγματικότητα. Ο αυθεντικός ηγέτης ξέρει, ότι κάποιες μάχες πρέπει να χαθούν για να κερδηθεί ο πόλεμος.

authentic_thumb4. Καλός χαρακτήρας.

Ο αυθεντικός άνθρωπος δεν λέει πράγματα που δεν εννοεί και δεν δίνει υποσχέσεις που δεν μπορεί να κρατήσει.

Οι άνθρωποι τους εμπιστεύονται, γιατί είναι συναισθηματικά σταθεροί και συνεπείς. Επίσης, οι αυθεντικοί άνθρωποι δεν παίρνουν τον εαυτό τους στα σοβαρά και τους αρέσει να αυτοσαρκάζονται.

5. Οραματιστές.

Το να ξέρεις ποιος είσαι σε κάνει οραματιστή. Οι αυθεντικοί άνθρωποι έχουν μια βαθιά σύνδεση με τον εαυτό τους και αυτό τους καθιστά ανοιχτούς και καινοτόμους. Μπορούν να βοηθήσουν άλλους ανθρώπους να ανακαλύψουν τους αυθεντικούς τους στόχους. Επίσης, ενθαρρύνουν τους εαυτούς τους και τους άλλους γύρω τους να ανεβάζουν συνεχώς ψηλότερα τον πήχη της τελειότητας.

6. Ακροατές.

Οι αυθεντικοί άνθρωποι βιώνουν λιγότερες απειλές για το Εγώ τους και αυτό τους κάνει καλούς ακροατές ακόμα και με όσους διαφωνούν μαζί τους.

Είναι πρόθυμοι να συζητήσουν ιδέες που διαφωνούν με τις δικές τους, επειδή τους αρέσει η αναζήτηση της αλήθειας.

7. Διαφανείς.

Η ανοιχτή επικοινωνία είναι συνυφασμένη με την αυθεντικότητα. Οι αυθεντικοί άνθρωποι νιώθουν καλά με αυτό που είναι και συνδυάζουν την ειλικρίνεια με την συμπόνια.

Εκτιμούν τον εαυτό τους με όλα τα ελαττώματα και τα προτερήματά τους. Δεν είναι ούτε αναιδείς, ούτε ματαιόδοξοι.

8. Ανοιχτοί και συνεπείς.

Οι αυθεντικοί άνθρωποι ξέρουν ποιοι είναι και αυτό τους κάνει να μην επιδεικνύουν κριτικές συμπεριφορές απέναντι στους άλλους ανθρώπους. Σέβονται τις απόψεις των άλλων ανθρώπων, ακόμα και όταν είναι διαφορετικές από τις δικές τους.

Ξέρουν ποιοι είναι και δεν έχουν την ανάγκη να ικανοποιούν όλους τους άλλους γύρω τους.

9. Είναι προσανατολισμένοι στην ομάδα.

Οι αυθεντικοί άνθρωποι δημιουργούν ομάδες και μοιράζονται την επιτυχία τους με ολόκληρη την ομάδα. Αγαπούν την ομάδα τους, γιατί τους παρέχει μια αίσθηση ασφάλειας και όποια αλλαγή κάνουν την κάνουν μόνο για όφελος της ομάδας.

10. Μαθαίνουν από τις εμπειρίες τους.

Οι αυθεντικοί άνθρωποι μαθαίνουν από προηγούμενες εμπειρίες τους για να αντιμετωπίσουν τις μελλοντικές προκλήσεις, που θα βρεθούν μπροστά τους.

Η ζωή είναι ο καλύτερος δάσκαλος για αυτούς τους ανθρώπους.

Πηγή