5 +1 tips για να είσαι συνεπής στις εργασίες που έχεις να κάνεις

1. Να θυμάσαι ότι οι φράσεις του τύπου: Δεν έχω χρόνο να φάω/ Δεν προλαβαίνω να κοιμηθώ/ Δεν έχω χρόνο για τίποτα… ΔΕΝ ισχύουν. Και δεν ισχύουν επειδή, ο χρόνος κάθε μέρας είναι καθορισμένος. Πιο συγκεκριμένα, 24 ώρες αυτές είναι, δεν αλλάζουν, δεν πληθαίνουν για αυτό και προσπάθησε να το χωνέψεις. Οπότε, φτιάξε το πρόγραμμά σου γύρω από τις δικές σου προσωπικές προτεραιότητες. Μην προσπαθείς απλά να τις βολέψεις στο πρόγραμμά σου.

agreement-business-businessman

2. Ξύπνα κάθε μέρα με ένα σκοπό. Τι θα πει αυτό; Πες στον εαυτό σου Δήμητρα, Βιβή, Χρήστο, Πέτρο σήμερα θα… μαζέψουμε λεφτά/ θα τελειώσουμε το project/ θα συντάξουμε τη καλύτερη μας εργασία. Επιπλέον, μπορείς να πεις στον εαυτό σου ότι σήμερα θα πάρεις ρεπό και απλά δεν θα κάνεις τίποτα. Ακόμη και αυτό είναι θεμιτό, εφόσον ξεκινάς την κάθε μέρα σου με ένα σκοπό ή μία πρόθεση.

3. Δίπλα από το νιπτήρα του μπάνιου βάλε μερικά post-it και ένα στυλό. Κάθε πρωί γράψε 3 πράγματα που θέλεις να γίνουν αυτή τη μέρα οπωσδήποτε. Πάρε μετά αυτό το post it και κόλλησέ το πίσω από το κινητό σου. Έτσι, δεν πρόκειται να ξεχάσεις ποτέ τους στόχους της ημέρας. Εξάλλου, ποιός από εμάς δεν κουβαλάει συνεχώς το κινητό μαζί του;

4. Μην αφήνεις τα σημαντικά πράγματα για το τέλος.

Επομένως, μην περιμένεις στις 6 μετά τη δουλεία να δουλέψεις το καινούργιο project. Θυσίασε μερικές ώρες από τον πρωινό σου ύπνο και πήγαινε νωρίτερα στη δουλεία ή όταν είσαι ήδη στο γραφείο ενημέρωσε τους συνάδερφους ότι για 1 ώρα, παραδείγματος χάρη, δεν θα ήθελες να σε ενοχλήσει κανείς. Έτσι, όλη η προσοχή σου θα είναι στραμμένη σε κάτι πραγματικά σημαντικό. Επιπλέον, όταν διαβάζετε ή δουλεύετε βάλτε το κινητό σε λειτουργιά πτήσης επομένως, καμία ειδοποίηση από Facebook, Instagram, Twitter κτλ. δεν πρόκειται να αποσπάσει την προσοχή σας.

5. Να θυμάσαι ότι ο χρόνος θα περάσει ούτως ή άλλως.

Επομένως, όσο πιο συνεπής είσαι σε αυτά που πρέπει να γίνουν, τόσο πιο γρήγορα θα φτάσεις το στόχο σου.

Να θυμάσαι ότι η ενέργειά μας δεν είναι μόνο σωματική, αλλά και ψυχική-συναισθηματική, καθώς και πνευματική.

Πηγή