4 τρόποι να διδάξετε τα παιδιά σας να εκτιμούν όλα όσα κάνετε για εκείνα

Όλοι οι γονείς αγαπάνε άνευ όρων τα παιδιά τους και προσπαθούν να κάνουν το καλύτερο για εκείνα. Όμως πολλές φορές τα μικρά έχουν δεδομένη αυτή την αγάπη και δε νιώθουν ευγνωμοσύνη. Πώς όμως θα μπορέσετε να διδάξετε στα παιδιά να εκτιμούν όλα όσα κάνετε για εκείνα; Συνεχίστε την ανάγνωση και θα σας λυθούν όλες οι απορίες.

Να μάθουν να λένε «παρακαλώ» και «ευχαριστώ».

Μπορεί να ακούγεται απλό, αλλά όταν το παιδί σας λέει «παρακαλώ» και «ευχαριστώ» κάθε φορά που εκπληρώνετε ένα από τα χιλιάδες αιτήματά του, αναγνωρίζει ότι δεν μπορεί να απαιτεί από τους άλλους να του κάνουν όλα τα χατίρια. Είναι σημαντικό τα παιδιά σας να γνωρίζουν από μικρή ηλικία ότι δεν είστε ο προσωπικός τους υπηρέτης και φυσικά να μάθουν να είναι ευγενικά.

Να μάθουν να βοηθάνε στις δουλειές του σπιτιού.

Μόλις μεγαλώσουν είναι σημαντικό να βοηθάνε στις καθημερινές δουλειές, όπως να μαζεύουν τα παιχνίδια τους, να φροντίζουν το κατοικίδιο της οικογένειας και να βάζουν τα πράγματα που παίρνουν στη θέση τους. Αυτό όχι μόνο θα ελαφρύνει το φόρτο εργασίας που έχετε, αλλά θα τα διδάξει να είναι υπεύθυνα. Και φυσικά μόλις μάθουν να βοηθάνε στο σπίτι, θα εκτιμήσουν όλα όσα κάνετε για εκείνα.

Να γράφουν μια ευχαριστήρια κάρτα.

Όταν το παιδί σας λάβει ένα δώρο από έναν φίλο, ένα μέλος της οικογένειας ή ακόμα και από εσάς, να το βοηθήσετε να γράψει μια ευχαριστήρια κάρτα. Με αυτό τον τρόπο θα το διδάξετε ότι ακόμα και ένα δώρο αξίζει μια έκφραση ευγνωμοσύνης.

Να είστε τα σωστά πρότυπα

Τα παιδιά σας παρακολουθούν και μαθαίνουν από όλα όσα κάνετε. Γι αυτό είναι σημαντικό να είστε τα σωστά πρότυπα και να τα διδάξετε την ευγνωμοσύνη και την αγάπη προς τους συνανθρώπους τους.

Πηγή