Ποιά πράγματα μπορούν να σας πουν πολλά για ένα άτομο;

1. Πώς αντιδρούν στην κριτική

Ενώ μερικοί άνθρωποι αντιδρούν σωστά στην εποικοδομητική κριτική, άλλοι γίνονται πολύ αμυντικοί σε αυτήν και ρίχνουν την ευθύνη σε άλλους. Να καταλάβουμε ότι η συνομιλία σημαίνει σεβασμός σε όλα τα σημεία αυτής, ακόμα κι αν δεν συμφωνείτε με αυτά. Οι πιο έξυπνοι άνθρωποι πάντα αναγνωρίζουν διαφορετικές απόψεις και κάνουν κριτική πάντα καλόπιστα και όχι πολύ βαθιά. Ζητάνε, επίσης, την ανατροφοδότηση των απόψεων τους και ενσωματώνουν σε αυτές προτάσεις από άλλους που θεωρούν κατάλληλες.

react-criticism1

2. Οι τρόποι τους

Ο τρόπος με τον οποίο συμπεριφέρεται κάποιος γύρω από άλλους μπορεί να πει πολλά για τις αξίες του και τον τρόπο με τον οποίο μεγάλωσαν. Για παράδειγμα, λένε παρακαλώ και σας ευχαριστώ; Κρατούν την πόρτα για άλλους; Είναι ευγενικοί στο σερβιτόρο / σερβιτόρα; Επίσης, πώς αντιμετωπίζουν τα άτομα που τους ενδιαφέρουν;

mannerisms

3. Πώς αντιδρούν στις δυσκολίες

Όταν προκύπτει μια δύσκολη κατάσταση, είναι ήρεμοι και ικανοί να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά την κατάσταση; Ή πανικοβάλλονται, καταρρέουν και συμπεριφέρονται παράλογα; Οι ισχυρότεροι άνθρωποι στον κόσμο κατάφεραν να αντιμετωπίσουν τις αντιξοότητες μέσω της θετικής τους στάσης και της πίστης στις ικανότητές τους. Πολλά από αυτά έχουν να κάνουν με τον τρόπο με τον οποίο μεγάλωσε κάποιος, καθώς και αν είχαν αντιμετωπίσει πολλές δυσοίωνες συνθήκες στο παρελθόν στη ζωή τους.

react-hardships

4. Τα χόμπι / τα προσωπικά τους ενδιαφέροντα

Τι κάνουν όταν δεν είναι στη δουλειά ή στο σχολείο; Έχουν χόμπι όπως αθλήματα, μαγείρεμα ή κάνουν παιχνίδια; Οι άνθρωποι που είναι σε θέση να έχουν μια ποικιλία διαφορετικών ενδιαφερόντων τους κάνει πολύ ενδιαφέροντες να μιλήσουν, και επίσης τους καθιστούν πολύ καλούς. Το να δουλεύεις όλο το 24ωρο δεν είναι διασκεδαστικό!

hobbies-personal-interests

5. Η μουσική τους γεύση

Ένα απόσπασμα κάπου στο διαδίκτυο έλεγε «μπορείτε να πείτε πολλά για ένα άτομο από το τι υπάρχει στη λίστα μουσικής αναπαραγωγής του». Έχουν γίνει καλά τεκμηριωμένες μελέτες (πχ από το Πανεπιστήμιο Heriot-Watt) που δείχνουν τη σχέση μεταξύ των χαρακτηριστικών της προσωπικότητας και της γεύσης τους στη μουσική. Ειλικρινά, έχω δει προσωπικά ότι τείνω να ταιριάζω καλύτερα με ανθρώπους που έχουν την ίδια μουσική γεύση με εμένα, ακόμα κι αν μάθω για τη μουσική τους γεύση μετά από αυτό το γεγονός.

music-taste