Τι κάνει τους ανθρώπους γοητευτικούς και ευχάριστους;

Υπάρχουν μερικοί άνθρωποι που είναι διαρκώς φιλικοί σε κάθε κατάσταση, και παρόλο που μερικοί άνθρωποι έχουν φυσικά μια αισιόδοξη διάθεση, πολλοί κάνουν συγκεκριμένες επιλογές ζωής που βοηθούν στην ενθάρρυνση της ευχάριστης προσωπικότητάς τους. Αν θέλετε να είστε κάποιος που να είναι εξαιρετικά συμπαθής, θα θέλετε να δώσετε προσοχή στις συνήθειες των γοητευτικών ανθρώπων. Μιμούμενοι τις συνήθειές τους, μπορείτε και εσείς να είστε κάποιος ενδιαφέρων και αρεστός στους άλλους.

woman-charming

* Να μην κριτικάρουν.  Εάν έχετε αυτό το χαρακτηριστικό, πιθανώς να είστε εξοικειωμένοι με την επίδραση που μπορεί να έχει στους ανθρώπους γύρω σας. Νιώθουν άνετα να είναι ο εαυτός τους γύρω σας και είναι πρόθυμοι να μοιραστούν τα περισσότερα πράγματα που συνήθως δεν λένε σε κανέναν.

* Να έχουν μια αισιόδοξη στάση απέναντι στη ζωή.

* Να έχουν μία ισχυρή προσωπικότητα.

* Να είναι τίμιοι και γνήσιοι.

* Να χαμογελούν και να κάνουν τους ανθρώπους να αισθάνονται καλά.

* Να είναι καλοί αφηγητές μιας ιστορίας.

* Να μιλούν με τα χέρια τους. Η έρευνα δείχνει ότι οι άνθρωποι που μιλούν με τα χέρια τους θεωρούνται πιο ζεστοί, ευχάριστοι και ενεργητικοί.

* Το να είναι πιστοί στον εαυτό τους, στα ιδανικά, τις αξίες και τους στόχους τους. Μπορείτε να βασιστείτε σε αυτούς τους ανθρώπους γιατί θα σας υπερασπιστούν το ίδιο όπως υπερασπίζονται το ηθικό τους σύστημα.

* Το να είναι ανοιχτόμυαλοι. Το να μιλάς σε στενόμυαλους ανθρώπους είναι σαν να μιλάς σε έναν τοίχο. Είναι απογοητευτική η συζήτηση μαζί τους, γιατί η συζήτηση χρειάζεται δύο άτομα, όχι έναν τοίχο και ένα άτομο. Τα ανοιχτόμυαλα άτομα είναι διασκεδαστικό να είσαι κοντά τους, γιατί θα ακούσουν πραγματικά τι έχετε να πείτε, ακόμα κι αν δεν συμφωνούν απαραίτητα με όλα όσα λέτε. Έτσι ανταλλάσσουμε τις απόψεις μας και μαθαίνουμε ο ένας από τον άλλον νε αυτή τη διαδικασία.

* Να έχουν  καλούς τρόπους και τακτ.

* Να μην παίρνουν τα πάντα προσωπικά. Είναι πάντα άβολο να βρίσκεσαι κοντά σε κάποιον που παίρνει τα πάντα προσωπικά. Είναι σαν να περπατάς σε κελύφη αυγών. Από την άλλη πλευρά, το να είσαι κοντά σε κάποιον που δεν προβάλλει τις δικές του ανασφάλειες στους γύρω του είναι ένας χρόνος που περνάς μέσα σε καλή παρέα.

* Να γνωρίζουν πώς να ακούνε. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πολλοί άνθρωποι θεωρούν τους εσωστρεφείς ιδιαίτερα γοητευτικούς. Ξέρουν πώς να σας ακούσουν χωρίς να σας διακόψουν κατά τη διάρκεια της συνομιλίας. Αν και αυτό δεν σημαίνει ότι οι εξωστρεφείς και οι φιλόδοξοι είναι κακοί στο να ακούνε. Μερικοί από αυτούς είναι εξίσου καλοί ακροατές με τους εσωστρεφείς. Κατά μέσο όρο, οι εσωστρεφείς φαίνεται να είναι προικισμένοι με αυτό το χαρακτηριστικό ή την ιδιότητα.

* Να δείχνουν ενδιαφέρον για τους άλλους και φυσικά να ενθαρρύνουν τους άλλους.

* Να έρχονται σε επαφή με τους άλλους με τα μάτια. Δεν είναι ευχάριστο να έχεις μια συνομιλία με κάποιον που κοιτάζει αλλού στο δωμάτιο.

* Τέλος, να ακολουθούν ενδιαφέροντα χόμπι που τους δίνουν ευχαρίστηση.