4 κορυφαίες συμβουλές για να αντιμετωπίσετε τον χωρισμό/διαζύγιο

Ακολουθούν 4 κορυφαίες συμβουλές για να αντιμετωπίσετε τον χωρισμό/διαζύγιο και να διατηρήσετε τη σχέση σας «μετά τη σχέση» όσο καλύτερη γίνεται:

life-after-divorce

1) Αφήστε τον ακραίο δρόμο, και πάρτε τον κεντρικό.

Είναι πολύ εύκολο να αφήσετε έναν χωρισμό ή διάλυση του γάμου να γίνει το πράσινο φως για να απελευθερώσετε όλες αυτές τις θλιμμένες απογοητεύσεις, για να πείτε αυτό που δεν μπορούσατε πριν. Αφήστε το για τους φίλους σας. Αναπόφευκτα θα ειπωθούν πράγματα που μπορεί να ξεφύγουν – μην ξεχνάτε ότι το «Ο θυμός» είναι ένα στάδιο θλίψης – αλλά αναγνωρίστε και ζητήστε συγγνώμη το συντομότερο δυνατό.

2) Χωρίς εκπλήξεις

Συνεννοηθείτε από κοινού για τα χρήματα της αποταμίευσης της οικογένειας σας – αλλιώς θα εκνευρίσετε τον πρώην σύντροφο σας  αν τα πάρετε χωρίς να το πείτε. Αν όμως τα πάρετε στα κρυφά ετοιμαστείτε να τα δώσετε πίσω στους δικηγόρους σας. Επίσης, μην ανακοινώσετε οποιαδήποτε νέα σχέση ή ακόμα και μυρωδιά μιας νέας σχέσης μέχρι να πέσει η σκόνη στην παλιά σχέση ή γάμο, συμπεριλαμβανομένης και  της επισημοποίησης του διακανονισμού της ιδιοκτησίας (και των σχεδίων γονικής μέριμνας εάν υπάρχουν).

3) Ελέγξτε τον εαυτό σας

Οι φίλοι σας είναι υπέροχο να τους έχετε κοντά σας, αλλά είναι απίθανο να είναι πραγματικά αμερόληπτοι κατά τη διάρκεια ενός χωρισμού και είναι ακόμη πιο απίθανο να είναι αμερόληπτος ένα σύμβουλος ψυχικής υγείας. Οι φίλοι μπορεί να λένε «ναι» σε ότι τους πείτε, κάτι που μερικές φορές δεν είναι καλό. Δεν υπάρχει τίποτα κακό στο να επικοινωνήσετε με έναν σύμβουλο ή/και ψυχολόγο για να μιλήσετε μόνο για τα συναισθήματα, τις αμφιβολίες και τις σκέψεις σας – είναι ένα ανεξάρτητο άτομο υποστήριξης έξω από τον κανονικό σας κύκλο και μπορεί να προσφέρει αυτή την ελευθερία να εκτονώνετε και να μιλάτε για τυχόν συναισθήματα και τις σκέψεις που αιωρούνται στο κεφάλι σας.

4) Ξεκινήστε να σχεδιάζετε για τα επόμενα χρόνια

Ξεκινήστε να εστιάζετε στα θετικά και στο μέλλον. Σκέφτεστε πράγματα που δεν μπορούσατε να κάνετε πριν το διαζύγιο και επικεντρωθείτε σε αυτό. Η εστίαση σε ένα θετικό μέλλον θα σας βοηθήσει να σας κρατήσει σε μια ευτυχισμένη ψυχική θέση. Μιλήστε και ζητήστε συμβουλές από επαγγελματίες – οικονομικούς συμβούλους (για τυχόν εκμετάλλευση της περιουσίας σας), συμβούλους, ειδικούς οικογενειακούς δικηγόρους – θυμηθείτε ότι κανένα άτομο δεν θα έχει ποτέ όλες τις απαντήσεις – απλώς λάβετε όλες τις συμβουλές, λάβετε ό,τι σας αρέσει και μετά απλώς προχωρήστε !