Πώς να μάθετε την τέχνη της εκτίμησης των μικρών πραγμάτων στη ζωή

Όλοι έχουμε τόσες ευλογίες στη ζωή μας. Και όμως τις περισσότερες φορές δεν τις παρατηρούμε. Δεν τα αναγνωρίζουμε σωστά, δεν τα ξεχνάμε ή απλά τα θεωρούμε δεδομένα. Τα ξεχνάμε, και αυτό είναι ένα κρίσιμο λάθος. Στην πραγματικότητα, αυτά τα μικρά πράγματα έχουν τεράστιο αντίκτυπο στη ζωή μας. Γι ‘αυτό πρέπει να μάθουμε να αναγνωρίζουμε την αξία τους.

OpraΌπρα Γουίνφρεϊ: «Να είσαι ευγνώμων για αυτό που έχεις. Θα καταλήξετε να έχετε περισσότερα. Εάν επικεντρωθείτε σε αυτό που δεν έχετε, ποτέ δεν θα έχετε ποτέ αρκετά. ‘

Μάθετε λοιπόν την τέχνη του να εκτιμάτε τα μικρά πράγματα στη ζωή.

Αλλά περιμένετε, τι σημαίνει αυτό;

Η εκτίμηση των μικρών πραγμάτων στη ζωή σημαίνει ότι εστιάζετε την προσοχή σας σε αυτό που σας τροφοδοτεί και σας στηρίζει στη ζωή. Σε ό, τι σας φέρνει ακόμη και τη μικρότερη ευχαρίστηση.

Σημαίνει επίσης εξάσκηση ευγνωμοσύνη παρατηρώντας αυτά τα καθημερινά πράγματα που θεωρείτε δεδομένα τόσο εύκολα.

Εκτιμώντας τα μικρά πράγματα στη ζωή, δεν θα σταματήσετε να συμβαίνουν κακά πράγματα. Αλλά θα μάθετε πώς να σταματήσετε να δίνετε έμφαση στη σημασία των κακών γεγονότων στη ζωή σας.

Κατά συνέπεια, θα βρείτε μια πολύτιμη πηγή ψυχικής ισορροπίας.

Γιατί να αναπτύξετε την ικανότητα της ευγνωμοσύνης;

Οι δεξιότητες στην έκφραση της ευγνωμοσύνης είναι το κλειδί και για τη σύνδεση με άλλους ανθρώπους.

Μόλις αφιερώσετε μια στιγμή για να εκτιμήσετε μια πράξη καλοσύνης που προέρχεται από κάποιον που αγαπάτε ή από άτομο που δεν γνωρίζετε καν, θα συνειδητοποιήσετε περισσότερο ότι ανήκετε σε μια κοινότητα ανθρώπων που ενδιαφέρονται ο ένας για τον άλλον.

Η επανάληψη αυτών των ενεργειών βοηθά στην ενίσχυση αυτών των κοινωνικών δεσμών. Δημιουργούν έναν πόρο στον οποίο μπορείτε να αντλήσετε σε περιόδους ανάγκης.

Αυτός ο τύπος θετικού συναισθήματος έχει συνδεθεί και με τη σωματική υγεία. Μία θετική νοοτροπία βοηθά το ανοσοποιητικό σας σύστημα και επιταχύνει το χρόνο αποκατάστασης μιας αρρώστειας.

Τα θετικά συναισθήματα μας βοηθούν, επίσης, να είμαστε πιο δημιουργικοί και επινοητικοί.

Οι ανθεκτικοί άνθρωποι βασίζονται στα θετικά τους συναισθήματα. Αυτά τα συναισθήματα τους βοηθούν απλά να αντιμετωπίσουν δύσκολες καταστάσεις.

Μαθαίνοντας λοιπόν πώς να εκτιμάτε τα μικρά πράγματα στη ζωή, θα είστε σε θέση να ενισχύσετε την παρουσία θετικών συναισθημάτων στη ζωή σας και να αποκομίσετε το όφελος.

Δείτε πώς να ενσωματώσετε την ευγνωμοσύνη στη ρουτίνα σας

α) Κρατήστε ένα ημερολόγιο ευγνωμοσύνης

Η έρευνα δείχνει ότι τα άτομα που έχουν τέτοια ημερολόγια – σημειωματάρια για την καταγραφή καθημερινών μικρών πραγμάτων έχουν μια πιο αισιόδοξη άποψη για τη ζωή τους, βιώνουν πιο θετική διάθεση.

Περάστε 10 ή 15 λεπτά κάθε μέρα για να γράψετε πράγματα για τα οποία αισθάνεστε ευγνώμονες. Έτσι μπορείτε να αυξήσετε την εκτίμησή σας για τα μικρά πράγματα που συνήθως αγνοείτε.

β) Γιορτάστε τα μικρά πράγματα

Δώστε στον εαυτό σας την άδεια να το κάνει αυτό. Δείτε πώς μπορείτε να γιορτάσετε τις μικρές σας νίκες στη ζωή:

Γιορτάστε τον καλό καιρό βγάζοντας βόλτα έναν φίλο σας περπατώντας μαζί.

Όταν κάποιος γύρω σας αποκτήσει μια νέα δυνατότητα, δώστε του ένα μικρό δώρο για να γιορτάσει το επίτευγμά του.

γ) Στείλτε ένα email ευχαριστίας την ημέρα

Κάνετε τη συνήθεια να στέλνετε ένα ευχαριστήριο email σε κάποιον κάθε μέρα. Δεν πρέπει να είναι περισσότερες από μία προτάσεις.

Θα δείτε τη δύναμη της πράξης του όταν οι σχέσεις σας αλλάζουν προς το καλύτερο και η κοινωνική σας ζωή γίνεται πιο ικανοποιητική.

δ) Να είστε παρόντες

Επιλέξτε να είστε παρόντες στο τώρα. Αυτός ο τύπος συνείδησης της στιγμής – μερικές φορές ονομάζεται ενσυνειδητότητα – είναι κρίσιμο για τη δημιουργία θετικών συναισθημάτων που έρχονται με ευγνωμοσύνη.

Όταν ζείτε με περισσότερη συνειδητοποίηση, παρατηρείτε τα πάντα – ακόμη και τα μικρά κομμάτια της καθημερινής ομορφιάς.

Μπορείτε να εκτιμήσετε την παρούσα στιγμή χρησιμοποιώντας προηγούμενες προσωπικές προκλήσεις. Αντί να επικεντρωθείτε στα αρνητικά συναισθήματα, θυμηθείτε τα και είστε υποχρεωμένοι να δείτε πώς τα πράγματα είναι καλύτερα τώρα.

ε) Να γνωρίζετε τα πιο πολύτιμα πράγματα

Φανταστείτε ότι κάποιος σας ρωτάει για τα πιο σημαντικά πράγματα στη ζωή. Πρέπει να έχετε μια σαφή απάντηση σε αυτήν την ερώτηση. Εάν δεν το κάνετε, είναι ένα σημάδι ότι δεν έχετε επαφή με τον εαυτό σας.

Συνδεθείτε με ό, τι είναι σημαντικό για εσάς και μην το αναβάλλετε ποτέ. Πιστέψτε με, αλλιώς δεν θα το κάνετε ποτέ.

στ) Κοιμηθείτε με ευγνωμοσύνη

Στην ιδανική περίπτωση, πρέπει να ξυπνήσετε και να κοιμηθείτε με ευγνωμοσύνη στην πρώτη γραμμή του μυαλού σας.

Η έναρξη και η ολοκλήρωση της ημέρας σας με θετικά συναισθήματα βοηθά στην οικοδόμηση μιας ισορροπημένης ζωής και σας προσφέρει αρκετό υγιή ύπνο στη διαδικασία.

Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με τον ύπνο τη νύχτα, είναι πιθανότατα επειδή το μυαλό σας εξακολουθεί να θυμάται τα αγχωτικά γεγονότα της ημέρας.

Αντί να σκεφτείτε τα πράγματα που πρέπει να κάνετε αύριο, προσπαθήστε να μπείτε στη λειτουργία ευγνωμοσύνης κατά τον ύπνο. Σκεφτείτε τα όμορφα πράγματα που σας συνέβη εκείνη την ημέρα.

Αγκαλιάστε αυτήν την ανάμνηση καθώς αποσύρεστε στον ύπνο. Θα ξυπνήσετε αισθάνεστε ανανεωμένοι και γεμάτοι ενέργεια για να αντιμετωπίσετε τις προκλήσεις της ημέρας.