13 απλές αλήθειες για τις σχέσεις που πρέπει να γνωρίζετε

Όλοι αναζητούμε συμβουλές για τις σχέσεις κυρίως από τους ειδικούς. Είτε μπαίνουμε σε μια νέα σχέση είτε προσπαθούμε να σώσουμε μια παλιά,  βασικά δεν έχουμε ιδέα τι να κάνουμε. Η αγάπη δεν είναι κάτι που έχει προγραμματιστεί, έτσι τις περισσότερες φορές, πρέπει απλώς να την ακολουθήσουμε και να καταλάβουμε τα πράγματα μόνοι μας. Κάθε σχέση είναι διαφορετική και κάθε πρόβλημα απαιτεί διαφορετική λύση. Τούτου λεχθέντος, υπάρχουν πολλές αλήθειες για τις σχέσεις που είναι καθολικές.

13-Truths

Φυσικά, όλοι θα θέλαμε να υπήρχε μόνο μια απλή αλήθεια για τις σχέσεις. Λοιπόν, δεν υπάρχει μία. Κάθε σχέση στην οποία συμμετέχουμε θα μας διδάξει κάτι νέο για τον εαυτό μας, καθώς και για τους άλλους ανθρώπους. Είναι αυτή η εμπειρία που θα μας οδηγήσει τελικά στη σωστή κατεύθυνση – ελπίζουμε σε κάποιον που θα μας καταλαβαίνει, θα μας αποδέχεται και θα μας υποστηρίζει.

1. Οι σχέσεις δεν είναι απλές.

Απαιτούν δουλειά, χρόνο, υπομονή και προσπάθεια. Περιλαμβάνουν μεγάλο βαθμό συμβιβασμού.

2. Δεν ωφελεί να «διορθώνουμε» ό,τι δεν έχει σπάσει.

Δεν πρέπει να εγκαταλείψετε μια σχέση μόνο και μόνο επειδή δεν είναι όλα τέλεια. Επίσης, δεν υπάρχει τίποτα κακό στο να είσαι ικανοποιημένος. Επιτρέψτε στον εαυτό σας να είναι ευτυχισμένος και αν δεν υπάρχει πρόβλημα με τη σχέση, τότε μην ψάχνετε για προβλήματα.

3. Πρέπει να αγαπήσεις τον εαυτό σου για να μπορέσεις να αγαπήσεις ένα άλλο άτομο.

Πώς μπορείτε να περιμένετε να αγαπήσετε αληθινά τις ιδιότητες ενός άλλου ατόμου εάν δυσκολεύεστε να αποδεχτείτε τις δικές σας; Μόλις είστε σίγουροι για τον εαυτό σας, οι άλλοι θα σας προσέξουν περισσότερο. Όταν αποδεχτείτε τον εαυτό σας για αυτό που είστε, θα είστε σε θέση να εκτιμήσετε και να κατανοήσετε πλήρως τις καλύτερες ιδιότητες των άλλων ανθρώπων.

4. Δεν μπορείς να αγαπήσεις κάποιον αν δεν σου αρέσει κανένας.

Να έχετε ανοιχτό μυαλό όταν συναντάτε νέα άτομα. Μην αποκλείετε τους πάντες αμέσως. Ο κόσμος έχει τόσα πολλά να προσφέρει και δεν θα ζήσετε ποτέ τίποτα αν αρνιέστε να βγείτε έξω από τις συνήθειες σας. Όπως η αγάπη, έτσι και οι άνθρωποι θα σας εκπλήξουν.

5. Πρέπει να υπάρχει μια ισορροπία οικειότητας και ξεχωριστού χώρου.

Δείξτε ενδιαφέρον για τα χόμπι και τη δουλειά του άλλου σας μισού, αλλά μην εισβάλλετε στον χώρο του. Επίσης, προσκαλέστε τον/την στον δικό σας κόσμο. Περάστε χρόνο μαζί, αλλά μην το κάνετε να φαίνεται ότι πρέπει να είστε πάντα μαζί για να είστε ευτυχισμένοι. Μοιραστείτε πληροφορίες για τον εαυτό σας που συνήθως δεν θα κοινοποιούσατε: τις ιστορίες σας, τις φιλοδοξίες σας, τους φόβους σας. Κάντε τον εαυτό σας λίγο ευάλωτο. Ενθαρρύνετε τον σύντροφό σας να κάνει το ίδιο.

6. Η επικοινωνία είναι πρωταρχικής σημασίας.

Να είστε στην ίδια πλευρά με τον σύντροφό σας.  Όσο κι αν ακούγεται σύνηθες, η ειλικρίνεια είναι στην πραγματικότητα η καλύτερη πολιτική. Να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου όπως και με τον σύντροφό σου.

7. Ο καυγάς είναι υγεία.

Εσείς και ο σύντροφός σας δεν πρόκειται να συμφωνήσετε σε όλα και αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό. Η ουσία της υγιούς λογομαχίας είναι ότι και οι δύο να ξέρετε πώς να συζητάτε αυτά τα θέματα και πως να κατανοείτε ο ένας τις απόψεις του άλλου. Να είστε ώριμοι και να παραδεχτείτε όταν κάνετε λάθος και αποδεχτείτε το γεγονός ότι δεν μοιράζονται όλοι τις απόψεις σας.

8. Οι άνθρωποι αλλάζουν.

Αυτό είναι κάτι που δεν μπορείτε να ελέγξετε. Είναι σημαντικό να αποδέχεστε αυτά τα είδη πραγμάτων και να ανησυχείτε για το τι μπορείτε να ελέγξετε, δηλαδή την πρόοδο που κάνετε.

9. Οι σχέσεις δεν είναι πρότζεκτ .

Οι άνθρωποι μπορεί να αλλάξουν, αλλά δεν πρέπει να μπεις σε μια σχέση θέλοντας να αλλάξεις κάποιον. Ποτέ δεν γίνεται με τον τρόπο που σχεδιάζετε και σημαίνει ότι δεν αγαπάτε πραγματικά τον σύντροφό σας για αυτό που είναι.

10. Μια φορά άπιστος, πάντα άπιστος.

Αν απάτησε την πρώην κοπέλα του μαζί σου, τι σε κάνει να πιστεύεις ότι δεν θα σε απατήσει με κάποιαν άλλη; Σίγουρα, οι άνθρωποι αλλάζουν, αλλά τα ήθη δεν εμφανίζονται απλώς από τον αέρα. Όταν ξεκινάτε μια σχέση με κάποιον, θα πρέπει να έχετε μια ιδέα για το που βρίσκεστε.

11. Δεν πρέπει να «μένετε φίλοι».

Αυτό είναι ένα λάθος που κάνουν πολλά ζευγάρια όταν τελειώνει μια σχέση. Όλοι ξέρουν τι σημαίνει: το ένα άτομο δεν θέλει να αποκόψει εντελώς το άλλο από τη ζωή του/της, και το άλλο άτομο σκέφτεται: «Υπέροχο. Θα είμαστε φίλοι για λίγο και μετά θα είμαστε ξανά μαζί σε ένα μήνα». Αυτή είναι συνήθως μια κακή ιδέα για όλους και συχνά οδηγεί σε μίσος. Ένας τρόπος για να αποφευχθεί αυτό είναι η επικοινωνία .

12. Το μίσος αφήνει μελανιές, αλλά η αγάπη αφήνει σημάδια.

Τα συναισθήματα μίσους και περιφρόνησης είναι συνήθως προσωρινά. Ωστόσο, η ζημιά που μπορεί να κάνει η αγάπη σε έναν άνθρωπο είναι συχνά πολύ πιο μόνιμη. Η χαμένη αγάπη γίνεται μέρος μας. Ένα σημάδι που φοράμε κάθε μέρα και που μας θυμίζει το παρελθόν μας και όλα τα μαθήματα που έχουμε μάθει. Από την άλλη πλευρά, αυτή η «ζημία» μπορεί να είναι ένας θετικός τύπος μονιμότητας. Αν δείτε έναν επιτυχημένο γάμο που κρατάει πολλά πολλά χρόνια, θα δείτε σίγουρα τα σημάδια της αγάπης που την αποδεικνύουν.

13. Οι σχέσεις είναι σαν παπούτσια.

Μερικά φαίνονται κομψά εξωτερικά, αλλά μόνο το άτομο που τα φοράει ξέρει τον πόνο που φέρουν μέσα τους. Το να φοράς ένα καινούργιο ζευγάρι παπούτσια είναι σαν να είσαι με ένα νέο άτομο — άγνωστο στην αρχή, αλλά καθώς το “φοράς”, αναπτύσσεις μια αίσθηση ασφάλειας. Φτάνεις σε εκείνη τη ζώνη άνεσης στην οποία σπάνια χρειάζεται να λύσεις τα κορδόνια.

Μερικά παπούτσια, αργότερα μπορεί να σε στενεύουν. Μερικά φθείρονται. Κάποια σου προκαλούν πόνο ή σε αφήνουν εκτεθειμένο στο νερό. Μερικά παπούτσια που τα φοράς οπουδήποτε. Μερικά παπούτσια λερώνονται και όταν τα φοράς, δεν μπορείς να ξεχάσεις πως ήταν καινούργια. Μερικά παπούτσια που διστάζεις να πετάξεις. Μερικοί άνθρωποι φορούν παπούτσια μέχρι να πεθάνουν. Αυτά όλα δεν μοιάζουν με την σχέση σου;