Είστε και οι δύο καλοί άνθρωποι, αλλά είστε καλοί ο ένας για τον άλλο;

Ένα από τα πιο δύσκολα μαθήματα για τις σχέσεις που μπορεί να μάθει οποιοσδήποτε από εμάς, είναι ότι μπορείς να έχεις μπροστά σου δύο καλούς ανθρώπους, που όμως δεν είναι καλοί ο ένας για τον άλλον ή δεν ταιριάζουν.

couple1

Ακούμε πολλές φορές τους ανθρώπους να λένε γιατί κράτησαν μαζί τους ένα λάθος άτομο για πάρα πολύ καιρό. Ενώ αυτός είναι υπέροχος με τα παιδιά του, κάτι που είναι σημαντικό σε μία οικογένεια να είναι κάποιος καλός γονιός, όμως το να είναι καλός πατέρας δεν τον κάνει αυτόματα και καλό σύζυγο.

Πώς, λοιπόν, ξέρετε ότι εσείς και ο σύντροφός σας είστε καλοί για να γίνετε ένα καλό και αρμονικό ζευγάρι; 

Εδώ είναι 12 σήματα που πρέπει να προσέξετε για να δείτε ότι δεν είστε μόνο καλοί για τους άλλους, αλλά και καλά μαζί:

1: Νιώθετε μια αίσθηση γαλήνης κοντά στον σύντροφό σας.

Είναι ένα σημείο που παραβλέπεις τραγικά. Μιλάμε συχνά για το πάθος, την περιπέτεια, την οικειότητα και τον ενθουσιασμό στη σχέση σας… αλλά αυτό που είναι (μερικές φορές) ακόμα πιο σημαντικό είναι η αίσθηση γαλήνης γύρω από τον σύντροφό σας.

Τι ακριβώς σημαίνει αυτό;

Σημαίνει ότι το να είσαι κοντά στον έρωτά σου ο άλλος εκπέμπει μια ηρεμία και σιγουριά. Δεν νιώθεις άγχος, άγχος ή ένταση όταν είσαι μαζί τους, αλλά μία γαλήνη. Νιώθεις χαλαρός και φυσικός.

Φανταστείτε να προσπαθείτε να περάσετε τη ζωή σας με κάποιον που σας δίνει πάντα αιχμές — και όχι απαραιτήτως επίτηδες.

Αυτό μπορεί να πηγάζει από τεράστιες διαφορές στις κοσμοθεωρίες και τα συστήματα αξιών σας. Γνωρίζετε ότι εσείς και ο σύντροφός σας πρόκειται να διαφωνήσετε σε αποφάσεις ή ότι πρόκειται να αποδοκιμάσει μια από τις συνήθειές σας, επομένως ανησυχείτε συνεχώς για να κάνετε αυτό που σας φαίνεται φυσιολογικό.

Πώς μπορείς να προσφέρεις πλήρως τον εαυτό σου σε αυτό το άτομο και σε αυτή τη σχέση, αν ξέρεις ότι έτσι θα είναι η ζωή σου;

Δεν μπορείς.

2: Μοιράζεστε παρόμοιες αξίες και κοσμοθεωρίες.

Αυτό ήταν πάντα σημαντικό, αλλά πιστεύω ότι είναι τώρα περισσότερο από ποτέ.

Τα τελευταία χρόνια οι άνθρωποι άρχισαν να βάζουν τις πολιτικές τους απαιτήσεις στα προφίλ γνωριμιών τους.

“Πέστε μου τι ψηφίσατε”

Ενώ η πολιτική είναι πάντα ένα διχαστικό θέμα, η «πλευρά του διαδρόμου» στην οποία βρίσκεστε έχει γίνει ένα άμεσο έναυσμα για τους απέναντι.

Μα γιατί;

Πιστεύω ότι αρχίσαμε να επιλέγουμε ένα στρατόπεδο ως ένδειξη των αξιών και των πεποιθήσεών μας. Αν και δεν πιστεύω σε κατηγορίες ή ετικέτες, φαίνεται ότι κάνουμε γενικές υποθέσεις για το σύστημα αξιών κάποιου με βάση τον τρόπο που ψηφίζει.

Αν και δεν είναι πάντα ακριβές, απλώς μεγεθύνει την προσοχή που δίνεται στο πώς βλέπουν οι άνθρωποι τον κόσμο. Ο τρόπος που ψηφίζετε αντικατοπτρίζει τον τρόπο που σκέφτεστε.

Είτε πρόκειται για κοινωνικά αίτια, επιχειρηματικούς κανονισμούς, κυβερνητικές υπερβολές, μετανάστευση, έλεγχο των όπλων, εκπαίδευση… ή οποιοδήποτε από τα εκατομμύρια άλλα θέματα που επηρεάζονται από την πολιτική, η υποκείμενη αλήθεια είναι ότι είναι σημαντικό να βλέπει κανείς τα μάτια με τα μάτια σε πολλά από αυτά τα ζητήματα. συμβατότητα.

Ναι, προφανώς μπορείτε (και πρέπει) να διαφωνήσετε με τον σύντροφό σας σε πράγματα. Δεν πρόκειται για την εύρεση ενός αντιγράφου σας.

Ωστόσο, εάν είστε κατηγορηματικά αντίθετοι σε κάτι που υποστηρίζουν ολόψυχα και ότι «κάτι» επηρεάζει τον τρόπο ζωής τους με τρόπο που δεν είναι συμβατός με τον δικό σας, τα δύο θα είναι πολύ μακριά για να συνδυάζονται μεταξύ τους.

3: Μπορείτε να είστε πλήρως ο εαυτός σας μαζί του.

Τα ζευγάρια που είναι πραγματικά συμβατά αγαπούν και αποδέχονται ο ένας τον άλλον όπως είναι χωρίς να προσπαθούν να τους αλλάξουν. Όταν νιώθετε αυτή την αληθινή και απεριόριστη ελευθερία, είναι ένα σημάδι ότι είστε με το κατάλληλο άτομο που ταιριάζει πραγματικά για εσάς, επειδή σας αγαπάει γι’ αυτό που είστε, που περιλαμβάνει τα ελαττώματα, τις ελλείψεις και τις ανασφάλειές σας.

(Δεν πειράζει, τα έχουμε όλοι ).

Μπορείτε να είστε πλήρως ανοιχτοί και ειλικρινείς με τον σύντροφό σας σχετικά με τα θέλω, τις ανάγκες, τις επιθυμίες, τα συναισθήματα, τους φόβους και τους στόχους σας — επειδή ξέρετε ότι σας αγαπούν και σας αποδέχονται για αυτό που πραγματικά είστε.

4: Έχετε κοινά οράματα και στόχους για το μακρινό μέλλον σας.

Εάν βρίσκεστε σε μια μονογαμική σχέση ενηλίκων που σκοπεύετε να διατηρήσετε μακροπρόθεσμα, τότε πρέπει να κοιτάξετε μακροπρόθεσμα.

Δεν υπάρχει τίποτα κακό με τον τρόπο που επιλέγετε να ζήσετε τη ζωή σας. Αυτή είναι δική σας απόφαση και μόνο δική σας.

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι οι αποφάσεις σας θα είναι συμβατές με τις αποφάσεις κάποιου άλλου.

Αυτό που ήθελαν αυτοί οι δύο για το μέλλον τους ήταν εντελώς διαφορετικό. Αυτό σημαίνει ότι, αναπόφευκτα, θα υπάρξει μια διχάλα στον δρόμο που θα χωριστούν.

Μπορεί να μην είναι αύριο, ή ακόμα και σε ένα χρόνο από τώρα, αλλά θα αυξηθεί τελικά και οι διαφορές στον τρόπο ζωής και στους στόχους θα είναι πολύ μεγάλες για να αγνοηθούν.

Για να χτίσεις ένα μέλλον με κάποιον, πρέπει τουλάχιστον να έχεις παρόμοιες απόψεις για το πώς θα μοιάζει αυτό το μέλλον. Εάν όχι, θα κουράζεστε για τα επόμενα χρόνια (ή μέχρι να αποφασίσει κάποιος από εσάς να φύγει).

5: Μαλώνετε, αλλά το πως έχει σημασία και χωρίς να κρατάτε τα συναισθήματά σας κλειδωμένα.

Νομίζετε ότι η λογομαχία είναι σημάδι συμβατότητας;

Λοιπόν, κάπως ναι. Και να γιατί:

Η συμβατότητα σάς δίνει τη δυνατότητα να είστε ανοιχτοί και ειλικρινείς μεταξύ σας. Επιδιώκετε να καταλάβετε ο ένας τον άλλον με νέους τρόπους και δεν κρύβετε πράγματα ο ένας από τον άλλον.

Αυτό σημαίνει να είσαι ανοιχτός με τα συναισθήματά σου, είτε είναι καλά είτε κακά.

Όταν δύο άνθρωποι είναι ανοιχτοί και ειλικρινείς, φυσικά θα προκύψουν διαφωνίες.

Η εναλλακτική είναι να κρατάτε τα συναισθήματά σας κλειδωμένα, κάτι που αναπόφευκτα οδηγεί σε έκρηξη, τελικά.

Αυτός είναι ο λόγος που ο καυγάς μπορεί να είναι ένα υγιές μέρος μιας σχέσης, σας δίνει την ευκαιρία να βρείτε μια μέση λύση και μια λύση σε κάτι που ενοχλεί έναν (ή και τους δύο) από εσάς. Το να κρύβετε τα συναισθήματά σας και να τα κρατάτε εμφιαλωμένα είναι ανθυγιεινό και ένα σημάδι ότι δεν μπορείτε να εμπιστευτείτε τον εαυτό σας ή τον σύντροφό σας να τα μοιραστείτε.

Το πώς μαλώνετε, όμως, είναι το κλειδί.

Εάν κάθε συζήτηση που κάνετε μετατρέπεται σε ένα ουρλιαχτό αγώνα όπου κάποιος τραυματίζεται ή/και τίποτα δεν επιλύεται, αυτό είναι σαφώς ένα κακό σημάδι και σηματοδοτεί ασυμβατότητα.

Από την άλλη πλευρά, εάν μπορείτε να συζητήσετε φιλικά και ευγενικά το πρόβλημα ως ομάδα και να εργαστείτε για μια λύση , τότε σας δίνει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσετε οτιδήποτε μαζί και να ξέρετε ότι μπορείτε να το ξεπεράσετε.

6: Είστε περήφανοι που είστε ο ένας με τον άλλον.

Αν το άτομο με το οποίο είσαι δεν είναι περήφανο που είναι μαζί σου, τότε είσαι με το λάθος άτομο.

Αν δεν είσαι περήφανος που έχεις μαζί σου το άτομο με το οποίο βρίσκεσαι, τότε είσαι με το λάθος άτομο.

7: Τα πηγαίνετε καλά ο ένας με τις οικογένειες του άλλου.

Ναι, μια σχέση υπάρχει μεταξύ σας , αλλά η πραγματικότητα είναι ότι η οικογένεια παίζει μεγάλο ρόλο και στις ζωές μας (κάποιες).

Εάν η οικογένειά σας είναι κοντά και εξακολουθείτε να περνάτε χρόνο μαζί τους, τότε είναι σημαντικό ο σύντροφός σας να συναναστρέφεται καλά μαζί τους ή τουλάχιστον να μπορεί να τα πάει καλά μαζί τους.

Γενέθλια, αργίες, ειδικές περιστάσεις — όλα θα αφορούν την οικογένειά σας, τη δική τους ή και τις δύο σας.

Είναι η ασυμβατότητα με μια οικογένεια για τη σχέση σας; Αυτό εξαρτάται από τις περιστάσεις και το πόσο μεγάλο ρόλο παίζει η οικογένεια κάποιου στη ζωή του.

Ανεξάρτητα από το επίπεδο εμπλοκής, όμως, η συνεννόηση μεταξύ τους κάνει πάντα τα πράγματα πιο εύκολα.

8: Είστε σεξουαλικά συμβατοί.

Είμαστε όλοι ενήλικες εδώ, οπότε μπορούμε να παραδεχτούμε ότι μια υγιής και ευτυχισμένη σεξουαλική ζωή είναι ένα θεμελιώδες κομμάτι μιας μακροχρόνιας σχέσης.

Αυτό θα φαίνεται διαφορετικό για τον καθένα, επομένως το να παραμείνετε επικεντρωμένοι στην υγεία και την ευτυχία είναι το κλειδί. Το να βρείτε ό,τι φαίνεται για τη σχέση σας είναι το πιο σημαντικό.

Ωστόσο, η συμβατότητα σε αυτόν τον τομέα είναι πρωταρχικής σημασίας.

Εάν ο ένας από εσάς απολαμβάνει κάτι που ο άλλος αρνείται οπωσδήποτε να κάνει — τότε ο ένας από εσάς θα παραμείνει ευέλικτος μόνο για τόσο καιρό μέχρι να νιώσετε ότι οι ανάγκες σας δεν ικανοποιούνται.

Εάν δεν μπορείτε να δημιουργήσετε μια αμοιβαία ευχάριστη, μία εμπειρία που δεν μπορείτε να φανταστείτε και οι δύο για το υπόλοιπο της ζωής σας , τότε τελικά η συναισθηματική και σωματική σας σχέση θα αρχίσει να καταρρέει και θα απομακρυνθείτε ο ένας από τον άλλον, αντί να πλησιάζετε.

Δεν χρειάζεται να αγαπάτε τα ίδια πράγματα με τον σύντροφό σας, αλλά πρέπει να αναγνωρίζετε τις ανάγκες του όπως αναγνωρίζει και εκείνος τις δικές σας , γιατί ο πολύς χρόνος που περνάει από το να μην συναντηθεί κάποιος, θα προκαλέσει ένταση και δυσαρέσκεια.

9: Το σεξ ΔΕΝ είναι η πρώτη σας προτεραιότητα.

Ναι, πιστεύω ότι μια υγιής σεξουαλική ζωή βρίσκεται πολύ ψηλά στη λίστα με τα πράγματα που κρατούν μια σχέση δυνατή. Όμως , δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι η κόλλα που κρατά μια σχέση μαζί.

Αν το σεξ είναι το μόνο που ψάχνεις, τότε μπορεί να το πετύχεις και χωρίς μονογαμία.

Το σεξ είναι προϊόν μιας ευτυχισμένης σχέσης, όχι η πηγή της ευτυχίας.

Θα πρέπει να προσπαθείτε για συναισθηματική σύνδεση και οικειότητα. Με αμοιβαία συνεισφορά. Προσθέτοντας αξία στη σχέση. Διασκεδάζουμε μαζί και έξω από την κρεβατοκάμαρα όχι μόνο σε αυτήν.

Αυτά είναι τα πράγματα που ενισχύουν τη συναισθηματική οικειότητα και που στη συνέχεια αυξάνει τη σωματική οικειότητα. Κάτι που, κατά ειρωνικό τρόπο, σημαίνει ότι η προτεραιότητα σε άλλα πράγματα έναντι του σεξ θα κάνει το σεξ πολύ καλύτερο.

Είναι win/win.

10: Ποτέ δεν αμφιβάλλεις για την αγάπη του συντρόφου σου.

Όταν κάποιος είναι σίγουρος για σένα, θα το καταλάβεις και θα το νιώσεις. Όταν δεν είναι, οι ενέργειές τους (ή η έλλειψη ενεργειών) θα σας αφήνουν πάντα να αναρωτιέστε.

11: Δίνετε προτεραιότητα ο ένας στον άλλον.

Ναι, έχουμε πολλές προτεραιότητες στη ζωή. Παιδιά, δουλειά, λογαριασμοί, δουλειές, υποχρεώσεις, οικογένεια…αλλά μέρος της επιλογής να βρίσκεσαι σε μια σχέση είναι να δώσεις προτεραιότητα και στον σύντροφό σου .

Οι συμβατοί σύντροφοι κατανοούν ο ένας τις ανάγκες του άλλου να ακούγονται, να τους βλέπουν και να δίνουν προτεραιότητα στη σχέση.

Καταλαβαίνουν ότι κάνει τον άλλον να νιώθει σημαντικός, εκτιμημένος και επιθυμητός. Εάν ένας (ή και οι δύο) σύντροφοι στερούνται αυτά τα συναισθήματα, θα αρχίσουν τελικά να απομακρύνονται για να προστατευτούν από το ράγισμα της καρδιάς και τον πόνο. Αυτό μπορεί να διαρκέσει αρκετά πριν σπάσει το κορδόνι μεταξύ σας.

12: Μεγαλώνετε και αναπτύσσεστε μαζί ως άτομα και ως ζευγάρι.

Αυτό είναι το μεγάλο πράγμα που δεν εξετάζουμε σχετικά με τη συμβατότητα δύο συντρόφων — γιατί είναι ρευστό. Δηλαδή, αλλάζει καθώς αλλάζουμε ως άνθρωποι με την πάροδο του χρόνου.

Μπορεί να είστε συμβατοί με κάποιον σήμερα , αλλά αν έχετε δεσμευτεί να μεγαλώσετε, να μάθετε, να εξελιχθείτε και να ευδοκιμήσετε μαζί σε αυτή τη ζωή…ίσως μετά από λίγα χρόνια οι συνήθειες, τα πρότυπα, οι προοπτικές θα φαίνονται απέραντα διαφορετικά σε σχέση με του άλλου.

Ξαφνικά, μια μέρα, θα συνειδητοποιήσετε ότι δεν είστε πλέον συμβατοί παρόλο που κάποτε ήσαστε.

Το κλειδί για να αποτραπεί αυτό; Η αμοιβαία ανάπτυξη.

Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να έχετε τα ίδια ενδιαφέροντα και να αναπτύσσεστε με τους ίδιους τρόπους στα ίδια μονοπάτια — αυτό δεν είναι ρεαλιστικό για δύο μεμονωμένους ανθρώπους.

Αυτό που σημαίνει, είναι ότι και οι δύο πρέπει να αναπτυχθείτε με τους δικούς σας τρόπους με την πάροδο του χρόνου.

Παραμένετε αφοσιωμένοι στη σωματική και ψυχική σας υγεία. Συνεχίζετε να επιδιώκετε τα πάθη, τα χόμπι και τα προσωπικά σας έργα. Ζεις σε ευθυγράμμιση με την ταυτότητα και τον σκοπό σου.

Τιμάτε το σώμα και το μυαλό σας τροφοδοτώντας το με το υψηλότερης ποιότητας καύσιμο που μπορείτε.

Τιμάτε τον σύντροφό σας υποστηρίζοντας την ανάπτυξή του όπως κάνουν και εκείνοι για εσάς.

Εάν είστε και οι δύο δεσμευμένοι να φτάσετε σε νέους υψηλούς στόχους και να εργαστείτε μαζί για να το κάνετε, απλά φανταστείτε πόσο μακριά μπορείτε να φτάσετε…

Αυτός είναι ο λόγος που οι σχέσεις είναι σαν μια ομάδα και οι ομάδες μένουν μαζί για να κερδίσουν το πρωτάθλημα της ζωής.

Όταν βρείτε λοιπόν κάποιον που είναι πραγματικά συμβατός με σας από κάθε άποψη, θα σας κάνει να συνειδητοποιήσετε γιατί δεν τα κατάφερε ποτέ με κανέναν άλλο.