Τι γίνεται αν ο σύντροφός σας θέλει να χωρίσει αλλά εσείς δεν το θέλετε;

Υπάρχουν πολλά διαφορετικά πράγματα που κάνουν την αγάπη να ανθίσει μεταξύ δύο ανθρώπων. Κάποια δεν τα γνωρίζουμε καν. Λοιπόν, οι σχέσεις μπορούν επίσης να τελειώσουν για πολλούς διαφορετικούς λόγους, και δεν τους γνωρίζουμε πλήρως. Τα πράγματα μάλιστα γίνονται πολύ περίπλοκα όταν μόνο ένα άτομο θέλει να χωρίσει.

worried-girl-sitting-against-wall

Είναι μια περίπλοκη κατάσταση και για τα δύο άτομα, ειδικά για τον σύντροφο που δεν θέλει να τελειώσει τα πράγματα. Αλλά δεν χρειάζεται να αρχίσετε να πανικοβάλλεστε ή να απελπίζεστε. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι απλό: μείνετε ήρεμοι. Μην αφήνετε τον εαυτό σας να πει ή να κάνει κάτι εντελώς παρορμητικό.

« Η αγάπη είναι ένα ατελείωτο μυστήριο γιατί δεν υπάρχει λογική αιτία που θα μπορούσε να την εξηγήσει.

-Ραμπιντρανάθ Ταγκόρ-

Το επόμενο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να σταθμίσετε την κατάσταση. Πρέπει να κοιτάξετε πραγματικά τα πράγματα που έκαναν το άλλο άτομο να θέλει να τερματίσει τη σχέση. Βασικά, προσπαθήστε να καταλάβετε αν είναι ο χωρισμός στα τελικά του στάδια. Τότε μπορείτε να πάρετε αποφάσεις και να ενεργήσετε σύμφωνα με αυτές. Ας το δούμε αυτό λίγο πιο αναλυτικά.

Τελικά τελείωσε η σχέση;

Μια σταθερή σχέση δεν τελειώνει από τη μια μέρα στην άλλη, αλλά μια ασταθής μπορεί. Επομένως, θα πρέπει να ξεκινήσετε προσπαθώντας να προσδιορίσετε τι είδους σχέση έχετε.

Έχετε  δεσμευτεί και οι δύο ο ένας στον άλλον;

Ή μήπως ήταν περισσότερο ένα ασαφές πράγμα που πήγαινε πέρα ​​δώθε μεταξύ οικειότητας και απόστασης; Στην πρώτη εκδοχή, αξίζει να σκεφτούμε τι συνέβη. Στη δεύτερη εκδοχή, είναι καλύτερο να μην σπαταλάτε τον χρόνο σας.

couple-suffering-600x399 (1)

Υπάρχουν πάντα προειδοποιητικά σημάδια που έρχονται πριν τελειώσει μια σχέση. Υπάρχουν τρία βασικά πράγματα που μπορούν να σας πουν εάν έχετε έναν ισχυρό δεσμό ή εάν η αγάπη έχει φύγει. Εδώ είναι:

  • Δέσμευση. Πρόκειται για την προθυμία να μοιραστείτε μια ζωή με το άλλο άτομο. Σημαίνει να επενδύεις ​​χρόνο και ενδιαφέρον, να ακούς ενεργά και να είσαι διαθέσιμος. Αν και οι δύο ακολουθείτε τον δικό σας δρόμο και δεν μοιράζεστε τίποτα ή η ζωή του άλλου δεν σας ενδιαφέρει, αυτό συνήθως είναι σημάδι ότι τα πράγματα τελειώνουν.
  • Οικειότητα. Αυτό έχει να κάνει με την εμπιστοσύνη, την επικοινωνία και την αμοιβαία συμφωνία. Αυτά τα πράγματα δεν είναι ποτέ τέλεια, αλλά όταν ένα από αυτά καταρρέει, αυτό είναι σημάδι ότι η σχέση σας πεθαίνει.
  • Πάθος. Αυτό σημαίνει μια υγιή σεξουαλική ζωή που είναι ικανοποιητική και για τους δύο ανθρώπους. Περιλαμβάνει επίσης σωματικές εκδηλώσεις στοργής. Εάν αυτά τα πράγματα απλά δεν υπάρχουν, υπάρχουν προβλήματα στη σχέση.

Εάν κοιτάξετε προσεκτικά τη σχέση σας και δείτε προβλήματα και με τα τρία αυτά, το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να αναγνωρίσετε ότι η σχέση έχει τελειώσει. Όσο σκληρό κι αν φαίνεται, τα πράγματα έχουν φθαρεί τόσο πολύ που θα είναι δύσκολο να βρεθούν λύσεις.

Όταν μόνο ένας άνθρωπος θέλει να χωρίσει

Υπάρχουν και στιγμές που υπάρχουν σοβαρά θέματα σε μια σχέση, αλλά εξακολουθεί να έχει και κάποια δυνατά σημεία. Αυτό μπορεί να κάνει το ένα άτομο να θέλει να χωρίσει, ενώ το άλλο άτομο όχι. Πιστεύουν ότι υπάρχει ακόμα μια ευκαιρία να ξανασκεφτούν τα πράγματα και να συνεχίσουν να προχωρούν μαζί. Τι κάνετε όμως στην πραγματικότητα σε αυτή την κατάσταση;

couple-holding-hands-600x399 (1)

Είναι ένας πανάρχαιος κανόνας με τα ζευγάρια: δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να μιλάμε για πράγματα. Ούτε τίποτα μπορεί να τα αντικαταστήσει. Θα μπορούσε να είναι, και πιθανότατα είναι, αυτό ακριβώς το πράγμα που δεν λειτουργεί. Η επικοινωνία έχει μεν χαλάσει, αλλά η αγάπη είναι ακόμα εκεί. Το πρόβλημα είναι ότι ένας σύντροφος μπορεί να μην μπορεί να χειριστεί αυτή την κατάσταση και να βιαστεί να τελειώσει τα πράγματα.

Δεν είναι ακριβώς εύκολο να ξεκινήσεις μια συζήτηση υπό αυτές τις συνθήκες. Πρέπει να βρεις το κατάλληλο σκηνικό και χρόνο για να μιλήσεις για αυτό ήρεμα, χωρίς καμία πίεση. Μην προσπαθείτε να τα λύσετε όλα με μια κίνηση. Ξεκινήστε επαναφέροντας τη δυνατότητα να μιλήσετε μεταξύ σας. Μπορείτε να έχετε ένα ειδικό δείπνο ή να βγείτε μαζί, για παράδειγμα.

Αλλά τι γίνεται αν δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα;

Μερικές φορές, ακόμη και όταν υπάρχει αγάπη και έχετε προσπαθήσει να μιλήσετε ξανά, ο άλλος εξακολουθεί να θέλει να χωρίσει. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα. Δεν μπορείτε να τους πιέσετε να δουν τα πράγματα με τον δικό σας τρόπο. Κάνοντας αυτό απλώς δημιουργείται ακόμα μεγαλύτερη απόσταση και άσκοπα φθείρετε και τους δύο.

Αν κάποιος θέλει να φύγει, πρέπει να τον αφήσεις να φύγει. Δεν έχει σημασία αν δεν καταλαβαίνετε ακριβώς γιατί ή αν πιστεύετε ότι κάνουν λάθος. Απλώς δεν μπορείς να αναγκάσεις μια σχέση να παραμείνει ζωντανή.

Αυτό θα ήταν μεγάλο λάθος και θα επιδείνωνε πραγματικά τον δεσμό σας. Σε αυτό το σημείο, λοιπόν, είναι πραγματικά καλή στιγμή να πούμε αντίο. Μην ανησυχείτε για το τι πρόκειται να συμβεί σε μια εβδομάδα, σε έναν μήνα ή ένα χρόνο από τώρα, απλώς εστιάστε στο τώρα .

Ήρθε η ώρα να εστιάσετε στον εαυτό σας και μόνο στον εαυτό σας. Μην κατηγορείτε τον εαυτό σας, μην προσπαθείτε να πιέσετε τον εαυτό σας στο μέλλον και μην πάρετε αποφάσεις. Απλώς ανησυχήστε να φροντίσετε τον εαυτό σας και να κάνετε τα πράγματα που σας αρέσει να κάνετε. Διαλέξτε φιλίες που είχατε αφήσει στην άκρη, αλλάξτε τη ρουτίνα σας… Η αγάπη θα επιστρέψει στη ζωή σας αρκετά σύντομα.