20+1 αλήθειες της ζωής

Σύμφωνα με τη σύγχρονη ψυχολογία η άρνηση να επεξεργαστεί κανείς κάποιες  παραδοχές που ισχύουν για όλους και πάντα, είναι από τα γενεσιουργά αίτια των περισσότερων ψυχολογικών προβλημάτων και διαταραχών που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε τόσο ως παιδιά, όσο και στην ενήλικη ζωή μας. Γι’ αυτό.

1. Αγκαλιάστε τα αγαπημένα σας πρόσωπα σαν να είναι η τελευταία φορά που τα βλέπετε. Ποτέ δεν ξέρεις πότε θα είναι.

2. Ολόκληρη η ζωή σας μπορεί να αλλάξει με ένα χρόνο εστιασμένης καθημερινής προσπάθειας. Εάν προσπαθείτε κάθε μέρα, δεν υπάρχουν όρια στο τι μπορείτε να πετύχετε.

3. Οι περισσότεροι φίλοι σου δεν είναι πραγματικά φίλοι σου. Είναι μαζί για τη βόλτα όταν είναι διασκεδαστική ή βολική. Οι πραγματικοί φίλοι είναι αυτοί που είναι δίπλα σου όταν δεν έχεις τίποτα να προσφέρεις σε αντάλλαγμα.

4. Αν σκέφτεσαι κάτι καλό για κάποιον, να του το λες πάντα αμέσως.

5. Ποτέ μην σκέφτεστε δύο φορές τις επενδύσεις στον εαυτό σας. Αυτό περιλαμβάνει βιβλία, ποιοτικό φαγητό, φυσική κατάσταση, ψυχική υγεία, προσωπική ανάπτυξη και εμπειρίες. Αυτές οι επενδύσεις αποδίδουν μερίσματα για μεγάλο χρονικό διάστημα.

6. Η βαθιά ανάγνωση ενός βιβλίου είναι πιο εντυπωσιακή από την γρήγορη ανάγνωση 100 βιβλίων.

7. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν νοιάζονται πραγματικά για εσάς. Το Spotlight Effect λέει ότι υπερεκτιμούμε τον βαθμό στον οποίο οι άλλοι άνθρωποι παρατηρούν τις ενέργειές μας. Απλά κάνε εσύ.

* Spotlight Effect – Το φαινόμενο του προβολέα είναι το ψυχολογικό φαινόμενο με το οποίο οι άνθρωποι τείνουν να πιστεύουν ότι γίνονται αντιληπτοί περισσότερο από ό,τι στην πραγματικότητα. Δεδομένου ότι κάποιος βρίσκεται συνεχώς στο κέντρο του κόσμου του, η ακριβής αξιολόγηση του πόσο τον προσέχουν οι άλλοι είναι ασυνήθιστη.

8. Η στεναχώρια είναι πολύ πιο επώδυνη από την αποτυχία.

9. Ποτέ μην αφήσετε την αναζήτηση για ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ να αποσπά την προσοχή από την ομορφιά του ΑΡΚΕΤΑ ΕΙΝΑΙ.

10. Μάθετε να απολαμβάνετε το λάθος. Αξίζει να βρεις την αλήθεια παρά να έχεις δίκιο. Εκπαιδεύστε ξανά το μυαλό σας ώστε να αγκαλιάζει νέες πληροφορίες που επιβάλλουν μια αλλαγή οπτικής γωνίας.

11. Το να περπατάς περισσότερο θα αλλάξει τη ζωή σου. Δεν υπάρχει τίποτα πιο καλό από ένα 30 λέπτο περπάτημα στη φύση.

12. Συνδέστε τον ορισμό της επιτυχίας με πράγματα που είναι υπό τον έλεγχό σας.

13. Η εστίαση στη διαδικασία έναντι του βραβείου που θα πάρετε, οδηγεί σε περισσότερα και καλύτερα βραβεία.

14. Τιμήστε τα σωστά πράγματα. Διατηρείστε τον στόχο του 8ωρου ύπνου, την τακτική σωματική δραστηριότητα και την ελευθερία δράσης. Ο έλεγχος του χρόνου σας είναι πραγματικός πλούτος.

15. Το Όχι είναι μια ισχυρή λέξη. Το να πείτε όχι σε μερικά πράγματα, σας επιτρέπει να εστιάσετε στα πιο σωστά. Πάρτε λιγότερα, επιτύχετε περισσότερα.

16. Υιοθετήστε μια νοοτροπία που σας ανοίγει δρόμους. Η ζήλια, ο φόβος και ο φθόνος είναι συμπεριφορές μιας νοοτροπίας που σας περιορίζουν. Ανοίξτε δρόμους για νέες ευκαιρίες και ανάπτυξη.

17. Αν κάποιος προσπαθεί να μειώσει τα επιτεύγματά σας ή να σας κάνει να νιώσετε μικρός, κόψτε τον από τη ζωή σας.

18. Όλοι χρειαζόμαστε περισσότερους συνεργάτες που δεν διστάζουν να κρίνουν τις πράξεις σας. Να σας αμφισβητούν και να σας αναγκάζουν να ανεβείτε επίπεδο. Βρείτε τους δικούς σας, και αγαπήστε τους.

19. Αν θέλετε να βελτιωθείτε σε οτιδήποτε, κάντε το για 30 λεπτά την ημέρα επί 30 συνεχόμενες ημέρες. 900 λεπτά αποδίδουν εκπληκτικά σημαντικά αποτελέσματα.

20. Ποτέ μην δέχεσαι συμβουλές από ανθρώπους στο περιθώριο. Η αρένα είναι σκοτεινή και μοναχική. Μην δέχεστε συμβουλές από ανθρώπους που δεν το καταλαβαίνουν.

Plus +1. Δεν χρειάζεται να έχεις άποψη για τα πάντα. Είναι λογικό να μην έχεις άποψη για κάτι που δεν έχεις ερευνήσει.