Τι πρέπει να σκεφτείτε πριν ξεκινήσετε μια σχέση;

Ιστορικά, άντρες και γυναίκες εμπλέκονταν σε σχέσεις συνεξάρτησης με βάση καθορισμένους ρόλους, οι οποίοι υποθέτουν ότι οι άντρες δίνουν την οικονομική υποστήριξη στις γυναίκες, σε αντάλλαγμα την φροντίδα δια βίου του σπιτιού και την δημιουργία παιδιών. Όλοι όμως προχωράνε σε σχέσεις/γάμο  χωρίς να πολυσκέφτονται τα παρακάτω.

woman22

➤ Μια σχέση που ξεκινά με το σεξ είναι πιο πιθανό να διαλυθεί, επειδή το σεξ τείνει να ξεθωριάζει με τον καιρό.

➤ Εάν δεν μπορείτε να κάνετε με άλλους, μείνετε μακριά από σχέσεις. Διαφορετικά, η σχέση μπορεί να καταστρέψει τη ζωή σας.

➤ Αν ένας άντρας περιμένει από τις γυναίκες του να είναι ένας άγγελος που ήρθε στη ζωή του, θα πρέπει πρώτα να δημιουργήσει έναν παράδεισο για εκείνη.

➤ Αν δεν είσαι καλά στα οικονομικά σου, δεν θα σε συμβουλέψω να μπεις σε σχέση.

➤ Αν είσαι στενόμυαλος τύπος ανθρώπου και δεν δίνεις χώρο στον σύντροφό σου, τότε η σχέση σου δεν θα μπορεί να κυλήσει ευχάριστα.

➤ Αν γρήγορα εκνευρίζεστε και νιώθετε ζήλια για την πρόοδο κάποιου, τότε πρέπει πρώτα να το διορθώσετε πριν κάνετε σχέση.

➤ Μια σχέση χωρίς εμπιστοσύνη είναι σαν ένα αυτοκίνητο χωρίς βενζίνη: Μπορείτε να μείνετε σε αυτό όσο θέλετε, αλλά δεν θα πάει πουθενά.

➤ Ποτέ μην σκέφτεστε ότι ο σύντροφός σας πρέπει να ζει μόνο για εσάς. Αν το κάνει ή δεν το κάνει τότε είναι θέλησή του/της, αφήστε τον/την να ζήσει σύμφωνα με τη δική του θέληση.

➤ Αν διστάζετε να σεβαστείτε τον σύντροφό σας, τότε είναι καλύτερα να μείνετε μακριά από τη σχέση.

➤ Ένας επιτυχημένος γάμος απαιτεί να ερωτεύεσαι πολλές φορές, πάντα με το ίδιο άτομο.

➤ Μην αγαπάς ποτέ κανέναν που σου φέρεται σαν να είσαι ένας συνηθισμένος τύπος, αλλά αντιθέτως κάποιον που σε αντιμετωπίζει σαν κάτι ξεχωριστό.

➤ Μην προσπαθείς να είσαι κάτι για όλους. Να είσαι τα πάντα για κάποιον.

➤ Εάν έχετε καεί σε προηγούμενες σχέσεις, είναι σημαντικό να μην συγκρίνετε τον τωρινό σας σύντροφο με τους προηγούμενους συντρόφους σας. Δεν είναι δίκαιο ούτε για εσάς ούτε για αυτούς.