Σημάδια ότι κάποιος μπορεί να μην είναι καλός άνθρωπος

Υπάρχουν πολλά σημάδια ότι κάποιος μπορεί να μην είναι καλός άνθρωπος. Εδώ είναι μερικά:

◉ Ανεντιμότητα: Αν κάποιος λέει ψέματα, εξαπατά ή κοροϊδεύει τους άλλους τακτικά, αυτό είναι σημάδι ότι μπορεί να μην είναι καλός άνθρωπος. Η ανεντιμότητα είναι ένα σημαντικό ελάττωμα του χαρακτήρα που μπορεί να προκαλέσει βλάβη στους άλλους, όπως και να βλάψει τις σχέσεις.

bad-man

◉ Έλλειψη ενσυναίσθησης: Κάποιος που είναι ανίκανος να κατανοήσει ή να νοιαστεί για τα συναισθήματα των άλλων μπορεί να μην είναι καλός άνθρωπος. Η ενσυναίσθηση είναι ένα σημαντικό χαρακτηριστικό για την οικοδόμηση υγιών σχέσεων και τη μεταχείριση των άλλων ανθρώπων με σεβασμό.

◉ Ναρκισσισμός: Ένα άτομο που είναι εγωκεντρικό και δίνει προτεραιότητα στις δικές του ανάγκες πάνω από τους άλλους μπορεί να μην είναι καλό άτομο. Η ναρκισσιστική συμπεριφορά μπορεί να είναι επιβλαβής για τους άλλους και μπορεί να οδηγήσει σε έλλειψη ενσυναίσθησης και ανησυχίας για τους άλλους.

◉ Χειριστική συμπεριφορά: Κάποιος που προσπαθεί να ελέγξει ή να χειραγωγήσει τους άλλους για δικό του όφελος μπορεί να μην είναι καλός άνθρωπος. Η χειριστική συμπεριφορά μπορεί να είναι επιβλαβής για τους άλλους και μπορεί να βλάψει τις σχέσεις.

◉ Έλλειψη λογοδοσίας: Ένα άτομο που αρνείται να αναλάβει την ευθύνη για τις πράξεις του ή κατηγορεί άλλους για τα λάθη του μπορεί να μην είναι καλό άτομο. Η υπευθυνότητα είναι ένα σημαντικό χαρακτηριστικό για την οικοδόμηση εμπιστοσύνης και τη διατήρηση υγιών σχέσεων.

◉ Έλλειψη σεβασμού: Εάν κάποιος δεν σέβεται συνεχώς τους άλλους, συμπεριλαμβανομένων των πεποιθήσεων, των αξιών και των ορίων τους, αυτό είναι ένα σημάδι ότι μπορεί να μην είναι καλός άνθρωπος. Ο σεβασμός είναι σημαντικό μέρος των υγιών σχέσεων και της αντιμετώπισης των άλλων με καλοσύνη και αξιοπρέπεια.

◉ Δεν ζητούν ποτέ συγγνώμη για τίποτα. Και, όταν ή αν το κάνουν, ακούγεται είτε αναγκαστικό, ψεύτικο, είτε δίνει την εντύπωση ότι το κάνουν για προσωπικά οφέλη. Σημαίνει είτε ότι κάποιος είναι αποκομμένος από τα συναισθήματα των άλλων και δεν ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για αυτούς, είτε ότι είναι αλαζονικός, και θεωρεί τον εαυτό του αυτοδικαιωμένο.

◉ Αφήνουν τους χώρους στους οποίους μπήκαν χειρότερα από ότι ήταν πριν. Αφήνουν σκουπίδια, παπούτσια και ρούχα παντού, ακαθαρσίες των σκυλιών κλπ.

◉ Δεν ενδιαφέρονται πραγματικά για τους άλλους, μιλώντας μόνο για τον εαυτό τους. Όλα τα θέματα συνομιλίας οδηγούν πίσω σε αυτούς. Το αγαπημένο τους θέμα; Αυτοί, τα δικά τους δράματα, τα συναισθήματά τους και οι απόψεις τους.

Μπορεί να σας κάνουν ερωτήσεις, αν και συχνά το κάνουν από υποχρέωση ή επιφανειακή κοινωνική ευγένεια, αλλά όχι για γνήσιο ενδιαφέρον. Όταν μιλάτε λίγο και απαντάτε σε μια ερώτηση που έχουν κάνει, μπορείτε να δείτε την προσοχή τους να περιπλανιέται εδώ και εκεί.

Όλα αυτά υποδεικνύουν κάποιον που είναι αρκετά εγωκεντρικός και εδραιωμένος στον δικό του κόσμο, χωρίς να αφήνει πολλά περιθώρια για κανέναν άλλον. Μπορεί να είναι οδυνηρά μόνοι ή όχι, και αυτό είναι μέρος του γιατί είναι τόσο προσηλωμένοι στο να μοιράζονται πράγματα για τον εαυτό τους με άλλους.

Θα συνιστούσα να σταματήσετε την προσπάθεια με αυτούς τους ανθρώπους και να επενδύσετε τον χρόνο σας αλλού, με αυτούς που δεν ενεργούν με αυτόν τον τρόπο. Είναι πιθανό να σας οδηγήσει σε πολύ πιο ευτυχισμένες, πιο υγιείς κοινωνικές συνδέσεις.

Είτε έτσι είτε αλλιώς, είναι απίθανο να είναι μια αμοιβαία ικανοποιητική, ικανοποιητική σχέση με κάποιον σαν αυτόν, που δεν έχει νόμιμη – ειλικρινή περιέργεια για τους άλλους.