13 πράγματα επιστημονικά αποδεδειγμένα που σας κάνουν πιο ελκυστικό άτομο

Ίσως έχει κάποιος γεννηθεί με αυτό το προνόμιο ή ίσως είναι και οι παρακάτω ή οι άλλοι παράγοντες που αυξάνουν την ελκυστικότητα σας.

woman-bed-laughing-scaled

▶ Χαμογέλα περισσότερο αν είσαι γυναίκα. Μεγάλο μέρος της επιστήμης της έλξης έχει τις ρίζες της στη βιολογία – και με όποιον πιστεύουμε ότι θα ήταν καλός σύντροφος για αναπαραγωγή. Οπότε, το πώς να είσαι πιο ελκυστικός είναι να αξιοποιήσεις αυτό που ψάχνει το αντίθετο φύλο. Το χαμόγελο κάνει τις γυναίκες να φαίνονται φιλικές και «σεξουαλικά δεκτικές» (με άλλα λόγια, ενδιαφέρονται περισσότερο για σεξ).

▶ Φορέστε κόκκινα ρούχα. Τι δείχνει το κόκκινο χρώμα; Πάθος, τριαντάφυλλα, ζέστη και…σεξ. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο, η επιστήμη έχει δείξει ότι το να φοράς κόκκινο είναι ένας τρόπος για να δείχνεις πιο ελκυστική.

▶ Μιλήστε με υψηλότερη φωνή (τόνο) οι γυναίκες, πιο μπάσα οι άνδρες γιατί είναι πιο ελκυστικό για τις γυναίκες.

▶ Να έχετε αίσθηση του χιούμορ. «Με κάνει να γελάω», είναι ένας από τους λόγους που οι γυναίκες λένε συχνά ότι βρίσκουν τον σύντροφό τους ελκυστικό. Η αίσθηση του χιούμορ σε έναν άνδρα έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι τραβά την προσοχή των γυναικών. Ενώ οι γυναίκες θέλουν άντρες που τις κάνουν να γελούν, οι άντρες θέλουν τις γυναίκες να γελούν με τα αστεία τους.

▶ Πάρτε ένα σκύλο μαζί σας. Τα κατοικίδια είναι στιγμιαία έναρξη συνομιλιών και ποιος δεν αγαπά ένα χαριτωμένο κουτάβι; Επομένως, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι ερευνητές από τη Γαλλία ανακάλυψαν ότι οι γυναίκες ήταν τρεις φορές πιο πιθανό να δώσουν το τηλέφωνο τους σε έναν μάγκα με σκύλο. Σύμφωνα με έρευνα οι μισές γυναίκες έκριναν ένα ραντεβού με βάση το πώς συμπεριφέρθηκε στο κατοικίδιο ζώο του και το 35% είπε ότι έλκονταν περισσότερο από έναν άντρα που είχε κατοικίδιο.

▶ Να είσαι ευγενικός Όσον αφορά την έλξη, σίγουρα δεν έχει να κάνει μόνο με την εμφάνιση. Όπως στην ταινία Βαριά ερωτευμένος του 2001, με την Gwyneth Paltrow , οι καλοί άνθρωποι συχνά φαίνονται πιο ελκυστικοί. Όσοι θεωρούνται σωματικά ελκυστικοί θεωρούνται επίσης ότι έχουν κοινωνικά ευνοϊκά χαρακτηριστικά προσωπικότητας όπως η ευγένεια.

couple-scaled

▶ Περιποιηθείτε τον εαυτό σας Αυτό δεν φαίνεται να είναι ασυνήθιστο: Αν ψάχνετε για σύντροφο, είναι καλύτερο να μην μοιάζετε με απεριποίητο.  Η έρευνα δείχνει ότι ένα μεγάλο μέρος της φυσικής έλξης επικεντρώνεται στις πιο μεταβλητές πτυχές της αυτο-παρουσίασής μας. Συγκεκριμένα, τα πιο ελκυστικά φυσικά χαρακτηριστικά εμπίπτουν στην «φροντίδα του εαυτού» – πράγματα όπως η καλή περιποίηση, τα καθαρά μαλλιά, η ωραία εφαρμογή και η ποιότητα των ρούχων, η καλή στάση του σώματος και το υγιές βάρος. Είναι πιο πιθανό να αναζητήσουμε έναν σύντροφο που να είναι υγιής και δυνατός (που σημαίνει καλά γονίδια), καθώς και ικανός να φροντίζει τους μελλοντικούς απογόνους, κάτι που αποδεικνύεται από το πώς φροντίζετε τον εαυτό σας.

▶ Σταματήστε να αγχώνεστε Ακριβώς όπως το πώς το χαμόγελο και η επίδειξη καλοσύνης σε κάνουν πιο ελκυστικό, το να δείχνεις σημάδια άγχους, σε κάνει λιγότερο ελκυστικό. Οι ερευνητές υποπτεύονται ότι η τεστοστερόνη, η οποία συνδέεται με το ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα και τη χαμηλή κορτιζόλη, παίζει επίσης ρόλο στην προσέλκυση των γυναικών.

▶ Αφήστε γενειάδα ή μούσι. Βιολογικά, οι ετεροφυλόφιλοι αναζητούν τυπικά αρσενικά ή γυναικεία χαρακτηριστικά στο αντίθετο φύλο – το πιο εντυπωσιακό από τα οποία για τις γυναίκες είναι οι τρίχες του προσώπου των ανδρών. Μια έρευνα δείχνει ότι ορισμένα χαρακτηριστικά που σχετίζονται με το φύλο είναι ελκυστικά – ιδιαίτερα αυτά που υπογραμμίζουν τις διαφορές μεταξύ ανδρών και γυναικών.

▶ Αναδείξτε τις καμπύλες σας Οι γυναίκες τείνουν να πιστεύουν ότι οι άντρες προτιμούν τις αδύνατες φιγούρες – αλλά το αντίθετο μπορεί στην πραγματικότητα να ισχύει. Σύμφωνα με έρευνα , οι άντρες προτιμούν την αναλογία μέσης προς γοφούς 7:10, πράγμα που σημαίνει ότι έχετε αρκετά καμπύλες και έχετε «καλούς γοφούς για τεκνοποίηση. Βιολογικά, οι άνδρες μπορεί να έχουν κάτι: Οι γυναίκες με αυτή την αναλογία μέσης-ισχίου έχει αποδειχθεί ότι έχουν τα βέλτιστα επίπεδα οιστρογόνων και είναι λιγότερο επιρρεπείς σε καρδιαγγειακές παθήσεις και διαβήτη. Και μάλιστα μια “αιωρούμενη” κίνηση των γοφών φαίνεται ότι είναι εξαιρετικά θηλυκή για τους άνδρες. Τα ψηλά τακούνια μπορούν επίσης να τονίσουν τα γυναικεία χαρακτηριστικά των γυναικών.

▶ Μην φοράτε πολύ μακιγιάζ Αυτό φαίνεται λίγο αντιφατικό: Δεν είναι τα κόκκινα χείλη για τους άνδρες; Ναι, αλλά μόνο ως ένα βαθμό—στην πραγματικότητα, οι γυναίκες πιστεύουν ότι στους άντρες αρέσει πολύ περισσότερο το μακιγιάζ από ό,τι στην πραγματικότητα . Μια μελέτη έδειξε επίσης ότι η ποσότητα του μακιγιάζ που φορούν οι γυναίκες μπορεί να επηρεάσει τις εντυπώσεις των άλλων. Τα πρόσωπα με φυσικό μακιγιάζ θεωρούνται ευνοϊκά, αλλά τα πρόσωπα με πιο έντονο δραματικό μακιγιάζ θεωρούνται  λιγότερο αξιόπιστα. Όμως, να ξέρετε ότι οι γυναίκες δεν φορούν μακιγιάζ μόνο για να ευχαριστήσουν τους άνδρες. Το φοράνε γιατί τους κάνει να νιώθουν περισσότερη αυτοπεποίθηση —που μπορεί να είναι ένας άλλος τρόπος για να γίνετε πιο ελκυστικοί.

▶ Αράξτε άνετα μαζί με φίλους. Λόγω του «φαινόμενου μαζορέτας» οι άνθρωποι φαίνονται πιο ελκυστικοί όταν είναι σε μια ομάδα, από τους ανθρώπους που είναι μόνοι τους. Αυτό συμβαίνει επειδή τείνουμε να «εκτιμάμε περισσότερο» τα πρόσωπα που είναι σε μια ομάδα, καθιστώντας ακόμα και τα λιγότερο ελκυστικά μέλη, πιο πολύ.

▶ Να έχετε ένα τυπικό μέσο πρόσωπο. Γιατί τα τυπικά ή μέτρια χαρακτηριστικά του προσώπου έχουν αποδειχθεί ότι είναι αρχικά ελκυστικά για πιθανούς συντρόφους. Έρευνα έδειξε ότι οι άντρες προτιμούν πραγματικά γυναίκες με «μέσο όρο» του προσώπου – πόσο πολύ μοιάζει το μέγεθος, το χρώμα και το σχήμα του προσώπου με άλλα πρόσωπα ενός πληθυσμού. Ο μέσος όρος θεωρείται ότι είναι πιο ελκυστικός επειδή υποδεικνύει μια ποικιλόμορφη γονιδιακή δεξαμενή, η οποία θα οδηγούσε σε υγιείς απογόνους.