Ο άντρας σας δεν σας ελκύει πια;

Στα πρώτα βήματα μιας σχέσης, ακόμα και τον πρώτο καιρό του γάμου, όλοι πιστεύουμε πως θα είμαστε για πάντα ερωτευμένοι και ευτυχισμένοι. Η ζωή, ωστόσο, συχνά εξελίσσεται διαφορετικά. Εκείνη γίνεται γκρινιάρα και νευρική. Εκείνος γίνεται αδιάφορος και ψυχρός. Και έρχεται κάποια στιγμή που το πάθος φεύγει και μαζί με αυτό το σεξ, αλλά και… η ελπίδα. Δεν θέλετε, όμως, να χωρίσετε και αυτό είναι μία καλή βάση για να βρείτε μια λύση που θα σας φέρει ξανά κοντά.

32123-attraction_590

Γιατί φεύγει η έλξη

Υπάρχουν αμέτρητοι λόγοι για τους οποίους τα ζευγάρια σταματούν να είναι ερωτευμένα. Μπορεί να φταίει η «κακή αρχή» -ότι, δηλαδή, παντρευτήκατε έναν άνθρωπο για λάθος λόγους, μπορεί να φταίνε οι υπερβολικά υψηλές προσδοκίες που σας δημιουργούν οι ρομαντικές ταινίες ή μπορεί -απλά και ρεαλιστικά- να αλλάξατε τόσο εσείς όσο και εκείνος. Να μην είστε πια τόσο ανέμελη και ευδιάθετη, να μην είναι πια τόσο τρυφερός.

Μπορεί, επίσης, να εμφανίστηκε ένα τρίτο πρόσωπο στη ζωή σας, με το οποίο να φαντάζεστε ότι θα μπορούσατε να είστε πιο ευτυχισμένη. Αν ανατρέξετε, ωστόσο, στα διάσημα ζευγάρια (τα πανέμορφα και λαμπερά) που κάθε λίγους μήνες βρίσκουν έναν νέο παρτενέρ θα διαπιστώσετε πως τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι –και πως ούτε ένας τέτοιος τρόπος ζωής σας γοητεύει.

Η σπίθα μπορεί, ακόμα, να έχει σβήσει γιατί δεν έχετε φροντίσει να επενδύσετε σε συνήθειες που θα την κρατήσουν αναμμένη:

Δεν περνάτε αρκετό χρόνο οι δυο σας –μόνοι σας, δεν είστε φίλοι –δηλαδή δεν συζητάτε τα πάντα ή δεν δείχνετε με πράξεις και λόγια την εκτίμησή σας προς τον άλλον.

Τα καλά νέα είναι ότι, εφόσον είστε και οι δύο πρόθυμοι για κάτι τέτοιο, μπορείτε πάντα να κάνετε την αρχή και να φτιάξετε αποθέματα αγάπης και τρυφερότητας.

Ο έρωτας ξεκινά από τον εγκέφαλο, λένε οι επιστήμονες και… πόσο δίκιο έχουν! Και ναι, μπορεί ο άντρας σας να μην είναι πια ο γοητευτικός νέος που υπήρξε κάποτε –μπορεί να πάχυνε ή να έχασε τα μαλλιά του, όμως -μεταξύ μας- κι εσείς δεν είστε ίδια! Ξεκινήστε, λοιπόν, να προσέχετε την δική σας εμφάνιση, φροντίζοντας το σώμα και το πρόσωπό σας και όχι μόνο θα βελτιωθεί η ερωτική σας επιθυμία, αλλά και θα προσέξετε πως κι ο άντρας σας κοιτάζει διαφορετικά.

Μην περιμένετε, όμως, να έρθει αυτή η στιγμή. Όσο κουρασμένη ή ανόρεχτη κι αν είστε, δοκιμάστε να πάρετε εσείς την πρωτοβουλία στο σεξ και να κάνετε το πρώτο βήμα. Προσελκύστε ερωτικά τον άντρα σας όπως κάνατε παλιά και το πιθανότερο είναι ότι σιγά σιγά θα βρείτε την ερωτική σας διάθεση και θα ευγνωμονείτε τον εαυτό σας που το κάνατε. Μελέτες, μάλιστα, λένε ότι όσο πιο συχνά κάνετε σεξ -ακόμα κι αν κάποιες φορές χρειάζεται να πιέσετε λίγο τον εαυτό σας για να ‘πάρει μπρος’- τόσο πιο ευτυχισμένος πρόκειται να γίνει ο γάμος σας. Είστε πρόθυμοι να το δοκιμάσετε;

mama365.gr