Τα ζευγάρια που γνωρίζουν πραγματικά ο ένας τον άλλον κάνουν αυτά τα 11 πράγματα στη σχέση τους

1. Αναγνωρίζουν τα συναισθήματά τους (όλα)

Όταν γνωρίζετε πραγματικά ο ένας τον άλλον, δεν παραποιείτε τα συναισθήματά σας. Δεν παριστάνετε ότι είστε εντάξει όταν δεν είστε και δεν «απλώνετε πράγματα κάτω από το χαλί». Γνωρίζετε ότι κάθε σας συναίσθημα αξίζει να το αισθανθείτε και ότι δεν πρέπει να ντρέπεστε ή να ντρέπεστε για αυτά. Τα βάζετε όλα εκεί γιατί η σχέση σας ευδοκιμεί με ειλικρινή επικοινωνία και το γνωρίζετε καλά και οι δύο.

couples

2. Είναι θαρραλέοι όταν πρόκειται να πουν την αλήθεια και να επικοινωνήσουν

Τίποτα δεν πρέπει να μένει μυστικό και ανείπωτο. Δεν θα πάτε στο κρεβάτι τσακωμένοι, ακόμη και αν αυτό σημαίνει ότι είστε ξύπνιοι μέχρι τις πέντε. Κάνετε τις σημαντικές ερωτήσεις, όχι τις ανούσιες. Είσαι ειλικρινής ακόμα και όταν σε πονάει γιατί ξέρεις ότι αξίζετε και οι δύο την αλήθεια.

3. Είναι σε θέση να γελούν και οι δύο, ο ένας με τον άλλο, όχι μόνο ο ένας για τον άλλον.

Όταν γνωρίζετε πραγματικά κάποιον που είστε εντελώς καλά μαζί του, τότε το γέλιο σας είναι ευχάριστο. Έχετε εμπιστοσύνη ότι δεν είναι ποτέ η πρόθεσή τους να σας κοροϊδέψουν και νιώθετε αρκετά άνετα για να είστε ο πλήρης και ολοκληρωμένος εαυτός σας, ανεξάρτητα από το πόσο περίεργο, εκκεντρικό, πολύπλοκο ή απολύτως τρελό μπορεί να είναι. Σε κάθε ζευγάρι τα γέλια μεταξύ τους είναι ωραία. με το γέλιο σε κάθε άλλο πάρα πολύ.

4. Τους αρέσει ο καθένας ξεχωριστά.

Είστε πιο ευτυχισμένος με αυτό το άτομο, αλλά ταυτόχρονα, γνωρίζετε ποιος είστε χωρίς αυτόν και σας αρέσει και αποδέχεστε ποιος είναι ο άλλος. Ακούγεται περίεργο, αλλά στον καθένα αρέσει ο εαυτός του, όχι με ναρκισσιστικό τρόπο, αλλά με τρόπο που αντικατοπτρίζει τις ζωές που έχετε, μακριά ο ένας από τον άλλο. Επειδή αυτό το άτομο μπορεί να είναι ο έρωτας της ζωής σας, αλλά δεν είναι ολόκληρη η ζωή σας και αυτό αρέσει και στους δύο ο ένας στον άλλον .

5. Περνούν χρόνο χωριστά.

Τα ζευγάρια που γνωρίζονται πραγματικά γνωρίζουν ότι λίγος χώρος (μακριά από τον άλλο) είναι υγιής. Δεν χρειάζεται να είναι μαζί κάθε δευτερόλεπτο κάθε ημέρας. Δεν ζηλεύουν όταν περνάτε το Σαββατοκύριακο μακριά με φίλους από το κολέγιο και δεν ζηλεύετε όταν περνούν το Σαββατοκύριακο στην Θεσσαλονίκη για το πάρτι Bachelor του καλύτερου φίλου τους. Εμπιστεύεστε ο ένας τον άλλον επειδή γνωρίζεστε καλά και γνωρίζετε ότι η αγάπη σας είναι αρκετά ισχυρή για να αντέξει τον χρόνο και την απόσταση μεταξύ τους.

6. Κατανοούν ο ένας τις κακές συνήθειες του άλλου και δουλεύουν πάνω σε αυτές.

Τα ζευγάρια που γνωρίζονται πραγματικά, γνωρίζουν ότι υπάρχουν κακές συνήθειες και δεν διστάζουν να τις επισημάνουν, αλλά είτε του αρέσει στον σύντροφό σας είτε όχι, είναι μέρος αυτού που είστε. Και οι δύο καταλαβαίνετε ότι θα υποχωρούν κάθε τόσο. Δεν κρατάτε τις κακές σας συνήθειες ο ένας εναντίον του άλλου, τις δουλεύετε μαζί γιατί και οι δύο παρακινείτε ο ένας τον άλλον να γίνετε καλύτεροι.

7. Ξέρουν πότε κάτι δεν πάει καλά.

Έχετε ο καθένας σας μια έκτη αίσθηση που σας λέει πότε το άλλο άτομο είναι εκτός λειτουργίας (εκτός λογικής συμπεριφοράς) και δεν το αγνοείτε για να αποφύγετε τη σύγκρουση. Ανεξάρτητα από το πόσο γελοίο κι αν είναι το αίτιο της σύγκρουσης, αν  η αγαπημένη σας ομάδα έχασε, ή δεν προλάβατε να πλύνετε το αυτοκίνητό σας, ή δεν θέλετε πραγματικά κινέζικα για δείπνο, είτε αυτό οδηγεί σε διαμάχες είτε όχι, και οι δύο μην αφήσετε να σας σταματήσει να σκέφτεστε λογικά.

8. Διαφωνούν εποικοδομητικά.

Τα εποικοδομητικά επιχειρήματα έχουν αρχή και τέλος και έχουν πάντα ένα συμπέρασμα. Όταν τα ζευγάρια που γνωρίζονται πραγματικά μαλώνουν, ναι μπορεί να χτυπήσουν ο ένας τον άλλον εκεί που πονάει, (γιατί ξέρουν ακριβώς πού είναι αυτό) αλλά δεν αφήνουν τον καβγά να τελειώσει με μια νότα που δεν αξίζει στους δύο. Τα ζευγάρια που πραγματικά γνωρίζονται μεταξύ τους γνωρίζουν ότι τα επιχειρήματά τους έχουν έναν σκοπό, μαθαίνουν από αυτά, μαθαίνουν ο ένας για τον άλλον ενώ τα έχουν. Και γνωρίζουν πότε είναι σωστό να τα αφήσουν να φύγουν.

9. Βοηθούν ο ένας τον άλλον να κυνηγήσει τα όνειρά του.

Τα ζευγάρια που γνωρίζονται πραγματικά γνωρίζουν τα όνειρα και τις φιλοδοξίες τους και ενθαρρύνουν το ένα το άλλο να τα πραγματοποιήσει. Είναι πρόθυμοι να κάνουν ό, τι μπορούν για να βοηθήσουν και ενώ ο καθένας σας μπορεί να μην αποδεχτεί το χέρι βοήθειας, πάντα να το προσφέρετε.

10. Σας βοηθούν να αναγνωρίσετε πότε τα όνειρά σας μπορεί να μην είναι αυτά που πραγματικά θέλετε.

Είναι ένα σταθερό σύστημα υποστήριξης, αλλά όταν ο ένας από τους δύο γνωρίζει ότι ο άλλος χρειάζεται κάποια ειλικρίνεια για τα όνειρα του, δεν φοβάται να το πει. Και οι δύο θέλουν το καλύτερο ο ένας για τον άλλον, αλλά μερικές φορές δεν μπορούν να δουν τι είναι καλύτερο για τον εαυτό τους μόνοι τους. Το ζευγάρι που γνωρίζεται πραγματικά γνωρίζει ότι δεν υπάρχει κανένα όνειρο υπερβολικό για να το πετύχουν, αλλά ξέρουν πότε αυτό το όνειρο είναι απλώς μια ιδέα, παρά ένας στόχος ή μια φιλοδοξία.

11. Κάνουν ο ένας τον άλλον να νιώθει ξεχωριστός όταν ξέρουν ότι το έχουν πραγματικά ανάγκη (ανεξάρτητα από το πόσο καιρό είναι μαζί).

Ξέρουν τι σε κάνει να νιώθεις ξεχωριστός και ξέρουν την ακριβή στιγμή που πρέπει να νιώσεις έτσι. Ό, τι κι αν είναι, λουλούδια, σοκολάτα, κρασί, μια χειρόγραφη σημείωση στο βιβλίο, ξέρουν ότι υπάρχει ένα συγκεκριμένο πράγμα που λέει «σ’ αγαπώ» χωρίς να χρειάζεται να το πει. Σε κάνουν να νιώθεις αγαπημένος όταν ξέρουν ότι το χρειάζεσαι περισσότερο.