Γιατί μερικά κορίτσια είναι πάντα μόνα τους;

Μερικοί άνθρωποι είναι μόνοι τους (single) επειδή ειλικρινά επιλέγουν να είναι, όμως πολλοί άλλοι δεν επιλέγουν αυτή την ζωή. Προσπαθούν και αποτυγχάνουν ατελείωτες φορές για να βρουν την αγάπη, αλλά ποτέ δεν φαίνεται να τα καταφέρνουν. Νιώθετε ότι ανεξάρτητα από το τι κάνετε δεν μπορείτε να κάνετε ένα δεσμό; Παίζετε ξανά και ξανά το παιχνίδι της αναζήτησης συντρόφου; Βρίσκετε πάντα τοίχο με τα ραντεβού και τους ανθρώπους που βγαίνετε; Είναι ΠΑΝΤΑ δικό τους λάθος κι όχι δικό σου;

always-single

Πρέπει να αναλάβετε την ευθύνη για την πραγματικότητά σας, επειδή έχετε περισσότερο έλεγχο των περιστάσεων και της ζωής σας στα ραντεβού από όσο νομίζετε. Μόνο όταν δείτε ότι πολλές φορές σαμποτάρετε οι ίδιοι την ερωτική σας ζωή, θα μπορέσετε να αλλάξετε πορεία και να βρείτε την αγάπη κάπου να σας περιμένει. Για να μην αποτυγχάνετε πλέον στα ραντεβού σας, αλλάξτε κάποια βασικά πράγματα στη ζωή σας.

Αλλιώς θα είστε πάντα μόνοι σας. Και να γιατί.

‘Έλκεστε από κακές παρέες

Σας ελκύουν τα «κακά αγόρια»; Απλώς υπάρχει κάτι σε αυτούς που σε κάνει να επιστρέφεις, ίσως είναι το χάρισμά τους, ίσως η εμφάνισή τους ή ίσως η επιτυχία τους, αλλά το να εστιάζεις την προσοχή σου σε αυτούς τους ανθρώπους που πραγματικά δεν σε θέλουν με κανέναν τρόπο, σε κρατάει μόνη και ελεύθερη. ΠΡΟΧΩΡΑ! Ξεκινήστε να βγαίνετε με κάποιον που είναι ένας συνηθισμένος τύπος (αλλά όχι μέχρι τώρα για σας).

Ανθυγιεινές συναισθηματικές προσκολλήσεις

Δένεσαι εύκολα με τους ανθρώπους; Επιλέγετε πάντα  μη συναισθηματικά άτομα για να βγείτε; Κάνετε περιστασιακό σεξ ελπίζοντας να μετατραπεί σε σχέση; Επιλέγετε «ειδικούς συντρόφους» νομίζοντας ότι μπορείτε να τους αλλάξετε; Ζείτε σε “ονειρική χώρα” περιμένοντας τον πρίγκιπα ή την πριγκίπισσα σας να έρθει για να σας σώσει από την μοναχική ζωή σας; Όλους όσους συναντάτε τους θεωρείτε σαν τον «σύντροφο της ψυχής» σας; Αυτός είναι ο λόγος που είστε ακόμα ελεύθεροι και μέχρι να σταματήσετε αυτόν τον φαύλο κύκλο των ανθυγιεινών συναισθηματικών δεσμών, δεν θα βρείτε αγάπη και θα είστε πάντα ελεύθεροι και μόνοι. Κράτα τη στοργή σου για κάποιον που το αξίζει!

Παλιά φορτία

Έχετε προβλήματα εμπιστοσύνης; Είστε πάντα το θύμα; Ένας κακός χωρισμός σε κάνει να σκέφτεσαι μία νέα σχέση; Λοιπόν, δεν είστε οι μόνοι αλλά πρέπει πραγματικά να αφήσετε στην άκρη αυτές τις παλιές αποσκευές και να τις αντιμετωπίσετε πριν συναντήσετε κάποιον. Είτε συνειδητά είτε όχι, αυτά τα φορτία του παρελθόντος σας, σας κρατούν χωρίς δεσμό, χωρίς γάμο και θα είστε πάντα έτσι αν δεν τα αντιμετωπίσετε.

Επιλεκτικότητα

Θέλετε μόνο έναν ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ τύπο ανθρώπου και δεν θα συμβιβαστείτε με λιγότερο από τον καλύτερο; Σίγουρα η έλξη είναι σημαντική σε έναν σύντροφο, αλλά οι αξίες στον άνθρωπο είναι ό, τι πιο ουσιαστικό. Βασίστε τις επιλογές σας σε πράγματα που έχουν σημασία. Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε, αλλά και να καθορίζετε ποιες είναι οι ρεαλιστικές σας ανάγκες από ένα σύντροφο και ποιοι καλύπτουν καλύτερα αυτές τις ανάγκες.

Αίσθηση ανωτερότητας

Νομίζεις ότι είσαι άξια μόνο για τα καλύτερα; Λοιπόν, η κοινωνία μας μάς έχει βάλει όλους στα χαρούμενα κελιά μας και μας έχει πει ότι είμαστε ξεχωριστοί και, ως εκ τούτου, αυτοσαμποτάρουμε τις ερωτικές μας ζωές. Ναι, αξίζεις να είσαι ευτυχισμένη, ναι, αξίζεις μια καλή ζωή, ναι, αξίζεις έναν υπέροχο σύντροφο και ναι, σου αξίζουν εξαιρετικές εμπειρίες, αλλά πρέπει να ρίξεις την αίσθηση της ανωτερότητας. Ακριβώς επειδή έχετε μια εκπαίδευση ή μια καλή δουλειά ή χρήματα ή ακόμα και ότι είστε ελκυστική, δεν σημαίνει ότι είστε καλύτεροι από οποιονδήποτε άλλο και δεν πρέπει να δίνετε ευκαιρίες στους ανθρώπους αν τους θεωρείτε «χαμηλότερους» από εσάς. Η αίσθηση της ανωτερότητας θα σας κρατήσει ελεύθερους γιατί σας βγάζει από τον «πραγματικό κόσμο», οπότε αφήστε το στην άκρη.

Ζώνη άνεσης

Σας αρέσει η ζωή σας όπως είναι, γιατί λοιπόν θα θέλατε να την αλλάξετε; Η ρουτίνα είναι ανακουφιστική, οι άνθρωποι με τους οποίους περιτριγυρίζεσαι είναι εύκολοι, η ζωή δεν είναι χαοτική, όλα λειτουργούν. Γιατί θα θέλατε να βγείτε σε αυτό το περβάζι και να ρισκάρετε να ραγίσετε την καρδιά σας; Λοιπόν, με όλα τα νέα πράγματα και εμπειρίες έρχεται μεν ο κίνδυνος αλλά και η ανταμοιβή, το ίδιο ισχύει και για τα ραντεβού και αν δεν βγείτε από τη ζώνη άνεσής σας και δεν ρισκάρετε, θα είστε πάντα ελεύθεροι.

Χαμηλή αυτοεκτίμηση

Ίσως δεν αισθάνεστε ότι αξίζετε την αγάπη ή την αληθινή καλή συμβίωση. Ίσως πολλές κακές εμπειρίες να σας έχουν κουράσει. Ίσως δεν νιώθετε ότι είστε αρκετά ελκυστική ή ότι απλώς δεν ταιριάζετε. Όποια και αν είναι η περίπτωση σας, η έλλειψη αυτοεκτίμησης σας κρατά μόνους και ελεύθερους. Η εμπιστοσύνη στον εαυτό σας είναι βασικό, οπότε ό, τι κι αν είναι αυτό που σε κάνει να νιώθεις ότι δεν είσαι αρκετά καλή, κάνε κάτι γι ‘αυτό. Είναι στη δύναμή σας να το διορθώσετε.

Συναισθηματικά μη διαθέσιμη

Το άφησα αυτό για το τέλος γιατί όλα τα παραπάνω σημαίνουν πραγματικά ένα πράγμα, ότι δεν είσαι συναισθηματικά διαθέσιμη και δεν είσαι τόσο ανοιχτή όσο νόμιζες ότι έπρεπε για να αγαπήσεις. Μέχρι να το αντιμετωπίσετε, θα είστε πάντα ελεύθερη.